درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر عزیز.من یه مرد ۳۵ساله هستم.که در حدود دو ماه هستش احساس تکرر ادرار دارم.و به پزشک مراجعه کردم.آزمایش خون وادرار و کشت ادرار هم دادم.و هیچ علائم عفونت نداشتم.ولی نمیدونم چرا این حالت رو دارم.البته چندین بار در گذشته چنین اتفاقاتی واسم پیش میومد که طی چند روز خوب میشدم.ولی متاسفانه الان چند وقته این حالت بطور نا منظم با من هستش یعنی اینکه یهو خوب میشم.بعد از چند روز دوباره این حالت بهم دست میده.ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      عصبي است
  • تصویر کاربر م پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با سلام من مدتی هست از تکرر ادرار رنج میبرم دکتر رفتم و تمامی ازمایشات و سونوگرافی هم دادم هیچ مشکلی نداشتم نه قند نه عفونت نه عفونت واژن نه سنگ ادرای چه کنم دکترا تشخیص نمیدن مشکل چی هست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر الی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید دختری 22ساله هستم.که با نوشیدن مایعات کم به دفعات زیاد دستشویی میروم و خیلی احساس فشار در مثانه دارم اما ادرار چند قطره است.از دستشویی درمیم ولی بازم حس شدید ادرار دارم چون در مثانم احساس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۲۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    باسلام
    من جوانی 21 ساله هستم
    مدتیه درد و سوزش بدی در ناحیه مثانه دارم و این در پایان ادرار بیشتر میشود.
    بعد از آن بازهم احساس ادرار دارم که به صورت قطره ای و با درد می آید.
    اگه میشه راهنماییم کنید
    خیلی اذیت میشم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      آقای دکتر دختر مجردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست اهميت ندهيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۲۳ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    افزایش ضخامت لوکالیزه در کف مثانه در مجاورت uvj راست به دیامتر 7 م م دیده شد.حجم پروستات39 سی سی دارای اکوی هتروژن.جواب psa:1/24چه باید بکنم ؟ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي كنيد
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام
    بعد از ادرار به مدت 10 دقیقه کمتریم فشاری به نا حیه تناسلی وارد کنم چند قطره ادرار ازم خارج میشود
    بخاطر همین چندین بار استبرا می کنم و همینطور بلند میشم حدود 1 دقیقه دوباره ادرار می کنم تا کاملا تخلیه شود ولی زمانیکه مدفوع دارم با روشهای فوق کاملا تخلیه نمیشه و باعث نشستن زیاد در دستشویی می شود.
    به دکتر مراجعه کردم با معاینه انگشتی فرمودند موردی نیست فقط ادرار داخل مجرا باقی می ماند که باید سر آلت بمکد تا بیرون بیاید لذا دارو (ciprofloxacin 500 )دادند.
    نظر شما در این مورد چیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      از نظر من مهم نيست
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام

    در کلیه چپ خواهرزاده ام که نه ماهه است و در شش ماهگی عمل انجام داده:

    مشکل "یو پی جی او" وجود دارد. قبل از عمل تنگی رینوپلوس 30میلیمتر بود ولی پس از عمل 33 میلیمتر شده است و هیدونفروز شدید و کاهش زخامت پارانشیمال دارد.

    همچنین در آزمایش جدید مشخص شد که استراز خفیف در لگنچه کلیه راست وی وجود دارد.

    آقای دکتر چه کار کنیم آیا باید تحت نظر باشد و اینکه در حال رشد است این مشکل او بر طرف می گردد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد مداركشان وا ببينم
    2. تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام مجدد

      آقای دکتر من از آذربایجان غربی، شهرستان تکاب که هشت ساعت با تهران فاصله دارد، این مطلب را می نویسم. می خواستم ببینم که آیا مدارک را اسکن کنم و خدمت شما ارسال کنیم و یا اینکه خدمت شما باید بیاییم.

      چون چندین بار با دفتر شما تماس گرفتیم و منشی شما گفتند که تا فصل پاییز امکان نوبت دهی وجود ندارد، به خاطر اینکه در مورد وضعیت این کودک نه ماهه نگران و ناراحت هستیم، اگر لطف بفرمایید وقتی مشخص کنید تا حضورا خدمت حضرتعالی بیاییم.

      ممنون و سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      فوق تخصص اطفال مراجعه نماييد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دكتر قسمت رأست زيرشكم بنحوي قسمت مثانة كاها دردي وجود دارد كه پس إز دفع إدرار أرام مي شود مشكل خاصي است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      از نظر من نه
    2. تصویر کاربر Ali چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      ممنون دكتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    با سلام راه درمان کامل ادرار کودک ۸ ماهه را بنویسید، دکتر گفته عفونت مثانه و سنگ کلیه دارد، داروهای تجویز شده را کودک نمیخورد و وقتی بزور به خوردش می دهیم استفراغ می کند
    داروهای تجویز شده
    ویتامین ب ۶
    محلولی بنام کاستیرات که ترکیبی است
    هیدروکلروتیازید
    شربت نالیدیکسیک اسید
    اما هیچکدام را کودک نمیخورد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد ازمايشات را ببينم
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یه مشکلی دارم که واقعا نمیدونم با چه پزشکی باید در میون بذارم:
    من با فشار دادن مثانه ام احساس لذت میکنم و حس خوبی بهم دست میده میخواستم ببینم چه مشکلی دارم
    هرچیم تو نت سرچ میکنم چیزی راجبش گفته نشده
    یعنی من اولین کسی هستم که این مشکلو داره؟؟
    (در ضمن 3سال پیش من مثانمو فشار دادم و تیر کشید بعد از اون که رفتم دستشویی تو ادرارم خون بود و 1ساعت بعد که رفتم آزمایش اورژانسی بدم کل ادرارم خون شده بود تو سونوگرافی هم گفتن که دیواره مثانه زخیم شده)
    خواهش میکنم بگید مشکل من چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      عصبي است وعلمي نيست
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب