درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کاظم سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    من مریض پیوندی هستم که حدود چهار ساله پیوند کلیه انجام دادم.اخیرا با انجام یک سری آزمایش متوجه شدم بعد از ادرار کردن حدود ۱۵۰ سی سی ادرار در مثانم باقی می مونه.به دکترهای زیدی مراجعه کردم ولی نتیجه نگرفتم سیس توسکوپی هم انجام دادم که تقریبا همه چیز نرمال بوده خواهشمندم منو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۵ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی اقای دکتر التم نعوظ راره ۱۹ سالم عکس میدم ببینین ایا بادارو خوب میشه یا نیاز به عمل داره.ا؟گه بادارو خوب میشه چه دارویی بخرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      تنها راه درمان عمل تست فیل من در بوتیوب را ببینید
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۳ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      عکس التم دیدین اقای دکتر ببینین نعوظش عمل میخواد یا نه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      هزیزنه عمل نعوظ الت با بیضه منم یه طرف راست نزول نکرده است هردو عمل چقد میشه.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بياييد كمك ميكنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اکرم یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    سیسدوسکپی مثانه در بیمارستان هاشمی نژاد انجام دادیم به علت درد در ناحیه مثانه. ولی هنوز درد شدید دارم . با تزریق کوکتل انجام شده. هنوز درد دارم . جواب سیسدوسکوپی همه نرمال هست فقط یک مورد به آی سی مشکوک هست . لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      نياز به درمان نداريد
  • تصویر کاربر حانیه یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشیدمن مدت زیادی هست که ادرارم کامل تخلیه نمیشه باید چند بار پشت سر هم برم بار اول حجمش متوسطه ولی دفعه های بعدی قطره قطره هست که دودقیقه ای یبار باید برم تاکامل تخلیه بشه بیشترهم موقعه خواب اینطورم بنظرتون مشکل من چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی. بنده مدتی زیادی است که وقتی طولانی مدت مثلا 3 هفته انزال نداشته باشم مایعی از مثانم خارج میشه که شبیه چرک هست و معمولا بعد از ادرار خارج میشود و یک حالت انسداد در مثانه احساس می کنم و با کمی فشار آوردن به خودم از مثانم این مایع خارج می شود که کدر رنگ بوده و شبیه چرک هستش(بعضی اوقات خیلی زیاد و بعضی اوقات کم است). این مایع چی هست و چیکار باید انجام بدم. در ضمن بعضی اوقات سوزش ادرار شدیدی نیز پیدا میکنم.
    با تشکر فراوان از جنابعالی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نيست
  • تصویر کاربر hosein یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۸ سالمه از مادر زادی یه طرف بیضه من طرف راست نزول نکرده هس تو یعنی کشاخله ران هس التمم نعوظ داره میخواستم ببینم واس این بیماری هس التم رشد نمیکنه لطفا کمکم کنید عکسم فرستادم نعوظ نیاز به عمل داره یا با دارو خوب میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2226 مشاهده پرسش
    با سلام. در عمل سزارین خواهرم برای تولد فرزند دوم پزشک خواهرم به دلیل اینکه سر بچه بسیار پایین آمده بود و در لگن گیر کرده بود مجبور شد علاوه بر برش ناحیه شکم در ناحیه ی مثانه هم برش ایجاد کند. در واقع پزشک او گفت که ناچارن برای نجات بچه این کار را کرده و از طریق برش شکم بچه خارج نمیشده. حالا سوال این است که آیا برش مثانه عوارض خاصی دارد؟ آیا این کار لازم بود؟ و اینکه حدود یک هفته بعد از عمل به توصیه ی پزشک خواهرم همچنان از سوند برای تخلیه ی ادرار استفاده می کند. این سوند تا کی باید در بدن او بماند؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      نه با زمان بهتر ميشود
  • تصویر کاربر کبری جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید چند ساله عفونت ادرار دارم که یه پزشک بهم گفت التهاب مستانست خیلی دارو امپول زدم خوب نشدم چکار کنم الان دست پام زیاد درد میگیره امکان داره برای اون باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      ارتبتطي ندارد
  • تصویر کاربر صبیحه چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    همون سوال مثانه پسر 21 ساله م که گاهی چند قطره میریزه خوب تخلیه نمیشه سونو نشون داده که از سفتی عضلات مثانه س اما دارو گیاهی که تجویز کردن خوب نشد درمانش چیست جناب دکتر من تبریزی هستم همزبونیم ی راهنمایی کنین چند روز پیشم سوال کردم قرار بود تا 48 ساعت جواب بدین ولی خبری نشد لطفا جواب بدین نگران آینده وازدواجشم لطف کنین تمنا میکنم جواب بدین دو بار سوالمو عنوان کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ساقی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام‌ . در زایمان سزارین خواهرم به دلیل اینکه سر بچه بسیار پایین بود و در لگن گیر کرده بود با شکافتن رحم دکتر نتوانست بچه را خاارج کند و مجبور شد برش در مثانه او ایجاد کند. الان بعد از ترخیص هم خواهرم سوند دارد و در مراجعه هفته بعد قرار است دکتر به او بگوید که تا کی باید سوند بماند. سوال این است که عوارض برش مثانه چیست و آیا این کار برای بدنیا آمدن کودک حتما لازم بود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بعد از يك هفته خارج كنيد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب