اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر بنده پسری هستم که از کودکی خود ارضایی داشتم و این مشکل به زود انزالی هم تبدیل شده یعنی اصلا با جنس مخالف خودم نمیتوانم رابطه برقرار کنم و حتی حرف بزنم سریع دچار انزال میشوم برای رفع مشکلات فوق خواهش میکنم من را راهنمایی بفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید گویا است
  • تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر بنده از کودکی مشکل ادرار داشتم یعنی همیشه احساس میکردم که هیچ وقت ادرارم کامل تخلیه نمیشود در سونو گرافی تشخیص پروستات دادن ولی در ازمایش گفتن مشکلی نداری.
    الان 4 ماه است عمل واریکوسل گراید 3 سمت چپ انجام دادم ولی متاسفانه دچار اب اوردن بیضه و باد کردن بیضه شده ام ولی اندازه ان هم یکسان نیست به طوری که بعضی اوقات جلوی فعالیت روزانه من را میگیرد ایااین مشکلات درمانی دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر زیاد است باید عمل کنید
  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر
    من دخترى 26 ساله هستم الان حدود يک. ماه يه چيزى مثل گوشت اضافه زير واژنم حس ميکنم ولى هيچ دردى نداره
    بنظر شما زگيل ؟؟
    و بايد چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستبد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 23 سال دارم و چند ماهی میشه فهمیدم واریکوسل نوع 2 در بیضه ی چب دارم.
    ازدواج نکردم و مجردم. اندازه ی دو بیضه هم یک اندازست.
    سونوگرافی انجام دادم و این نتیجش بوده: کیست ابیدیدیم تستیکول چب و واریکوسل درجه 2 در همین تستیکول و طبیعی بودن کانال انگوعینال و ناحیه ی کورد
    میخوام ببینم نیازی به عمل دارم؟
    اگر جواب بله است آیا بیمارستانی هست که با بیمه عمل رو انجام بدن؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش منی بدهید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    دوستدارشما رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    من دارای تعدادی اپی درموئید درکیسه بیضه وکجی الت رو به پایین هستم که شما فرمودید یه تخلیه وعمل نیاز دارد .اقای دکتر من از لحاظ مالی مشکل دارم ایا هزینه عمل زیاد است وچگونه می توان از شما برای عمل نوبت گرفت من در شهرستان زندگی میکم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 تماس بگبرید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سونو رو بیارم رام خیلی دوره شرکت مرخصی نمیده امکانش هستش جواب سونو ایمیل کنم دوستدارشما رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب را بفرستید
  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جون :
    من مرتضی توسن:
    شما میگن من مشکل عصبیی دارم میدونم ولی دکتر : کمرم /پهلو راست/بیضه سمت راست درد میگنه ولی درد بیضه امروز یه خورده آروم شد. ولی من دیروز به مدرسه نرفتم برای اینکه بیضه درد میکرد.
    درمانی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو انجام دهید
  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جون :
    من مرتضی توسن:
    شما میگن من مشکل عصبیی دارم میدونم ولی دکتر : کمرم /پهلو راست/بیضه سمت راست درد میگنه ولی درد بیضه امروز یه خورده آروم شد. ولی من دیروز به مدرسه نرفتم برای اینکه بیضه درد میکرد.
    درمانی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    .با عرض سلام وتشکر ویژه بابت کمک به حل مشکلات بیماران . بنده 24 سال سن دارم و متاسفانه در دوران نوجوانی تا سن 20 21 سالگی خود ارضایی میکردم چند ماه پیش به علت تحریکی زیاد و عدم خروج منی دردی در بیضه چپ احساس کردم که مدتی بعد از ان هم در خواب هنگاه خروج منی بیدار شدم و جلو خروج منی گرفته شد . همون موقع دردد شدیدی در بیضه چپ احساس کردم. از ان شب به بعد حتی بعد از گذشت 2-3 ماه با کوچکترین تحریکی و یا حتی خروج منی در خواب تا چند روز درد خفیف ازار دهنده ای در بیضه چپ احساس میکنم که در طول اون چند روز با لمس بیضه نیز احساس درد میکنم که با استراحت وخواب درد از بین میرود. ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب