درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شکیبا شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید. جناب دکتر بنده 25 سال سن دارم آقا هستم. در اکثر موارد هنگام رفتن به دستشویی ادرار بنده کاملا خارج نمی شود و پس از خروج از دستشویی و دراز کشیدن یا نشستن احساس میکنم دوباره ادرار دارم اما وقتی به دستشویی برمیگردم در حد چند قطره ادرار باقیمانده خارج میشود و دیگر مشکلی ندارم. این مشکل اکثر اوقات در مواقعی که ادرار و مدفوع باهم است رخ میدهد. درضمن آزمایشات و چکاپ کامل هم داده ام و همه چیز نرمال مشاهده شده. ممنون میشوم مرا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر حمیدرضا دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم کیست مثانه داشته دکتر حیدری در قم بیمارستان کامکار لاپارسکوپی کرده تا جواب ازمایش بیاد دکتر حیدری مارا ترسانده است از جنابعلی تقاضادارم نتیجه این عمل چیست با کمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیاورید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      22642744 ت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یحیی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.من 3 ساله که متاهل هستم و فرزندی ندارم.یک مشکلی که دارم اینه که بیشتر مواقع که دستشویی میرم مثانه کاملا خالی نمیشه و 2 الی 3 بار در هربار تخلیه ادرار دارم البته ارادی هستش و در حمام هم خیلی ادرار می کنم شاید بیش از 4 بار.حالا هروقت که از دستشویی یا حمام برمیگردم احساس میکنم چیزی از من خارج شده و در طول روز نیز همچین حسی دارم که فکر میکنم ادرار هستش و این احساس موقع بیرون آمدن از دستشویی یا حمام خیلی بیشتره.و یک مشکلی که هستش من در محل کارم سعی میکنم با توجه به محیط مردانه دستشویی نرم و خودم رو نگه دارم.میخواستم ازتون خواهش کنم راهنمایی کنید چون این مسئله باعث دردسر شده چون مجبورم از دستمال یا نوار استفاده کنم.آیا اصلا من همچین مشکلی دارم یا خودم زیادی حساس شدم با توجه به اینکه میتونم خودم رو برای چندین دقیقه برای دستشویی نگه دارم؟توروخدا راهنمایی کنید.با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر دختر خواهرم مشکل رفلکس ادرار دارد وهفته ی پیش یک عملی روی او انجام دادند ولی بعد از سه روز که از بیمارستان مرخص شد درد از ناحیه شکم وبالا اوردن دوباره او را بستری کردن بیمارستان وهمکنون از دل درد ناحیه زیر ناف رنج می برد و زمانی که ادرار می کند دردهای او ارام تر می شود ایا به عمل ان ربط دارد لطفا ما را در این زمینه راهنمایی فرمایید با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر نوید دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب واحترام
    مردی70ساله هستم.مشکلم تکرر گاهابا سوزش و عدم تخلیه کامل که تکرر حدود سه ساله و عدم تخلیه یکسال اخیر(در سونوگرافی13سی سی ادارارباقیمانده در مثانه و حجم پروستات 21 سی سی .وضعم شبها بدتر از روزهاست و گاهی تا صبح هر 1الی 2ساعت مجبورمwcبرم. که تخلیه کامل نمیشم.بخاطر مشکلات هزینه وبیمه همه آز وسونو ونوار مثانه رو درهاشمی نژاد انجام دادم.ولی نظر یک متخصص حاذق رو برای نتیجه میخواستم..لذا این اطلاعات رو تقدیم کردم.ضمنابرای دیابت تحت کنترلم ولی تعریف دیابتی ندارم و قند ناشتام فقط 10یا15تا بالاتره و متفورمین میخورم. آنژیوقلب هم شدم و استند دارم و آتوواستاتین،کاردیرول وگلی بلامید مصرف میکنم از5/1 سال پیش .آرتروز گردن هم دارم.دیسک کمر ندارم. به ندرت خیس می شم و تاحال احتباس کامل هم نداشتم. درآخرین نظر بمن گفتن بهتره سیستوسکوپی هم بشی(بعد از نوارمثانه که دیدن) تایا درمان دارویی می کنیم یا پروستاتو تراش می دیم. گفتم اگه اورژانسی نیس فعلا انجام ندم که گفتن نیس و یه دوره دارو هم بخور و ترازوسین واولترادین تولدروفین 2 تجویز کردن.ولی یکی از اون پزشکان گفت باکلوفن هم بخور.جناب دکتر آیا بااین اوصاف سیستوسکوپی ضروریه ؟کارم به عمل میکشه؟ ضمنا سولیفناسین طبق تجویزشون چندروز خوردم بهتر نشدم سپاسگزارم راهنمایی بفرمایین درخصوص نحوه ادامه درمان و آیا این تجویز رو که عرض کردم انجام بدم و اقدام بعدی، راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      موافقم
  • تصویر کاربر خدیجه شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    با سلام من زنی 36ساله هستم مدتی است سوزش شدید ادراردارم درد نیز داشتم حدود 4تا آمپول جنتامایسین و سپس 5 تاسفتریاکسون مصرف کردم یک هفته خوب شد بعد یک هفته بعد دوباره شروع شد الان 6تاجنتامایسین ودو ورق قرص سیپرو فلوکسازین مصرف کردم ولی سوزش خوب نشده است لطفا راهنمایی بفرمایید چیکار کنم درضمن به متخصص زنان مراجعه نمودم ولی مشکل خاصی نداشتم ولی آزمایش ادرارندادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش جدید بدهید
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 976 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    سی سال دارم حدود نه سال است که به تکرر ادرار و مدفوع مبتلا شده ام
    جهت ادرار شاید بیش از بیست بار در شبانه روز مراجعه می کنم و جهت مدفوع بیش از هفت یا هشت بار
    شب ها بعد از 5 ساعت خواب باید دفع ادرار داشته باشم
    اگر نیاز به تمرکز علمی و فکری نداشته باشم تحمل ادرار تا 4 ساعت هم برایم ممکن است اما بعد از هر بار ادرار فقط تا یک ساعت می تونم درست فکر کنم و درست پاسخ دیگران را بدهم
    به کوچکترین استرسی نیاز به دفع پیدا می کنم مثلا اگر بین دفع و ورود به کلاس ده دقیقه طول بکشد اضطراب اینکه مبادا قبل کلاس نیاز به دفع پیدا کنم باز مثانه ام را فعال و نیازمند دفع می کند
    دفع هیچ سوزش و یا مشکل خاصی به نظرم ندارد
    زندگی ام کاملا مختل شده به متخصصین بسیاری مراجعه کرده ام داروهایی را تجویز کرده اند و خورده ام اما درمان نشده ام
    ممنون از سایت بسیار مفیدتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    احتراما بعرض میرساند خانمی متاهل و 35 ساله هستم که از شهرستان تماس می گیریم . حدود یکسال است که عفونتهای مکرر ادراری دارم با انجام سیستوسکوپی تشخیص التهاب مثانه داده شد که داروهای لازم و ستورات دکتر را اجرا نمودم اما مشکل حل نشد تست یورودینامیک مثانه انجام دادم که گفته شد مثانه عصبی با باقیمانده ادرار دارم داروهای (vesicare - تامسوور - سیپروفلوکساسین و باکلوفن) به مدت یکماه تجویز شد اما مشکل باقیمانده ادرار همچنان وجود دارد در ویزیت مجدد قرص vesicare با دوز بیشتر و پروزاسین تجویز شد که احساس میکنم بدتر شده ام در ضمن در کاتالوگ قرص vesicare قید شده این قرص در افرادی که دچار مکشلات احتباس ادراری هستند نباید مصرف شود و اصولا یکی از عوارض این قرص اختباس ادرار است حال آنکه مشکل فعلی بنده احتباس و عدم دفع کامل ادرار است که در آخرین سونو 80 سی سی باقیمانده داشتم و بی اختیاری ادرار هم ندارم . حال از شما استاد محترم خواهشمندم راهنمایی فرمایید که آیا داروهای مناسب به بنده داده شده است یا خیر چون احساس میکنم در حال بدتر شدن هستم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر رحمت سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام با توجه به اینکه سندرم bashful bladder یا paruretic (سندرم مثانه خجالتی) بیش از آن که منشا جسمی داشته باشد منشا روانی دارد می خواستم سوال کنم مشاوری یا کلینیکی را می شناسید که برای آن کمکی ارائه کنند.. ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 894 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر کرمی - وقت خوش
    احتراما پدر اینجانب مشکل پروستات داشتند که ابتدا در بیمارستان شریعتی لیزر کردند و خوب نشد
    سپس در بیمارستان فرمانیه لیزر مجدد انجام شد که باز هم جوااب نداد
    وسرانجام هفته پیش توسط دکتر علی رازی در بیمارستان ایرانمهر مورد عمل جراحی قرار گرفتند و پطی یک عمل 5 ساعته مثانه و پروستات ایشان را برداشتند و سپس از سمت راست شکمشان یک مسیر جهت دفع ادرار شان بوجود اورده اند
    اما ایشان پس از 12 روز از عمل شان از درد شکم ناراحتی دارند و ضمنا هنوز نیز غذا مایعات و سوپ میخورند البته دارای ناراحتی قلب و ریه نیز بودند که دکتر عمل ایشان را به گفته خودشان نتوئانسته بود بیشتر طول بدهند
    حال سوال من اینست آیا امکان برگرداندن مجرای ادرار ایشان به صورت حتی مصنوعی در داخل شکمشان وجود دارد ضمنا ایشان 59 سال سن دارند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب