اکوی پارانشیم کلیه چیست؟ راهنمای جامع

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اکوی پارانشیم کلیه به وضعیت بازتاب امواج صوتی (اکو) از بافت پارانشیمی کلیه در سونوگرافی اشاره دارد. این معیار برای ارزیابی سلامت بافت کلیه استفاده می‌شود. 

آسیب کلیوی یک بیماری شایع است که می تواند خطرات و عوارض سلامتی بسیاری داشته باشد و زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. آشنایی با بیماری پارانشیم و روش های پزشکی موجود برای درمان آن به شما کمک می کند که تشخیص دهید آیا در معرض خطر آن هستید و در صورت ابتلا چه کاری می توانید برای کنترل و درمان آن انجام دهید.

تفسیر اکوی پارانشیم کلیه:

اکوی طبیعی:

بافت کلیه سالم است و بازتاب امواج مشابه کبد یا طحال

اکوی افزایش‌یافته:

ممکن است نشان‌دهنده آسیب یا بیماری در کلیه باشد، مانند:

بیماری‌های مزمن کلیه:

مانند نفروپاتی دیابتی یا گلومرولونفریت.

فیبروز:

که می‌تواند به دلیل عفونت‌های طولانی‌مدت یا بیماری‌های زمینه‌ای ایجاد شود.

اکوی کاهش‌یافته:

ممکن است به مشکلاتی مانند التهاب حاد کلیه (پیلونفریت حاد) اشاره کند.

ناهماهنگی اکو:

نشان‌دهنده وجود ضایعاتی مانند کیست‌ها، توده‌ها یا سنگ‌های کلیوی است.

همه چیز درباره اکوی پارانشیم کلیه

اهمیت ارزیابی اکوی پارانشیم کلیه:

بررسی این شاخص می‌تواند به تشخیص زودهنگام مشکلات کلیوی کمک کند و در تعیین نوع درمان مؤثر باشد.

بیماری پارانشیم کلیوی چیست؟

کلیه ها، اجزا و ساختارهای مختلفی ‌را در ‌بر می‌ گیرند‌ که ‌منجر ‌به عملکرد صحیح آنها در بدن می شود. پارانشیم ‌در آناتومی کلیه قرار دارد که در درجه‌ی اول‌ مسئول تصفیه ی خون عبوری از کلیه ها و دفع مواد زائد به شکل ادرار می باشد. پارانشیم کلیوی یک مؤلفه ی اساسی عملکرد کلیه است و اگر آسیب ببیند می تواند تأثیرات مخربی در بدن داشته باشد. بیماری پارانشیم کلیوی به هر بیماری، اختلال یا شرایطی گفته می شود که باعث آسیب به پارانشیم‌ کلیه ی فرد می شود. بیمارانی که در عرض چند ماه دچار آسیب مداوم به پارانشیم کلیوی می شوند، بعدها به بیماری کلیوی مزمن تشخیص داده می شوند‌.

علائم بیماری پارانشیم ‌کلیه

به علت عملکردهای حیاتی پارانشیم در‌کلیه، هر گونه اختلال در این ساختار و فرایندهای طبیعی آن، به احتمال زیاد منجر به علائم ناراحت کننده ای برای مبتلایان به بیماری پارانشیم کلیوی می شود. علائم و نشانه های هشدار دهنده ی آسیب پارانشیم کلیوی ممکن است به مرور زمان بدتر شوند و آسیب‌ کلیوی‌ پیشرفت کند. بیماری پارانشیم کلیوی جدی است و مستلزم اقدامات جدی و مراقبت های پزشکی فوری می باشد. هر گونه آسیب مداوم و زوال کلیه، سلامت کلی‌ و طول عمر شما را تهدید می کند.

 با اینکه فرد ممکن است هریک از این علائم را تجربه کند، اما لازم نیست تمام این علائم را با هم داشته باشد تا در مورد وجود مشکلی در کلیه های خود نگران شود. اگر احساس کسالت می کنید و هریک از این علائم را دارید،‌ با پزشک خود تماس بگیرید تا شما را بیشتر راهنمایی کند. با اینکه هر یک از این علائم به تنهایی می توانند نشانه ی محدوده ی وسیعی از مشکلات باشند، وقوع چندین علامت با هم می تواند نشانه ی بیماری کلیوی باشد. علائم بیماری پارانشیم کلیه شامل موارد زیر می شود:

علائمی که خبر از مشکلات کلیه می دهد

درباره خون در ادرار و بررسی دیگر علل آن مقاله ی علت خون در ادرار زنان نشانه چیست را مطالعه کنید.

بیماری ‌پارانشیم کلیوی چقدر شایع است؟

بیماری های کلیوی در سراسر جهان شایع هستند‌. تخمین زده شده است که بیش از ۱۳ درصد جمعیت جهان به بیماری کلیوی مزمن مبتلا هستند. این عدد سرسام آور است و شامل میلیون ها نفر می شود که در مراحل نهایی بیماری کلیوی هستند و تحت دیالیز یا دیگر درمان های جایگزینی کلیه قرار می گیرند‌. فقط بخشی از مبتلایان به بیماری کلیوی مزمن دچار بیماری پارانشیم کلیه هستند. بیماری ‌پارانشیم‌ کلیه در بسیاری از افراد ‌رفع نمی‌شود و تبدیل به بیماری ‌کلیوی ‌مزمن ‌می‌شود.

علل بیماری پارانشیم کلیه

نحوه یا علت ابتلای فرد به بیماری پارانشیم کلیه در هر فرد متفاوت است. برای مثال، بیماری پارانشیم کلیه می تواند به علت عوامل مختلفی باشد. هیچ دلیل زمینه ای شایعی وجود ندارد که منجر به بیماری پارانشیم کلیه شود. در برخی از موارد، برای پزشکان ممکن است تعیین علت ریشه ای این بیماری دشوار باشد. عوامل خطر خاصی می توانند احتمال ابتلای شما به بیماری پارانشیم کلیه را افزایش دهند. علل و عوامل خطر بیماری پارانشیم کلیه عبارتند از:

علل بیماری پارانشیم

آیا عفونت کلیه خطرناک است؟ درباره عفونت کلیه بخوانید!

تشخیص

وقتی علل یا علائم هشدار دهنده ی مشکلات بالقوه در عملکرد کلیوی خود را تجربه می کنید، شما باید از پزشک خود راهنمایی بگیرید. در ابتدا ممکن است هیچ علائمی نداشته باشید یا علائم کمی را تجربه کنید. ممکن است برای مشکوک شدن به وجود مشکل و شروع به احساس ناراحتی کردن مقداری زمان ببرد. تشخیص بیماری پارانشیم کلیه را تنها در زمانی می توان انجام داد که بررسی و آزمایشات پزشکی کاملی انجام دهید تا پزشک علت ناراحتی و مشکل فیزیکی شما را تشخیص دهد. 

پزشک می تواند یک رویکرد چند وجهی را برای تشخیص علت علائم شما اتخاذ کند و مجموعه ای از آزمایشات را برای مشخص کردن مشکل انجام دهد.

آزمایشات تصویربرداری

پارانشیم کلیه، یک مؤلفه ی بحرانی عملکرد کلیه ها برای تولید ادرار و تصفیه ی خون عبوری از این اندام حیاتی می باشد. آزمایشی که می توان برای شناسایی و بررسی عملکرد کلیه ها انجام داد، یک ابزار مؤثر است که به دکتر کمک می کند تا علت مشکل را شناسایی کند. برای مثال، آزمایشات تصویربرداری می توانند محل مشکل در کلیه و هرگونه آسیب موجود را شناسایی کنند. آزمایشات تصویربرداری ممکن است به علت هزینه های بالا اولین انتخاب پزشک برای پیگیری فرایند تشخیص نباشند.

 معمولاً پزشک زمانی شما را برای تصویربرداری ارجاع می دهد که یافته غیرطبیعی دیگری یا مجموعه ای از علائم وجود داشته باشند. موارد زیر نمونه هایی از آزمایشات تصویربرداری هستند که برای تشخیص بیماری پارانشیم کلیه استفاده می شوند.

کنترل و درمان

Rate this post

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر