درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بدون یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام.
    آقای دکتر ۶ ماه است بعد از قطع انتی بیوتیک مرتب به عفونت شدید مثانه مبتلا میشوم هر بار یک باکتری جدید است.تست عصب مثانه انجام دادم در تست نوار عصب مثانه گفتند مقداری ادرار در مثانه باقی مانده است. برای تخلیه کامل ادرار هیچ دارویی تجویز نکردن.از ازمایش های مختلف و بی نتیجه خسته شده ام لطفا راهنمایی بفرمایید علت عفونت مکرر مثانه من چیست.
    از پاسختون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      لطفا بیایید ببینم
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با سلام پسرم 15 ساله است.3 سال پیش به دلیل حساسیت دارویی دچار TENشد گاها هنگام دفع ادرار احساس میکند پوششی جلوی مجراست که مانع دفع راحت ادرار میشود و با فشردن الت ان را باز میکند تا به راحتی ادرار کند یکسال پیش سونو دادم که حداکثر ضخامت نرمال گزارش کرد و چند روز پیش هم سونو کردم حدود 3.7 میلی افزایش ضخامت داشت UA نرمال بود مشکل چیست و چه اقدامی لازمه؟ بنده پزسک هستم. با تشکر فراوان استیون جانسون(TEN)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر عزیزاله چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    پروستات باسلام پدرم عمل پروستات انجام دادن بالیزر..چهارروزسوندبهشون وصل بودوادرارخون بود وگاهی خون لخته میشدوبایدباسرم شستشورفع میکردیم الان روزپنجم است سوندرادراوردن ولی ادرارش بسیارشدیدوخونی است چکارکنیم یکی ازپاهاش هم یکم ورم داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      مایعات زیاد مصرف کنند دکتر معالجتان را خبر دهید
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر پسرم 9 سالشه به صورت ناگهانی از بعد از ظهر بعد از ادرار یک یا دو قطره خون از مجرای ادرارش میاد سوزش هم نداره یک ماه پیش چکاپ کامل هم داده و ازمایش ادرار و خونش سالم بود چه کار باید بکنیم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فریبرز پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای پرفسور کرمی
    بنده مردی 55ساله که حدودا از چهار الی پنج سال پیش در آزمایش دوره ای که حدود 6ماه یکبار میگیرم گزینه در ادرار خون هست مواجه شدم البته تواین مدت چندبارهم آزمایش دادم که خونی وجود نداشت ومنفی ببود وچند بارهم مشکوک ب بودن خون بود جند بارم ب پزشک مراجعه کردم که چون آسپرین مصرف میکردم گفتند آنرا قطع کنم ولی در هر حال نه دردی داشتم ونه سوزشی وتب ودیگر علائم سنگ .چند بارهم سونوگرافی از کلیه ومجاری ومثانه گرفتم که همگی بدون مشکل حاد بود تا چندی پیش که زیر شکمم بیشتر سمت راست در هنگامی که ادرار داشتم مخصوصا صبح ها درد داشتم و ب پزشک مراجعه کردم وبرایم سونو از مثانه وآزمایش سه مرحله ای نوشت که انجام دادم ومثانه مشکی نداشت وسنگی هم دیده نشد وآزمایشم هم از نظر تومور منفی بود واز نظر psa پروستات هم در اندازه نرمال وزیر حدنصاب است سوالم اینکه شما میفرمایید بازهم پیگیری بکنم از این نظر یا طبق گفته دکترم که گفت این مشاهده خون در ادرار شما از نوع بی علت است.وفقط هراز گاهی آزمایش بدهم که بیشتر نشود.ودر ضمن بخاطر اینکه کمی فشارم بالاست از قرص های آملودپین ومتورال ودیلیتیازم هم مصرف میکنم. واینکه در روز مقدار کمی هم شیره تریاک بصورت تدخین استعمال میکنم.ممنون از پاسختون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام باید سیستوسکوپی وسی تی اسکن با تزریق نیز انجام دهید
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دكتر
    پدر من 73 ساله و دارای سابقه 23 ساله تومور مثانه است و تا بحال عملهای بسته متعدد برای برداشت تومور انجام دادن و اخرین بار 2 سال پیش عمل باز انجام دادن و شش ماه شیمی درمانی کردن پنج روز پیش ناگهانی مثانه شون به خونریزی افتاد و نزدیک به دو روز متوالی خونریزی شدید داشتن که در بیمارستان خانواده بستری شدن پی از ازمایش و بند اومدن خونریزی دکترشون بعد از 5 روز ميگن ازمايش عفونت خون هم بدن و مرخصش كردن و گفتن شنبه ميبرنش اتاق عمل
    به نظر شما صلاح هست ما پدر رو خونه نگه داريم و اينكه تا بحال سابقه خونريزي نداشتم خطري متوجهشون نيست؟ نبايد دكتر زودتر عملشون كنن؟
    ممنون از وقتي كه ميذارين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      چون مدرک ندارم نمیتوانم نظر قطعی دهم باید جواب پاتولوژی رل ومدارک را ببینم
  • تصویر کاربر حميدرضا چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد. مرد، مجرد، ٣5 ساله
    خواهشمندم با توجه به جواب ازمايش ذيل بنده را راهنمايي فرماييد. با تشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من پسرم و بیست سالمه خیلی وقته که مشکل عدم تخلیه مثانه دارم و همیشه احساس میکنم هنوز ادرار باقی مانده و جریان ادرار در مقایسه با قبل ضعیف شده من دکتر رفتم آزمایش ادرار و آزمایش PSA برام نوشتن نتیجه هردو آزمایش نرمال بود بهم گفت که شاید مثانه عصبی باشه خلاصه دارو داد و من استفاده کردم ولی هیچ تاثییری نداشت...
    بنظر شما مشکل از کجاست ؟ من برای حل مشکلم چیکار باید بکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    من 45 سال سن دارم. چند سالی است که زیاد ادرار می کنم. البته با این مساله کنار امده بودم. چند وقت پیش در شهریور ماه یک آزمایش خون دادم که در ادرارم خون دیده شد. آزمایش تجدید شد دیگر خون دیده نشد در سونو گرافی هم چیزی دیده نشد. آزمایش سیتولوژی دادم سه روز پشت سر هم اما باز هم چیز مهمی ظاهرا نداشت. آزمایش دیگری دادم که باز هم خون دیده نشد. عکس کامل هم از شکم داشتم که در این هم چیزی نبود اما باز ادرار زیاد انجام می شه. آب اگر زیاد بخورم بیشتر هم می شه. البته فکر نکنم در روز بیشتر از دو لیتر ادرار داشته باشم. شبها هم برای ادرار از دو تا پنج مرتبه بر حسب مقدار مایعات که مصرف کردم بیدار می شم. البته گاهی حس ادرار تقریبا شدیدی دارم که با مصرف بیشتر آب بیشتر هم نمایان می شه اما حجم ادرارم حتی به 50 سی سی هم نمی رسه. می خواستم آزمایشاتی که انجام دادم به ترتیب برای شما هم بفرستم تا بینید. حقیقتش می ترسم که در استانه بیماری سختی قرار داشته باشم. لطفا به من پاسخ دهید. 8 روز است که روزی یک قرص پوریتاسین هم مصرف می کنم اما خیلی کارساز نبوده. آیا با توجه به آزمایشاتم که به ترتیب ضمیمه هست در آستانه و یا در ابتدای بیماری خاصی قرار دارم و می تواند این گونه باشد.(آزمایشها مربوط به شهریور ماه تا 13 آبان ماه است) آزمایش اول ازمایش سوم آزمایش چهارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      از نظر من حساسیت بیش از حد نشان میدهید در سن شما بیماری پروستات نداریم شما سالمید
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام بنده 35 سالمه مدت چهار پنج ماهه تکرار ادرار دارم ومشکل در دفع ادرار مثانم کامل تخلیه نمیشه ازمایشاتم مشکلی نداشت سونو از پروستاتمم گرفتم مشکل خواصی نداشت ولی چهل درصد ادرارم در مثانه میمونه هنگام ادرار درد یا سوزش ندارم
    حس غدغر در روز به صورت شدید شش هفت بار سراغم میاد ولی شبها که خواب میرم دیگه اذیتم نمیکنه ولی صب با شدت ادرار بلند میشم
    در ضمن اگه احتیاج باشه میتونم عکس از ازمایشات و سنو ها براتون بفرسم
    باتشکر ممنون میشم جوابمو بدین جناب دکتر در ضمن خانمم هم قبل از من تقریبا همین مشکل تکرر ادرار و احساس تخلیه نشدن کامل ادرار و سوزش همراه وبعد از ادرارو داشته و هنوز هم باتوجه به این که چند بار ازمایش کشت ادرار داده و جواب در خصوص عفونت منفی بوده این مشکلو با حدود شباهتهای مریضیش به من رو هنوز داره لصفا نظر خودتونو بگین واگر درمان یا داروی خواصی هست لطف کنین بگین ممنون اینها سنو و ازمایشات خودمه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      تنها روش تشخیص علت تکرر ادراری مزمن تست ارودینامیک یا نوار مثانه است فیلم نوار را در سایتم ببینید تماس۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب