درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Atefeh سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام من الان یه مدت طولانی حس میکنم سمت راست پهلوم خشک شده یعنی یه حالت خشکی بادرده رنگ ادرارم صبحا قهوای خیلی تیره ودرطول روز بعضی وقتا زردوبیشتر وقتا قهوایه همه میگن بخاطر کمبود اب بدنه اب زیاد بخور الان ۱ماهه ک پوستم خیلی خشک شده و از کمر ب پایین بدنم خارش شدید داره وهمراه این خارش ها لکه های پوستی ظاهر شده ک روشون خشکه یه حالت زخم مانندداره میخوام بدونم باخوردن اب مشکلم حل میشه یا نیاز ب دکتر دارم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      برای لکه ها با متخصص پوست مشورت کنید. مصرف مایعاتتون بیشتر باشه
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    من ۲۴ ساله هستم و وقتی به دنیا اومدم مشکل اکستروفی داشتم و تا الان چندین عمل انجام دادم ک مشکل بی اختیاری حل نشده و بی فایده بوده
    خواستم بدونم آیا هنوزم میشه برای این مشکل کاری کرد یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      باید مدارکتون دیده شود و معاینه شوید اینجوری نمیشه نظر داد
  • تصویر کاربر ف.م سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من خانمی هستم که هیچ یک از دلایلی که گفتید و ندارم و چند روزه با این مشکل روبرو شدم خواستم بدونم چه دلیل دیگه ای ممکنه باشه... عفونت را هم بعید میدونم چون هیچ علائمی نداره و دلیلی برای عفونت هم بنظرم نمیرسه... لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      مشکلتون دقیقا چیه؟
  • تصویر کاربر فرامرز جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر
    بنده یه مدتیه که دچار درد از ناحیه کمر به پایین شدم و موقعی که غذا می خورم شکمم باد می کنه دارم می ترکم و بعضی اوقات بیضه هم باد می کنه و رفتم پیش دکتر سونو گرافی برام نوشت فقط جواب صحیحی رو نگرفتم الان سونوگرافی رو می فرستم خدمتتون راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام سونوگرافی بیضه هاتون رو بفرستین ببینم
    2. تصویر کاربر فرامرز جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام‌ اینم سونوگرافی فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر فرامرز جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      اینم سونوگرافی خدمتتون
    4. تصویر کاربر فرامرز جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      دو بار سونوگرافی گرفتم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      فتق دو طرفه کشاله ران دارید ، باید عمل شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده ۱۹ ساله هستم‌در سن ۱۵ سالگی به بیماری خود ارزایی مبتلا شدم الان این چند ساله که ترک کردم بعد از اون قضیه تکرر ادرار گرفتم...اینکه وقتی خودمو با اب سرد میشورم و بعد از اتمام کار در حد نصف قطره ای ادرار خارج‌میشه ولی با اب گرم یکمی‌بهتره...و وقتی ورزش هم‌میکنم‌ پلوهام‌ درد میگیره دکتر رفتم تهران سنوگرافی ،ازمایش ادرار انجام‌دادم مشکلی نداشتم ...الان از این قضیه خیلی رنج میبرم لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      جهت باقی مانده ی ادرارتون استبرا انجام دهید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      درد پهلو بعد از ورزش مشکلی نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سیپزوفلوکساسین هر ۱۲ ساعت و تامسولوسین شبی یک عدد مصرف شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    آیا تکرر ادرار غیر پروستاتیک را با این مکمل( دارو) می توان درمان کرد ؟ بنده 37 سال سن دارم و ساکن تبریز ، و در رده سنی بزرگی غده پروستات نیستم و هیچگونه عفونت و سوزش ادراری ندارم و دچار سندرم روده تحریک هم پذیر هستم و تشخیص بر عصبی بودن داده شده که با سندرم روده تحریک پذیر در ارتباط است ، اگر ممکن است راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام آقای دکتر این همان مکملی هست که اشاره کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر تکرر ادرار دارین قرص یوریناسین یا وزیکر بهتر است
    4. تصویر کاربر علی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      چوخ ساغ اولون جناب دکتر کرمی وئردیغینیز بیلگیلره گوئره ، آللاه سیزین امواتیزی غنی غنی رحمت ائله سین
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      خواهیش الیرم ،وظیفه میز دیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Binesh چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    مدت چند ماه است سر آلتم یک جوش زده عکس رو میفرستم ببینید اگه مشکلی هست یا دارویی باد مصرف کنم بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      جای نگرانی نیست ، از پماد موپیروسین استفاده کنید
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    جواب پاتولوژی پدرم رو میفرستم لطفا راهنماییم کنید هر 3 ماه عمل میکنه و تومور مثانه را میتراشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس رو دوباره فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام پدرم از سال ۹۱تا الان هر سه ماه عمل میکنه مثانه رو و تومور رو میتراشن این عکس پاتولوژی آخرین عملش تو برج ۱۰ امسال هست لطفا راهنماییمون کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ۶ نوبت امپول ب ث ژ در مثانه تزریق شود و با دکتر رادیوانکولوژی مشورت شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر آزاده دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    خانم 33 ساله هستم. یک سال پیش به علت مشاهده خون در ادرار مراجعه به پزشک کردم._خون قابل مشاهده حدود یکهفته به طول انجامید و پس از آن با چشم خون در ادرار ندیدم_ 5بار در فواصل مختلف آزمایش ادرار دادم که همگی مثبت شدند. آخرین آزمایش برای حدود 3هفته پیش هم آزمایش ادرار دادم که خون در ادرار وجود داشت. سونوگرافی کلیه و مثانه طبیعی بود. برای ادامه تشخیص به نظر شما اولویت با سیستوسکوپی است یا سی تی اسکن؟ کدام کم عارضه تر است و به تشخیص کمک بیشتری میکند؟

    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      هر دو نیازه. سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق ، و سیستوسکوپی
  • تصویر کاربر آرزو یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر بزرگوار بنده حدود بیست سال میشه که سوزش ادرار مکرر دارم و چند سالی میشه که گرفتگی مجاری ادرار هم بهش اضافه شده نزدیک چهار ساله که تحت نظر پزشک در تبریز هستم وانواع داروها رو بهم تجویز کردن حتی تزریق داخل مثانه هم انجام دادم وسایل یکبار سیستوسکپی میشم مجرامو باز میکنن .ولی متأسفانه در طی این چند سال اصلا بهبودی حاصل نشده واکنون هم وضعیتم خیلی بحرانی شده هم گرفتگی مجرا دارم وهم سوزش مکرر ادرار .جناب دکتر چرا با اینهمه مصرف دارو طی چند سال بهبودی حاصل نشده بیشتر از همه سوزش آزارم میده با اینکه مجرامم باز کردنی سوزشم حتی کمی خوب نمیشه ؟؟نمیدانم چرا تو این عصر جدید وپیشرفته علاجی برای مریضی من نیست ؟؟؟استدعا دارم از دکتر بزرگوار راه نجاتی برای بنده ناتوان نشان دهید .سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      تنگی های مجرا ماهیتشون عود کننده است. باید عکس رنگی مجرا گرفته شود. RUG VCUG . بر حسب نتیجه اون ممکنه نیاز به عمل باز باشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ممکنه نیاز به پیوند مجرا یا همون یورتروپلاستی باشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب