اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۴۷ سالمه . هیچگونه مشکل جنسی ندارم ولی پروستاتم بزرگ شده الان جدیدا قرص تامسوور میخورم از وقتی قرص میخورم بعد از ارضا شدن منی خارج نمیشه. میخواستم ببینم مشکل از قرص ها هستش یا از خود پروستات و اینکه قرص هارو ادامه بدم؟ یا قرص باید عوض بشه؟ ممنون بابت وقتی که نیذلرید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام،وقتتون بخیر
    اقای دکتر من ۴ روز پیش عمل tul داشتم و برای من دابل جی نذاشتن،هنوز سنگی دفع نشده و ادرار یکمی خونیه و درد مثانه دارم و همینطور تکرر ادرار،آیا طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    باسلام ، جناب دکتر بنده حدود 50 سال سن دارم مدتی است در قسمت مثانه دچار مشکل شدم بطوریکه تکرر ادرار دارم و میزان دفع ادرارم در هربار زیاد نیست و دفع ادرار هم با فشار زیاد همراه نیست ( و بیشتر اوقات بدون اینکه متوجه بشم لباس زیرم نمناک میشه) و از طرفی یک احساس گرفتگی و فشار عضلانی توام با داغی در مثانه ام احساس میکنم ، اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید یا درصورت لزوم در مطب خدمت برسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر سپهر چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دکتر من در مواقع نزدیکی مشکل نعوظ و حفظ نعوظ دارم یعنی نعوظ صورت میگیره ولی نمیتونم حفظش کنم
    ولی به عنوان مثال توی خودارضایی این مشکلو ندارم
    ارضا میشم زود انزالی هم ندارم
    خیلی طول میکشه تا ارضا صورت بگیره
    میخواستم ببینم راه حلی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      این از عوارض خود ارضایی است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      جسما مشکلی ندارید
    3. تصویر کاربر سپهر سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنون از پاسخ گویی آیا راهی هست؟؟
    4. تصویر کاربر سپهر سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنون از پاسخگوییتون آیا راهی هست ک مشکل حل بشه؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام من سه سال پیش باتوجه به دردی که زیر بیضه ها داشتم به دکتر ارولوژیست مراجعه کردم پس از معاینه مقعدی سیپروفلوکساسین تجویز کرد کمی بهتر شدم دوباره دچار درد شدم مراجعه کردم ایشان باز معاینه مقعدی انجام داد که با درد همراه بود و مایع سفیدرنگی خارج شد و همان زمان یک آمپول زد الان یکسال دوباره درد دارم و گفت پروستاتیت داری باتوجه به دردی که درمعاینعه کشیدم مراجعه نکردم خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Hani سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام میخاستم بدون اینا زگیلند یا ن 😔😔😔
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید ببخشید می شه این عکسارو نگاه کنید به جز دو تا بیضه یه چیز دیگه هم هست این چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنون اقای دکتر مثل اینکه فتق شده بودم جراحی شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Mohammad سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    چند روزی هست که بر روی آلت تناسلیم، حالت خشکی و زخم پوستی ایجاد شده. امکان مراجعه به پزشک فعلا میسر نیست. ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید فعلا چه کاری انجام بدم و چه پماد یا دارویی مصرف کنم و بعد اگه لازم شد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنم.
    جسارتا عکس هم ارسال میکنم.
    ممنونم از لطف و راهنمایی تون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام، روز شما بخیر، من ۳۹ سالمه و پروستاتیت دارم یکبار مطب خدمتتون رسیدم و یک بار هم سئوال در بخش پرسش و پاسخ داشتم که محبت کردید جواب دادید. آقای دکتر عرضی داشتم، بعضی افراد ضمن بیان مشکلشون میگویند که متاسفانه خود ارضایی دارند من میخواستم خواهش کنم عاجزانه ضمن پاسخ به این دوستان حتما بفرمایید که از این کار خودداری کنند. شک نکنید با توجه به روحیه مثبت شما و تخصص شما این حرف تاثیر داره. آقای دکتر خداوند به من همه چیز داده من رتبه ۱۰۰ کنکور بودم، الان البته ورزش میکنم و امید وارم، اما از این عادت بد در سنین نوجوانی خیلی خیلی ضربه خوردم و الان هم تبعاتش را با خودم دارم. بینهایت از شما ممنونم این حرف شما روی افراد حتما خیلی تاثیر خواهد داشت.
    ارادتمند شما
    حامد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر farid سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    پایین امدن مداوم fsh و تستسترون خونم سلام
    دڪتر جان بعد از ازدواج متوجه شدم تعداد اسپرمم ڪمتر از صدهزارتاس و بعد ازمایش هورمونی مشخص شد اف اس اچ و تستسترونم پایینه، با مصرف امپول هاش ام جی و قرص ڪلومیفن تمامی مشخصه های اسپرمم نرمال شد.
    ولی مشڪل اینجاست هر سال مشڪل اسپرم من برمیگرده و تعداد و تحرڪ به شدت میاد پایین و غیرطبیعی میشه و وقتی ازمایش خون هورمونی میدم معلوم میشه ڪه بازم اف اس اچ و تستسترونم پایین اومده.
    حال سوال بنده از جنابعالی اینڪه؟ ایا سالی یڪبار مصرف شش عدد امپول هاش ام جی همراه با قرص ڪلومیفن برای بالا امدن اف اس اچ و تستسترون خونم ایراد داره؟
    سن 38 سال و بچه ندارم و در حال اقدام بارداری هستم
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر farid یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنونم دکتر جان
      ما تا الان ۴بار ای وی اف کردیم و نتیجه منفی شده.
      ما از روشهای کمک باروری داریم استفاده میکنیم ولی سوالم اینکه این امپولا برام ضرر داره یا نه؟ چون الان بازم تعداد و حرکت اسپرمم پایین اومده و میخوام دوبار امپول بزنم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    4. تصویر کاربر farid سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      سپاس🙏🙏🙏
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      تشکر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب