درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    خدمت شما عرض کنم که بنده مدت ۷سالی هست که مشکل تکرر ادار و تخلیه دارم و تحت نظر یک متخصص ارولوژی هستم و حتی سیستوسکپی هم انجام دادو نتیجه رو گفت که عفونت پروستات هست (پروستاتیست) که قرص ترازوسین ۲ و تولترودین ۱ مصرف میکنم ولی مشکل حل نشده به محض اینکه ادار میگیره اصلا نمیتونم نگه دارم و خودم رو کمی خیس میکنم
    ضمنا دیابت نوع۲ کنترل شده دارم و تخلیه ادار هم پرفشار نیست
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    سن ۴۹ سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    مرد ۵۵ ساله مبتلا به دیابت نوع۲ در ازمایش ادرار در قسمت blood/HB ذکر شده positive.trsceوRBCذکر شده۴_۲ در سونو سایز پروستات۲۸ وبقیه موارد سونو طبیعی وکشت ادرار نیز موردی نداشته لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      باید سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود و psa چک شود. با جواب اینها مراجعه کنید ، اگر طبیعی باشد قدم بعدی سیستوسکوپی است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من سه سال میشه که روی کلاهک آلت تناسلی ام سمت چپ یک نقطه سیاهی یا بنفشی که دقیق نمیدونم پدید اومده و از بین نرفته این نقطه چیه و راه از بین بردنش چیه ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام بفرمایید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      چیز خاصی نیست و میاز به اقدامی ندارد
    4. تصویر کاربر رضا جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      خب چجور باید از بین بره چیکار باید کنم که دیگه ناپدید بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سعيد جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام
    لطفا راجع به جواب پاتولوژی تومور مثانه راهنمایی فرمایید
    و بهترین راه درمان از نظر شما چیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      بر حسب شرایط بیمار یا باید مثانه خارج شود و یا شیمی درمانی انجام گردد
  • تصویر کاربر Maryam جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقتی است هرماه چند روز قبل از شروع عادت ماهیانه دچار تکرر ادرار میشوم و تا خوب نشوم پریود نمی شوم. تکرر ادرار من به این صورت است که چند روز به طور شدید مقدار ادرار من زیاد است و بعد از آن مقدار کم میشود تا جایی که به چند قطره میرسد و در موقع ادرار کردن به سختی میاد بیرون و هر دفعه حس میکنم مثانه ام به طور کامل تخلیه نشده و چند قطره باقی مانده است دکتر گفت ازمایش بدم ازمایش دادم عفونت نداشتم یه بار هم سونوگرافی کردم کیست داشتم که یکی از کیست ها پاره شده بود که بعد رفتم دکتر گفت اینا بعد از مدتی جذب بدن میشود. آیا ممکن است تکرر ادرار من به خاطر کیست باشد یا علت های دیگر دارد؟ اگر راه درمانی سراغ دارید بگید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      گزارش اخرین سونوگرافی را بفرستید
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۳ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام چند وقتی هست چندتا لکه روی آلت تناسلی بعضی جا رو ساق یا یکی دوتا جاهای دیگه زده خشک شدن ولی خارش میزنم سفید میشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      از پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر ستاره چهارشنبه ۲۹ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر. بیمار ما حدود نه ماه پیش برای خارج کردن یک سنگ مثانه جراحی کرد و تا این زمان دارو مصرف کرده. ایشان حالا دوباره دچار سنگ مثانه شده. لطفا نظر خود را درباره منشا ایجاد سنگ و درمان همیشگی آن بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)
      باید بررسی شود شاید پروستاتش بزرگ باشه ، یا به هر دلیلی نتونه ادرار رو خوب تخلیه کنه
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۹ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من 33سالمه چهارده ماه پیش سیتوسکوپی شدم توده به اندازه چهار میلی متر تراشیده شده و جواب پاتولوژی low graidبود سوالم اینه احتمال عود مجدد چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)
      باید با سیستوسکوپی هر ۳ ماه پیگیری کنید ، توده های مثانه احتمال عود دارند
  • تصویر کاربر ناديا پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام
    طبيب گرامي
    بنده 40 سال دارم و پس از زايمان دومم كه سال 1393 بود سزارين شدم و از نوع پرسي انجام شد حدود 5 سال هست كه درد زير شكم دارم درد امانم را بريده و شب روز ارامش ندارم تا الان چندين بار سونوگرافي و ازمايش انجام دادم فيزيوتراپي هم شدم با تشخيص دكتر
    محل درد دقيقا ناحيه بخيه شده است كه گاهي ورم هم مي كند
    تست هاي مراقبتي توسط دكتر زنان تجويز شد كه شايد مربوط به جداره رحم باشد و 5 ماه دارو هاي تجويز شده مصرف شد اما نتيجه نداد
    هفته گذشته يعني 15 بهمن دو باره به دكتر مجاري مراجعه كردم و مدارك سونوگرافي و ازمايش را نشان دادم كه دكتر پيشنهاد سيستوسكوپي دادند و انجام شد نظر دكتر تنگي مجراي ادراري هست و ايشان توصيه كردند كه به مدت 6 هفته بايد براي گشادي مجراي از روش ميل زدن استفاه كنم ولي نمي دانم اين روش اصولي هست ياخير نگران پارگي و زخم مجراي ادراي هستم
    ميترسم مشكم بيشتر شود لطفا راهنمايي بفرماييد
    در ضمن من در كودكي سابقه مشكل مجاري داشتم كه طي 20سال خبري نبود
    لطفا در خصوص موارد ذيل راهنمايي بفرماييد
    ا- ايا ممكن هست در هنگام عمل سزارين چسبندگي يا افتادگي مثانه ايجاد شده؟
    2- ايا ممكن هست با توجه به مراتب فوق من داراي مشكل جدار رحم شده ام؟
    3- ايا مشكل از مثانه و مجراي ادراي هست؟
    4- يا اينكه هر سه مشكل همزمان هست؟
    5- اگر هر سه هست اولويت اول كدوم هست ؟ كورتاژ مثانه يا..؟
    5- ايا با ميل زدن گشادي مجرا روشي اصولي و مطمئن هست و عواقبي ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر در سیستوسکوپی تنگی مجرای ادراری داشتین ، بهتر است یه مدت به خودتون شوند بزنین ،. با این اطلاعات نمیشه قضاوت کرد در مورد مشکلتون ، ممکنه از مثانه باشه ، ممکنه از رحم باشه ، باید متخصص زنان هیستروسکوپی هم انجام بده
  • تصویر کاربر بحیرایی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام پدر من با63سال سن طبق سنوگرافی تومر مثانه داشته بعد از سیستوسکوپی و تخلیه تومر الان دومین آمپول ب ث ژ را دریافت کرده پلک پایین چشمشون کمی ورم داره و خواستم بدونم ایراد نداره و اینکه با توجه به جواب آزمایش امکان پخش شدن تومر به مابقی قسمت ها نسیت؟ و اینکه لازم قبل از پایان این آمپول ها بیارمش خدمتتون؟الن نیاز به چک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)
      فعلا امپول های ب ث ژ را دریافت کنند ، ۳ ماه بعد مجدد سیستوسکوپی انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب