نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر روزبه سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین من 20 سالمه بد من بالای التم بد زیر طول التم زیگیل هستش که یه دکتر رفتم اون دکتر حسینی بود سمت نازی اباد گفت فیریز کن گفتم HIV هستش گفتن خیر بد من رفتم پیش دکتر خودم توسلیان سمت زعفر چهارراه مختاری رفتم اروز گفت بله زیگیل تناسلی یک قطره دست ساز بهم داد با 2عدد قرص پادزهر اونیکی نمفهمیدم اما خب میخواستم بپرسم احتمال HIV ام هستش؟؟دوتا دکتر گفتن نیستش

    رابطه داشتم ولی چون از اولش باهم بودیم بدون کاندوم از مقعد انجام میدادیم
    تا اینجوری شد
    شما نظرتون چیه دکتر جان بد دکتر این قطره گف بیشتر از 5 دقیقه زمان نبره روی زیگیل حتما بریزین
    دکتر چن درصد احتمال HIV هستش بد اینکه درمانش الان هست تشکر بابت اینکه مرحله گذاشتین واسمون خسته نباشین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر روزبه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      دکتر جان من جواب ازمایش فرستادم ببینین لطفا
    3. تصویر کاربر روزبه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      دکترجان من عکس فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید شرمنده مزاحم شدم حسن رحمت پور بنده الان چند ماهی اصلان میل جنسی ندارم لطفا راهنمای کنید چکار کنم اگر دکتری در قزوین میتواند مشگل منو حل کند لطفا راهنمای کنید ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر پدر من بعد از تشخیص سرطان پروستات سال گذشته عمل رادیکال انجام داده (گرید گلیسون ۳و ۴ بود ) بعد از عمل چون خیلی حساس هر ۲ ماه ازمایش psa میده تا الان ۴ تا داده اولی هفت صدم بوده بعدی نه دهم بعدی ۶ دهم آخریش هم ۲ دهم بوده میخواستم بدونم این بالا پایین شدن نیاز به پیگیری داره ؟ دلیل این تغییرات چیه ؟ اسکن هسته ای MRI سی اسکن هم داده که خوشبختانه مشکلی نداره فقط یکم کمرش درد میکنه که اونم دکتر گفته دیسک داره مشکل دیگه ای نداره
    ممنون از وقتی که میزاین
    1. تصویر کاربر ارش چهارشنبه ۲۶ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      ببخشید دکتر گرید گلیسون ۲و ۳ بود دکتر هم بعد عمل گفت به بیرون نکرده ازمایش ها و عکس ها همگی خوب بوده ولی این کم زیاد شدن psa یکم پدوم ناراحت کرده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر ارش شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر من متوجه نشدم الان با توجه به اینکه واسه پدر من بالا رفته ولی بعد اون توی دوتا ازمایش بعدی مرتب پایین آمده نیاز هست ؟ میتونه به خاطر مصرف قرص خاصی باشه ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجیدجرفی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    آیازگیل تناسلی واسه مردان خطر ناک است و چه عوارضی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    وجود سنگی به اندازه ی 20 میلی متر در مجرای حالب تشخیص داده شده است. لطفا در خصوص روش درمان راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر راشدی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    آقای دکتر پدر بنده۷۸ ساله دچار سرطان پروستات و متاستاز در ناحیه لگن و دوتا مهره از ستون فقرات شده است و با psa بالای ۱۰۰. از پارسال تا به حال آمپول دیفرلین هر سه ماه تزریق نموده که بلافاصله psa شد ۳.۷۴ و بعد از شش ماه دوباره به رقم ۱۰ و ۱۷ و الان به حدود ۶۴ رسیده است .از شما تقاضا دارم بنده را کمک بفرمایید.ایا با تخلیه بیضه ها میشود از رشد سلول ها جلوگیری کرد؟ و یا بهترین روشی که شما پیشنهاد میدهید که حضورا خدمتتون برسم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر داریوش شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دو هفته ایی هست پشت کیسه بیضم در بالا وسط ( نچسبیده ب بیضه ها) یه چیز شبیه کیست هست ک احساس سنگینی میکنه.دو بار عمل واریکوسل سمت چپ شدم یه بار هم عمل هیدروسل و واریکوسل سمت راست.اخرین عملم یه سال پیش بود این سونو گرافیم مال یه سال پیشه بعد عمل.
    نظرتون چیه ایا سونوگرافی جدید لازمه خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام
    من دارای ۳ فرزند هستم و ۴۵ سال سن دارم و میخوام وازکتومی کنم.ایا شما انجام میدهید و جسارتا هزینه آن چقدر است.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 783 مشاهده پرسش
    با سلام . اینجانب 25 سالمه هستم مدت هاست وقتی به دسشویی میروم بعد از اینکه بخش عمده ادرار خارج میشود ، بعد از چند ثانیه مجددا مقدار اندک باقیمانده خارج میشود واین عمل بعضا دوبار روی میدهد . بعد از آن احساس باقی ماندن ادرار ندارم و کاملا مثانه تخلیه شده ولی وقتی از دسشویی خارج میشوم در حد چند قطره مجددا خارج میشود .
    هیچگونه سوزش ف
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر شاپوری شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    تجویز شما برای دارو چیه .ایا عمل دوباره میخاهد.تا الان سفال125 واز امروز 250 تجویز کردند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب