درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نسرین سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب و احترام خدمت شما جناب پروفسور کرمی
    خانمی 57 ساله هستم به دلیل فشارخون بالا به پزشک مراجعه کردم چکاپ توصیه کردند در ادرار +++ خون دیده شد ارجاع به پزشک ارولوژ دادن سونوگرافی هم از کلیه ها مثانه مجاری ادرار انجام دادم و خداروشکر همه چی نرمال بود البته اندازه های کلیه 98 میلی و 90، میلی بودن پیشنهاد سیستوسکوپی دادن سوال بنده از جنابعالی این است که آیا با توجه به نرمال بودن سونو گرافی باز هم نیاز به این کار هست؟ واگر پاسخ شما مثبت هست امکان داره که ظرف همین دو سه روزه برای گرفتن نظر شما ازطرف شما هم ویزیت بشوم قبلا از زیاده گویی عذرخواهی میکنم
    با تشکراز شما بروشک
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      فعلا نیاز به اقدام خاصی نیست بعداز عید بیایید ببینم
  • تصویر کاربر شیرین سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 850 مشاهده پرسش
    باسلام.. وقت بخیر...بنده حدود 5 سال پیش بخاطر بی اختیاری ادراری عمل تی او تی انجام دادم که بلافاصله بعد از عمل قطره قطره ازم ادرار خارج میشد بهمراه خونریزی. به دکتر مراجعه کردم گفتن بافت دور تی او تی ضخیم شده. که با مشورت با شما به دکتر ضیغمی مراجعه کردم و دوباره چند روز پیش مرا عمل کردند و گوشت اضاف را تراشیدند.. الان بعد از گذشت چند روز دوباره بی اختیاری ادراری دارم و دکتر قرص ویزیکر تجویز کردند.و قرص تاوانکس مصرف میکنم. لطفا راهنمایی کنید.. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      باید تحت نظر دکتر خودتان باشید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با سلام
    2سال هست که ادرارم کامل دفع نمیشه و کند هستش .ولی وقتی آب روی آلت میگیرم کامل تخلیه میشه و هیچ درد و سوزش ادرار و تکرر ادرار هم ندارم . پیش دکتر رفتم گفتند التهاب پروستات هست دارو هم استفاده کردم ولی خوب نشده .ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آذر چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    Mohamad Shafiei:
    با عرض سلام و وقت بخیر. خانم 54 ساله ای هستم که از 6 ماه گذشته وقتی به دستشویی جهت ادرار می روم مخصوصا اوایل صبح که حجم ادرار زیاد است ابتدا ادرار خارج می شود ولی در انتها برای مدت کوتاهی جریان ادرار قطع و مجدد تخلیه میشود‌. سونو کلیه. مثانه و مجاری ادراری نرمال بود. حجم باقیمانده ادرار 14 سی سی گزارش شد. در ازمایش ادرار 4 ماه قبل RBC در حد 3تا 4 عدد و خون trace گزارش شد کشت منفی بود . ازمایش ادرار یک ماه بعد تکرار کردم RBC در حد 1 تا 2 و خون و کشت منفی بود. بیماری زمینه ای مثل دیابت ندارم. مایعات در حد 8 تا 9 لیوان در طول روز مصرف می کنم و دستشویی زیاد میرم یک نوبت بین شب و موقع نماز صبح هم ولی تکرر ادرار یا درد و سوزش ندارم. کراتینین 0.8 و اوره 25 . این مشکل قطع شدن جریان ادرار با هر نوبت ادرار کردن نیست ولی هر روز هست. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید همه خوبند
  • تصویر کاربر نرگس چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر حدود سه روز پیش بعلت تومور مثانه که مانع از خروج کامل ادرار میشدو بالارفتن کراتین خون تا مرز۸ بعد از شش نوبت دیالیز در کلیه های پدربزرگم لوله پی سی ان ال قرار دادند که بعداز دو روزمراقبت ، روز گذشته با رسیدن کراتین خون به ۱/۷۸ ایشون رو از بیمارستان مرخص کردن اما امروز متوجه شدم که حدود یک ساعتی لوله از قسمت اتصال به کیسه ی ادرار جدا شده و هیچ خروجی ایی ندارد حتی پس از اتصال مجدد کیسه به لوله هیچ خروجی ادراری ندارد واین موضوع باعث نگرانی من شده اگه ممکن هست راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      ‌به مرکز مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر عظیم چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    همسرم مردی58ساله است
    ده روز پیش خون در ادرار دیده شد
    جواب اسکن ،سونو و سیتو ارسال میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی کنید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر فرشاد چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    سلام‌دکتر در ادامه سوالم راجب پیوند مثانه
    من در حال حاضر با اینکه گردن به پایین دچار معلولیت و‌بی اختیاری کامل ام اما مثانه ام حتی اگر پر باشه تخلیه نمیشه تا وقتی سند نزنم در واقع این احتباس به نفع من هم بوده دیگ احتیاجی نبوده که مدام مراقبت کنم یا یکسره سند بزارم تا سند نزنم تخلیه نمیشه خاستم بدونم بعد عمل پیوند یا حالا تزریق ژل ادرارم بی اختیار تخلیه میشه و احتیاج به سند داعمی دارم؟
    خیلیا عمل که‌کردن ادرارشون تخلیه میشه یا لباسشون خیس میشه مجبورن پوشک بکنن یا سند داعمی استفاده کنند.
    بعد عمل چطور خواهد بود همین روال حال حاضرمه همچنان؟


    سوال دومم اینکه عمل پیوند چند روز بستری بودن احتیاج داره من دیابت هم دارم میتوانم بیهوشی رو تحمل کنم قندم مشکل ساز نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرشاد سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 23سالمه ضایعه نخاعی هستم و 6 ساله که سوند نلاتون استفاده میکنم برای تخلیه ادرار
    مثانه شدیدا اسپاستیک دارم دیواره مثانه ضخیم شده و حجم مثانه ام شدیدا کم شده و مجبورم به علت اسپاسم بالا روزانه 10 بار حداقل سند استفاده کنم همین باعث شده مدام عفونت بکنم و مثانه ام به انتی بیوتیک ها مقاوم شده نمیدونم اگر عفونت ادامه پیدا کنه دیگ چه دارویی جواب خواهد داد.
    توصیه کردن ژل بوتاکس تزریق کنم و اگر جواب نداد پیوند از روده.


    حالا سوال من اینه من بوتاکس تزریق بکنم تاثیری بر زیاد شدن حجم ادرار و‌مثانه داره یا مستقیم بریم سراغ پیوند؟ تزریق بوتاکس کجارو پیشنهاد میدین و‌چقدر زمان بره اگر عمل پیوند مد نظرتونه کجا بهتره وقت بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهسا سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 643 مشاهده پرسش
    بنام خدا
    سلام اقای دکتر من بعلت شستشوی زیاد واژن و مثانه ک سالها پیش انجام میدادم و بعلت نشستن طولانی مدت در دستشویی و یبوستی ک داشتم بعد از ادرار کامل چن قطره غیر ارادی ازم ادرار میاد ک وقتی خودمو میشورم انگار کلا دیگه اراده ای رو مثانم ندارم دیگ کنترل ازم خارج میشه و موقع عطسه و سرفه یا وقتی استرس میگیرم یا شی سنگین بلند میکنم ادرارم میریزه همیشه دهنه مثانم خیسه تنها زمانی ک رابطه جنسی دارم احساس میکنم عضلات لگنم سفته من هر گوقع حموم میرم ادرارم میگیره احساسم اینه مثانم سرد شده یا کف لگنم ضعیف شده راستی من 30 سالمه هنوز زایمان نکردم این دستگاهای هیگز که اومدن و متخصصین زنان انجام میدن ایا برای درمان موثر هست مرسی اگه راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسلم سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    با عرض سلام،پدر من 82 سالشه تومور مثانه داره از نوع بدخیم سه بار جراحی شده،شیمی درمانی و پرتو درمانی هم انجام داده متاسفانه مفیدنبوده و نتیجه ای نگرفتیم و در حال حاضر ادرار کاملا خونی شده و لخته های خون جلوی ادرار را میگیره مجبور به وصل کردن سوند شدیم ولی باز هم لخته های خون جلوی ادرار را میگیره و خیلی درد میکشه هر چند ساعت یکبار باید با سرنگ آب مقطر راه ادرار را باز کنیم و خیلی عذاب میکشه از این شرایط.الان باید چکار کنیم؟خیلی شرایطش فوریه و ما هم از شهرستان هستیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب