درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام- در ادرارم خون دیدم - به همکاران تان مراجعه کردم و هر کدام تشخیص متفاوتی دادند- مدارکم را برای تان ارسال نمودم اما پس از 72 ساعت هم تماسی دریافت نکردم! گفته اند اورژانسی باید عمل شوم اما مطمئن نیستم.راهنمایی بفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، در سونوگرافی شما مشکوک به توده ی مثانه است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی شده توده ی مذکور خارج شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امید دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    با سلام
    من سوالم تو سایت google پرسیدم اما گفته بودند که تا 48 ساعت پاسخ داده میشه ولی هنوز پاسخ داده نشده
    بنده 15 سالمه و پسرم و 92 کیلو وزنمه بعد از ادرار چند قطره یا بیشتر در مثانه ام باقی میمونه که با استبرا حل نشد لطفا یه راهی برام پیشنهاد کنید که زودتر حل بشه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، سونوگرافی انجام دهید و ازمایش ادرار، در صورت نرمال بودن نیاز به نوار مثانه خواهد بود
  • تصویر کاربر خ سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    مادری 74ساله که ازعدم تخلیه ادراربا وجود احساس داشتن ادرار احساس ناراحتی میکنه ومدام هم میره دستشویی.خواستم راهنمایی کنید...قندشم بالاست ومتفورمین و گلی کلازیدمصرف میکنه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام با توجه به قند بالا احتمال اسیب عصب مثانه وجود دارد . ازمایش ادرار و سونوگرافی بدهند. و بعد نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر فيروزنيا سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 4057 مشاهده پرسش
    خانمي هستم ٢4 ساله، حدودا دوروز هست كه مقعدم تير ميكشيد، درد خيلي خفيف به همراه تيركشيدن. دركل يه چيزي بين درد و تير كشيدن و سوزش اما بسيار خفيف بود و مداوم نبود گاهي ميومد و ميرفت.
    حالا حدودا يك روز هست كه مقعدم دوباره تير ميكشه يكم با شدت و انگاري يك رگي از مقعد تا مثانم وصل هست و وقتي مقعد شروع ميكنه به تيركشيدن يكم پايين تر از مثانم هم درد و تير رو باهم تجربه ميكنه، نميدونم علتش چي هست و شرايط مراجعه به پزشك رو ندارم.


    ( ادرارم سوزش سوزش نداره و راحت و بدون درد دستشويي ميكنم، عفونت واژن ندارم چون ترشح ندارم و بوي غير طبيعي نداره، تازه عقد كردم و حدود سه هفتست كه رابطه جنسي دارم در هفته سه بار.)
    نميدونم ممكنه از رابطه جنسيم باشه اين دردها ياخير.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      جهت بررسی همورویید و معاینه ی مقعد به دکتر جراح عمومی مراجعه کنین
  • تصویر کاربر افسانه سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام دکتر مهربان من پنجاه دوسالمه دوماهی میشه رحموتخمدانهابم را بیرون اوردن حدوده ده روز میشه که احساس میکنم ادرارم کامل خالی نمیشه وحسه اپرار دارم از چندین ساله پبش اینطوری بودم مثله مسافرت رفتن بیرون رفتن ولی با یک خوردن کلیدنیوم سی اروم میشد وفراموش میکردم اینرو هم بگم من خیلی استرس ووسواس دارم ولی الان ده روزه خوب نشده
    دکترا بهم انتی بیوتیک قوی دادن ازیترومایسین وتاوانکس و پروترال وتولرین که فردای همان روز اسهال شدید شدم بسیار شدید که فقط اب میومد. ازم که دکتر گفت نخور دیگه
    دکتره دیگه رفتم بهم اوکسی بوتنین داد با بتانکول که اونم اصلن دیگه ادرارم نمیاد باید سی ثانیه زور بزنم تا بیاد تا امروز که تصمیم گرفتم اونارو هم نخورم وبرام مطبش سونو گراغی کرد خودشون گفت مثانت ملتهبه وکلیه هات سالمن
    حالا از بس زور زدم ادرارم بیاد سوزشه خفیفی هم گرفتم
    دکتر جان من خیلی وسواس وتمیز هستم همش خودمد میشورم بخیه هامو میشورم برای جراحی
    شبا تو وانه اب گرم میخوابم ولی جواب نداده دوشب تو وان خوابیدم
    ادرار منو. بیدار نمیکنه شبا قرصه کلونازپام و. امی تذیپ تیلین ده هم میخورم که دکترگغت نخور امی تذیپ تیلو
    دختر که بودم سبستوسکوپی هم شدم گفتن فقط التهابه این دکترم گفت پشته مثانه ات خیلی التهابه از لحاطه فکری وروحی اسون بگیر
    میخواستم نظره جنابعالی رو. بدونم
    اب زیاد بخورم یانه دکتذزنانم رفتم همونکه جراحی کرده کفت ماله هورموناست که ترشح نمیشه بعم پماده استروژن داد ایا تاثیری داره استفاده کنم
    ممنون از اینکه به حرفام گوش سپردین
    چون خودشون گرفتن شرح حالی ندادن
    1. تصویر کاربر افسانه چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام دکتر چندروز گذشته جوابی ندادید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر با قرص بتانکول بهتر نمیشود باید نوار مثانه انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mohammad سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر

    من چندین سال متاسفانه دچار خودارضایی بودم از یجایی به بعد متوجه شدم که دیگه در خواب محتلم و جنب نمیشم ولی فکر نمیکردم چیز خاصی باشه اما الان خیلی نگرانشم و حدود دو سال هست که جنب نشدم اما تقریبا سه ماهی هست که خودارضایی رو ترک کردم لطفا کمکم کنید خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام مشکلی نیست نگران نباشین
  • تصویر کاربر ملائیان سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    بنده ۱۵ سالمه و پسرم بعد از دستشویی چند قطره ادرار در مثانه ام باقی می ماند که با استبرا هم حل نشد آیا میشه دارویی معرف کنین که به روش راحت تر حل بشه؟با تشکر
    1. تصویر کاربر ملائیان چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام تو سایت نوشته بود تا ۴۸ ساعت جواب داده نیشه ولی هنوز جوابی ندادن با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام آزمایش ادرار بدهید و سونوگرافی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یاس سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب
    آقای دکتر من دختری ۲۷ ساله و مجردم که ده سالی هست دچار تکرر ادرارم و به پزشکان متعددی مراجعه کردم نتایج آزمایش و سونو و عکس رنگی نرمال بود داروهای تولترودین یوریناسین فلوکستین مصرف کردم ولی این داروها منو از چاله به چاه انداخت چون به شدت باعث احتباس ادرار میشدن.واقعا زندگی روزمره م دچار اختلال شده و نمیدونم باید چکار کنم.آقای دکتر من مثانه م طوریه که اگه حجم کمی ادرار داشته باشم به شدت احساس میکنم و باید خالی کنم و بطور کلی هیچوقت احساس آرامی مثانه ندارم طوری که وقتی میخوابم دوست ندارم پاهامو تکان بدم انقدر احساس ادرار دارم.همیشه قبل از خواب هر چند دقیقه یکبار باید دستشویی برم بعضی اوقات هم به شدت پرهستم با اینکه پرخوری هم نکردم.لطفا منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام جهت انجام نوار مثانه مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    متورم شدن آلت تناسلی از ناحیه چسبیده به مثانه تا قبل از قسمت جلوی آلت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عکس بفرستید
  • تصویر کاربر رفیعی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 2211 مشاهده پرسش
    دیروز صبح که از خواب بیدار شدم درد تو قسمت کنارهای و بالای آلت تناسلی حس میکردم یعنی اون قسمتی که پا و مثانه تلاقی دارن، بعدش تب کردم و کمر درد داشتم یکم استراحت کردم و تب بر خوردم بهتر شدم امروز که بیدار شدم مثانه مخصوصا قسمت ختنه گاه نه کلاهک پف کرده بود درد نداره ولی پف کرده خیلی. خیلی استرس دارم
    1. تصویر کاربر رفیعی یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      درواقع غدد لنفاوی یکم برامده شده و قابل لمس و با کمی درد در موقع لمس کردن و اینکه بیشتر از دوماهه هیچ رابطه جنسی نداشتم و امروز پیش یکی ازهمکاراتون تو شهرستان مراجعه کردم گفتن عفونت داری ولی تشخیص ندادن دلیلش رو و پماد بتاکورتال یک درصد نوشتن و قرص دایکی سایکلین ۱۰۰ و یه امپول پنی سیلین داخل سِرم. و گفتن بعد یک هفته اگه خوب نشدی بیا دوباره تا سیتی اسکن بگیریم ازت. ولی من میخوام حضوری بیام شما معاینه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام بهتر است معاینه شوید و آزمایش جهت بررسی عفونت داده شود
    3. تصویر کاربر رفیعی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      باسلام اقای دکتر بعد مصرف داروها کاملا به حالت عادی برگشته ایا لازمه الان برم ازمایش؟آزمایشی که گفتین چه آزمایشی؟ Hiv و هپاتیت؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر برطرف شده نیاز نیست کار خاصی بکنین
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      بهتر است سر فرصت آزمایش های ویروسی داده شه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب