اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید.. پسر 40 روزه ای دارم که می خوام برای ختنه اقدام کنم، آیا ختنه به روش حلقه بهتراست یا جراحی و دلیلش رو هم بهم بگید... ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      هر دو خوب است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام
    من 30 سال دارم. و تقریبا از حدود 18 سالگی مشکل تکرر ادرار داشته ام. به این صورت که پس از تخلیه مثانه چند دقیقه بعد مجدد احساس ادرار دارم. و وقتی که برای تخلیه می روم گاهی چند قطره و گاهی بیشتر مجدد ادرار خارج می شود. گاها احساس شدید ادرار دارم ولی بعد از تخلیه می بینم ادرار تخلیه شده زیاد نیست. و گاهی احساس میکنم شدت خروج ادرار طبیعی نیست و این حس وجود دارد که چیزی جلوی خروج ادرار رو گرفته. و وقتایی هم احساس بهتری دارم. این مشکل رو بیشتر قبل از خواب دارم و در طول روز و کار کمتر احساس می شود.
    از همان ابتدا به پزشک های مختلفی مراجعه کردم. از معاینه تا سونوگرافی گرفته و دو سال پیش هم یک پزشک سیستوسکوپی کرد اما همه اینها فقط یه پاسخ دادند. شما مشکلی ندارید. اما کماکان من تکرر ادرار دارم.
    امروز هم سه روزه که درد خفیفی تو بیضه راستم دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر فرزانه دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت پزشک محترم
    دختری دارم سه و سال ونیم که مدتی است پس از دفع ادرار دوباره احساس دفع می کند و گاهی چند قطره ای دفع می شود . و کلا در طول روز با اصرار و یادآوری من به دستشویی می رود در 16 ماهگی دچار عفونت ادراری شد و از ان زمان هر چند ماه آزمایش ادرار می دهد و جواب ان منفی بوده . لطفا برای رفع این مشکل خیلی آزار دهنده شده راهنمایی بفرمایید. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید از نظر برگشت بررسی شود
  • تصویر کاربر حبشی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب. خانمی هستم 40 ساله، می خواستم از محضر عالی بپرسم که آیا مثانه عصبی و کم حجم که چندین سال متوالی از ابتلای آن میگذرد درمان قطعی یا حداقل نسبی دارد.ضمنا به مدت یک سال تحت درمان با داروی تولترودین و وزیکور بودم. با سپاس
    1. تصویر کاربر حبشی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عرض سلام و خسته نباشید ببخشید بنده یک هفته است که سوال پرسیدم اما هنوز پاسخی دریافت نکردم. اگر امکان دارد پاسخ بنده را محبت کنید.
  • تصویر کاربر Amirhossein دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 649 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما من پسر ۱۶ ساله ای هستم که طوا التم در حالت عدی۴ سانت ودر حالت دیگر ۱۲ سانت است در حالی که بقیه دوستان هم سنم الت بزرگ تر وقطور تری دارند راه حلشما برای افزایش قدیه ان چیست؟؟؟
    با تشکر
    
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی ست مقایسه نکن
  • تصویر کاربر حدیقه دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5515 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام
    آقای دکتر مادر من یک ماه قبل از عید درد شدیدی در ناحیه کلیه پیدا کرد با مراجعه به پزشک تشخیص داده شد که مادرم کلیه هاشون دارای سنگ می باشد. یکی از آنها را با عمل سنگ شکن دفع شد . در سونوگرافی که تهیه شده بود دکتر به ایشان گفته بود بازم هم درون دو تا کلیه های شما دو عدد سنگ 4 میلی و 8 میلی وجود دارد که باید من داخل کلیه ها فنر بزنم تا کمک کنه به دفع شدن. این کار هم انجام شد و حدود دو ماه پیش باز بستری و فنر ها از کلیه خارج شد . اما از آن موقع به بعد جفت کلیه ها ی ایشان درد می کنه و چند بار هم به پزشک مراجعه کرده و ایشان بعد از سونو و آزمایش هیچ تشخیصی نداده اند و تاکید دارند که احتمالا شما دیسک دارید من نمی دونم دیسک مگر مربوط به کمر و ستون مهره ها نیست پس این درد چرا در کلیه ها وجود دارد.
    دکتر تمنا دارم اگر اطلاعاتی در این باره دارید راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر و آرزوی موفقیت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سنگ درمان نمی خواهد 2-دیسک تخصص من نیست
  • تصویر کاربر رامان دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام من قبلا یک سوال پرسیدم و لطف کردین و جواب دادین الان یک سوال دارم ممنون میشم دوباره جواب بدین
    بیضه سمت چپم پایین تر از سمت راسته می خواستم بدونم دارای مشکله یا ن ؟اگه هست باید چیکار کنم و درمان قطعی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر ناصر دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    سلام
    فرزند ۳ ساله دیروز برای تنگی مجاری ادار عمل شده دکتر براش قرص فنازوپیریدین داده
    ولی نمی ذاره قرص بهش بدم و میندازه بیرون میخوام بدونم میتونم این قرصو حل کنم و بهش بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ندادید هم مهم نیست
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید به جناب اقای دکتر کرمی اقای دکتر من یک سال ونیم که ازدواج کردمه ولی بعد ازیک سال و نیم بچه دار نشدم وازمایش دادم که در ازمایش اسپرم مقدار ان 4میلیون بیشتر نیست وسونوگرافی هم دادم که واریکوسل درجه 1سمت راست ودرجه 2در سمت چپ دارم ایا دلیل کم بودن اسپرم میتونه از واریکوسل باشه واحتیاج به عمل دارد وایا واریکوسل درجه 2 نازای میاره باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر جوانی 25 ساله هستم که زمانی که ناراحتم یا استرس دارم بیضه هایم به شدت درد می گیرند.
    در طول یک سال گذشته به دکتر هم مراجعه نمودم و رادیولوژی رفتم ولی مورد خاصی نبود.
    در صورت امکان بنده را راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب