درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رستم سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    توده بد خیم در مثانه بود ک با جراحی برداشتیم اما الان کمی ورم و درد داره...نظر شما درباره ادامه درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      سیستوسکوپی هر ۳ ماه تکرار بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      و اولین نوبت سیستوسکوپی بک ماه بعد باید باشع
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یک کلیه ام را باحالب برداشتهام بهخا طر تومور تمام سیتوسکوپی اسکن از مثانه وپروستات انجام شده هیچ مشکلی ندارم ولی بسبار سوزش مثانه دارم چکار کنم تا اینکه دکترها می فرمایند پیش روان پزشک برو نظر شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      آزمایش ادرار و سونوگرافی
  • تصویر کاربر مولا سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یک کلیه ام را باحالب برداشتهام بهخا طر تومور تمام سیتوسکوپی اسکن از مثانه وپروستات انجام شده هیچ مشکلی ندارم ولی بسبار سوزش مثانه دارم چکار کنم تا اینکه دکترها می فرمایند پیش روان پزشک برو نظر شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      آزمایش ادرار انجام بدید و سونوگرافی
  • تصویر کاربر مولا سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یک کلیه ام را باحالب برداشتهام بهخا طر تومور تمام سیتوسکوپی اسکن از مثانه وپروستات انجام شده هیچ مشکلی ندارم ولی بسبار سوزش مثانه دارم چکار کنم تا اینکه دکترها می فرمایند پیش روان پزشک برو نظر شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      آزمایش آخر ادرار کی و چطور بوده؟
  • تصویر کاربر Pariya شنبه ۱۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر۳۰ساله هستم حدود ۶ ماه بیشتره که سوزش ادرار و تکرر ادرار شدید دارم خیلی دکتر رفتم نوار مثانه سونوگرافی عکس همه سالم بودن اخرین دکتری ک رفتم سیستوسکوپی کردن گفتن تنگی مجاری ادرار دارم۲ بار میل زدن هرکدوم به فاصله یک ماه ولی خوب نشدم داروهای مصرفی باکلوفن ۱۰ افلوکساسین ۳۰۰ترازوسین ۲ دکترگفته ک باز باید میل بزنیم ولی دیگه خسته شدم واقعا خونه نشین شدم باید ب نظرتون چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      RUG انجام بدید و بیارید ببینم
  • تصویر کاربر دکتر شنبه ۱۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 3462 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بیمار ۷۸ ساله یک سال پیش با هماچوری حاد مراجعه داشتن در سونو بزرگی پروستات به حجم ۵۷ سی سی دیده شد بدلیل عدم توانایی بیمار در تخلیه مثانه PVR. ۲۸۰ گزارش شد(مثانه پر۳۸۰ سی سی) تست سیتولوژی مثانه منفی بود
    بعد یک سال مصرف پروترال ۰.۴و فیناسترید۵ سونو دادن حجم پروستات ۲۹سی سی اما باز هم نتونستن تخلیه ادرار داشته باشند و PVR ۲۲۱ بعد از خوردن پنج لیوان آب گزارش شد

    بیمار در منزل برای دفع ادرار مشکل ندارن اما به گفته خودشون در مرکز سونوگرافی به مشکل می خورن
    حجم ادرار ۲۴ ساعته بیمار با مصرف مایعات حدودا ۲۸۰۰ سی سی در روز تقریبا ۲۹۰۰ سی سی هست
    PSA 0.5
    سؤالم اینه که برای ایشون یا این میزان تخلیه روزانه احتمال احتباس ادرار هست؟ وبا توجه به شرایط بیماری قلبی و دیابت آیا انجام جراحی پروستات ضروریه؟
    سپاسگزار از محبتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بدید
  • تصویر کاربر کفترکاکلی شنبه ۱۱ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    همسر بنده تنگی مثانه ادرارداشت جراحی شده الان بیشتر از دوهفته است ولی باز تند تند میره دستشویی هر دوساعت یه بارقرص هم افلوکیم ۲۰۰ امنیک ۴درصداستفاده میکنه هرازگاهی هم یه کوچولو لخته خون میاد میشه بگین چه داروی استفاده کنه کمتر دستشویی بره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ دی ۰( 3 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱۰ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    آیا ممکنه بعد از جراحی سنگ مثانه از جایی که بخیه شده ادرار سرازیر شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ دی ۰( 3 سال پیش)
      بله
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ دی ۰( 3 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمودعابدی چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام درناحیه زیر شکم و دوطرف پادرد دارم و دوماه پیش سالن رفتم اینجوریشدم عکسم رفتم برداشتم سونوگرافی بازم چند دارو دادن خوب نشدم و موقع سالن رفتن نمیتونم قشنگ بدوم مخاستم ببینم چه دارویی مصرف کنم که خوب بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر پرویز چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بیمار مرد ۶۹ ساله که سال ۹۸ تومور مثانه TURB شد و سپس شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام شد تا اینکه مجددا در سال ۰۰ بدلیل خون در ادرار ۲ بار سیستوسکوپی و سیتولوژی انجام شد که جواب پاتولوژی آخرین سیستوسکوپی تومور های گرید PT1تشخیص داده شد و رادیکال سیستکتومی پیشنهاد شده ‌
    خواهشمند است درخصوص ادامه و نحوه درمان نظریه اعلام فرمایید .
    1. تصویر کاربر پرویز دوشنبه ۶ دی ۰( 3 سال پیش)
      باسلام و احترام
      جواب آخرین پاتولوژی خدمتتان ارسال می‌گردد.
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 سال پیش)
      بهتره جراحی بشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب