نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نفس دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    من 54 سال سن دارم و دچار خودارضایی هستم شما بگین چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      02188209216 دکتر کامیار ستوده رواندرمان از امریکا تماس بگیرید از طرف اینجانب

  • تصویر کاربر شمسی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام... خدمت اقای دکتر.. خانمی45 ساله با 4 زایمان طبیعی... هنگام صرفه و یا عطسه به صورت بی اختیار به اندازه 5تا 8 قطره ادرار خارج می‌شود لطفا راهنمایی بفرمایید... بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      باید تست عصب مثانه بگیرید 02122642744 02171062300 بفرمایید جهت نوار تا وقت دهند

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سونوگرافی انجام دادم اندازه پورستاتم بیست و سه بود دکتری که سونو انجام میداد گفت این برای یه مرد چهل سال است من سی دو سالمه رفتم دکتر عمومی یه قطره پروستاتان نوشت ازمایشم نوشت که انجام ندادم مشکل ادرارم ندارم میخواستم بدون خطرناکه پیش متخصص برم یا نه سابقه سرطان پورستاتم تو خانواده مون نداریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      در سن شما اصلا مهم نیست درمان نمیخواهد خطری ندارد

  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    چند وقت پیش با درد سمت راست شکم و بیضه چپ به دکتر مراجعه کردم که بعد از معاینه برام سونوگرافی نوشتن
    نتیجه سونو ارسال کردم خدمت شما
    فقط سوال اینه که میل جنسیم کمه و مشکل نعوظ دارم و با ادرار کردن درد سمت راستم تشدید میشم علاوه بر درد بیضه چپ دلیلش چی هسته
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      از نظر وازیکوسل بیایید معاینه کنم

    2. تصویر کاربر سید دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام عذر میخوام با توجه به سونو گرید چند هسته؟
    3. تصویر کاربر سید دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ببخشید با توجه به سونو گرید چند هسته؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      گرید بالا نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Whb دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    وقت بخیر
    اقای دکتر تعدادی ضایعه گوشتی ریز زیر نوک التم هست

    ایا زگیل هستند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      اینها مهم نیستند

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکتر کرمی بنده ۵۳ سال سن دارم وتست psa بنده به شرح زیر است لطفا راهنمایی بفرمایید تشکر
    Psa 0.21
    Freepsa 0.08
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      کاملا نرمال است

  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، میبخشید ، بنده مجرد هستم و 28 ساله ، انحراف به سمت چپ در آلت تناسلی دارم ، البته برای مشکل حرکت اسپرم هم در بیمارستان رویان رفت و آمد میکنم ؛ میخواستم ببینم این انحراف اثر گذار روی تحرک و تعداد اسپرم هستش ؛ و همچنین آیا این انحراف نیاز به عمل داره یا نه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      02122642744 02171062300 بیایید صحبت کنیم زیاد کج است بفرمایید برا مصاحبه عمل وقت دهند

  • تصویر کاربر عليرضا دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر حدود ١٠ سال پيش يه لك سفيد به قطر ٥ ميل روي بيضم پيدا شد و بعد از چند سال تبديل به ٢ لك شد و حالا داره ٣ تا ميشه با ابعاد ٥ ميل الان در حال حاضر ٤٠ سال سن دارم، ايا راه درماني هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      این اصلا مهم نیست

  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۲۸ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من انتهای آلتم ۳ تا زگیل سیاه از عدس کوچک تر هست که دیروز کرایو کردم و بهم قرص پاور فیت و پماد زینک اکساید دادن.الان دورشون حالت تاول شده آیا طبیعی هست و چند روز طول میکشه بهبود پیدا کنه و آیا بعد از درمان کلا محو میشود و به روز اول بر میگرده یا جاشون می مونه؟ و اگه جاشون می مونه راهی داره که درمان بشه؟
    ممنون میشم از راهنمایتون از نظر فکری درگیرم کرده . تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      عکس بفرستید ببینم

    2. تصویر کاربر وحید دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر عکسی که خواسته بودید سفید رنگها پماد زینک اکساید مینو هستش. روند درمان خوب هست؟ چند روز زمان میبره کلا محو بشه و آیا محو میشه به روز اول بر میگرده؟ یا جاش میمونه
      ممنونم از پاسخگوی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      اینها درمان داست

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر غريبه دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد
    همسرم سال ٩٦ مبتلا به سرطان بيضه شد كه پيش خودتون عمل كرد و بيضه سمت راست تخليه شد و بعد از اون هم شيمي درماني كرد و هر ماه آزمايش داد و مشكلي نبود تا اين ٣ ماه كه هر بار آزمايش داد ديديم كه جواب آزمايش داره ميره بالا.در قسمت دور ناف و كمر هم احساس درد داره.ميخواستم بدونم كه چه آزمايش ها يا عكس هايي بايد گرفته بشه كه بعدش وقت بگيريم ازتون.ممنون ميشم راهنماييم كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      حتما بیایید ببینم

درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب