درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    دختری ۲۳ساله هستم ۵ساله که مبتلا به مثانه عصبی هستم سیستوسکوپ هم انجام دادم داروی که استفاده کردم بکلفون بوده و داروهای مختلف دیگه اثری نداشته به لطف خداوند نسبتا به قبلا کمی بهترم در حال حاضر هیچ داروئ مصرف نمیکنم میخواستم راه حلی برای بیماریم پیشنهاد کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارا
  • تصویر کاربر milad شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    ba salam khedmateh shoma man modati hast ke be elateh narahti medeh ye seri daro masraf mikonam ye modatiam hast ke majboram dastshoy ziad beram va ye sozesh khafifi dar nahitanasoli daram mikhastam nazaretono bedonam rajebeh in masleh ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر حافظ پنجشنبه ۱۶ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 18225 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و خسته نباشید خدمت آقای دکتر حسین کرمی و همکاران عزیزشان
    آقای دکتر اینجانب از همکاران شما و از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل می باشم. پسر بنده 8 سالش است. حدود 10 ماه پیش یک عفونت مثانه گرفت و بعد از سونوگرافی جدار مثانه 7 میلی متر گزارش شد.(آنتی بیوتیک مصرف کرد.). در تهران که کنگره بودم باز یک درد جزئی گرفت و بعد از مراجعه به مرکز طبی کودکان تهران نوار مثانه گرفتند و گفتند فشار داخل مثانه را کمی زیاد نشان داد. آقای دکتر کجباف زاده و دکتر قهستانی 1/2 باکلوفن و 1/4 ترازوسین 2 برای شب و 1/2 باکلوفن برای صبح تزویج کردند. حدود 10 ماه است که دارو استفاده می کنند و اصلا" مشکلی هم ندارند.
    آقای دکتر حضرتعالی چه دستوری می فرمائید. ممنون می شوم اگر راهنمائیم کنید.(در ضمن آقای دکتر پسرم موقع به دنیا آمدن امفالوسل با قطر 5 سانتی داشتند.)
    با تشکر و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ فروردین ۳( 1 سال پیش)

      ضخامت مثانه در کودکان میتواند خطرناک و مشکل زا باشد در ابتدا باید علت اینکه چرا مثانه ضخیم شده مشخص بشود تا بتوان ان را درمان کرد و دارو های مناسب را برای درمان تجویز کرد. در اسرع وقت برای انجام معاینات لازم به پزشک اورولوژی مراجعه کنید.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نوار مثانه چیه ونوار مثانه باید توسط خود پزشک معالج انجام بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 9425 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پدرم 71 سالشه و در اثر تصادفي كه در 8 سال پيش برايشان اتفاق افتاد ، قطع نخاع شده و دچار بي اختياري ادرار گرديدند . در اين مدت از روش هاي مختلفي مثل سوند فولي ، نلاتون و كاندوم شيت استفاده مي كرديم كه بهترين حالت براي ايشان سوند فولي بود چون علي رغم دقت و استريل كامل در هنگام سونداژ نلاتون ، اغلب دچار عفونت علي الخصوص در بيضه ها مي شدند.
    الان چند ماهي است كه هنگام استفاده از سوند فولي ، ادرار از خروجي سوند خارج نمي شود و از نوك آلت و كناره هاي سوند خارج مي شود هنگامي كه سوند را خارج مي كنيم رسوب هاي كش دار پنير مانند به محل خروجي سوند در مثانه و ديواره ها چسبيده اين رسوبات در مواردي هم از نوك آلت با وجود سوند فولي هم خارج مي شوند با توجه به اين مشكل و با بستري در بيمارستان توسط پزشك متخصص سيستوسكپي انجام و مثانه شستشو شده و به تجويز پزشك از كاندوم شيت و 6 بار نلاتون استفاده شد حجم ادرار هم در سونداژ با نلاتون 250 تا 450 سي سي مي باشد ولي اين بار هم دچار عفونت و تورم و سفتي بيضه ها شد كه با بستري در بيمارستان و يك دوره انتي بيوتيك وريدي تورم بيضه ها از بين رفته و رنگ ادرار شفاف است ولي با توجه به دستور پزشك مبني بر استفاده از فولي متاسفانه بازهم ادرار از حاشيه فولي و سر آلت خارج مي شود و سوند فولي گير مي كند لازم به ذكراست براي رفع گرفتگي سوند با سرنگ 50 سي سي از خروجي بيروني سوند به داخل مثانه تزريق مي كنيم تا گرفتگي از بين برود ولي در برخي موارد بازهم با مشكل روبرو هستيم خواهش مي كنم دستورات خودتون رو به ما اعلام كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوند بگذارید
    2. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر از شما آقای دکتر ولی سوند فولی گیر میکند
    3. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ویا با وجود سوند ادرار وارد سوند نشده و از کنار سوند ونوک آلت نشتی داردلطفا دستورات خدتون رو امر بفرمایید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها را سونداز است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1943 مشاهده پرسش
    سلام
    از حدود یک سال پیش این علائم را داشتم که برایتان شرح می دهم:
    1-در دستشویی وقتی ادرار می کردم احساس می کردم که کامل تخلیه نمی شم و بعد از ادرار چند قطره ادرار از من خارج می شد .
    2-چون کامل تخلیه نمی شم و بعد از آن بار دستشویی رفتن مجدد دو یا سه بار به دستشویی میرفتم و در هر بار مقدار کمتری ادرار می کردم .
    3-پس از آن تا مدت زیادی بعد از ادرار احساس حبس ادراری شدید داشتم .
    4-اغلب اوقات بعد ادرار حس احتباس ادراری شدید داشتم و با وجود ادرار داشتن نمی توانستم ادرار کنم و در پی آن چند قطره ادرار خارج می شد .
    همچنین بعضی بعد از عطسه سرفه و خندیدن با صدای بلند پریدن و یا در حالت عادی ایستاده و نشسته بی اختیار چند قطره ادرار از من خارج می شود
    پس از مراجعه به پزشک و انجام معاینات لازم نتیجه این معاینات را برایتان درج کردم
    نتیجه عکس برداری از مجاری ادراری :
    در بررسی RUG به عمل آمده از بیمار پس از تزریق ماده حاجب از طریق سوند در ابتدای مجرا مسیر مجرای قدامی به صورت نرمال رویت گردید ---Filling defect و نامنظمی رویت نگردید .
    نتیجه سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات :
    کلیه راست به دیامتر طولی 102 م.م و کلیه چپ به دیامتر طولی 100 م.م هردو با ضخامت و اکوی پارانشیمال نرمال مشاهده گردیدند---تصویری از سنگ و یا هیدرونفروز و یا هیدرویورتر در کلیه ها مشاهده نشد---دیستال حالب ها نرمال رویت شد---مثانه با شکل و حجم طبیعی و ضخامت جداری نرمال و فاقد توده و یا سنگ رویت شد---پروستات به ابعاد 36×22×22 م.م و حجم 9 سی سی رویت شد---PVR در حدود 4 سی سی رویت شد

    لطفا منو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      کاملا طبیعی است
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام من خانمی 23ساله هستم که چند ساله بی اختیاری ادرار دارم دکترم گفت چون سوزش وعلایم دیگری ندارم 15درصد دخترخانما اینجوری میشن ودرمان من فقط ورزش لگنه توروخدا راهنماییم کنید آقای دکتردرضپن این ورزشو انجام دادم اما نتیجه ای نگرفتم خواهش میکنن من منتظرجوابتون می مونم خیلی لطف میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر .ببحشید پدرم مدتیست درگیر سرطان تومورمثانه می باشد و اخرین بار شش ماه پیش توسط پزشکش عمل جراحی شد .مدتی هست دچار تکرر ادار شدید شده و عکس سونو از مثانه گرفته شده و هیچ فعالیتی از تومور مشاهده نگردیده میخواستم اگه میشه بفرمایید چه دارویی مصرف کند که جلوی این تکرر ادرار گرفته بشه با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد سيستوسكوپي شوند
  • تصویر کاربر علا جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    ببخشید دکتر پدر من سال 88 متوجه سرطان مثانه شدند و عمل مثانه انجام داده و از آن سال به طور دوره ای تزریق انجام میدهند. در اوایل سیگارا را ترک کردند ولی بعد از یکسال دوباره شروع کردند و معتقدند که بیماری شان به سیگار ربطی ندارد چون با انجام سونوگرافی توده ای دیده نشده است. دو تا سوال داشتم: الان مشکلی که دارند مشکل در سوزش ادرار زمانیکه که مثانه پر می شود و حساسیت به سرما می باشد.
    آیا این علائم نشان دهنده پیشرفت بیماری نیست؟ و آیا سونوگرافی برای تشخیص کافی است؟
    الان بعد از 5 سال هر چند مدت یکبار باید تزریق انجام دهند؟ و آیا لازم به معاینات حضوری می باشد ، حضورا خدمت برسیم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد به دكترتن مراجعه نماييد
    2. تصویر کاربر علا جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون آیا به نظر شما امکان دارد سیستوسکوپی پیشرفت و عود را نشان دهد ولی سونو گرافی نه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله سيستوسكوپي دقيق تَر است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رعنا جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. خسته نباشید.
    من دختر ۱۵ساله ای هستم ازدواج نکردم.از زمانی که ۱۰ساله بودم یه سری ترشحات زرد رنگ از بدنم خارج می شد.اوایل کم بود. بعدا مقدارش زیاد شد.
    ۳سال بعد که ترشحات زیاد شد رفتم دکتر هم متخصص زنان و هم کلیه. اما تاثیری نداشت.الان دو هفته است که ترشحات بعد از این که روی پد قرار میگیرند چند ساعت بعد سبز رنگ می شوند. آقای دکتر من چکار کنم؟ لطفا کمکم کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      متخصص زنان مراجعه شود
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب