اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رها پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    نامزد من الت مخفی یا پنهان داره
    و من خیلی فکرم مشغول و نگران هستم
    راهی وجود داره درمان میشه
    و ایا مشکل حادی هستش برای ازدواج؟
    ما باهم‌رابطه جنسی داشتیم و مشکلی نبوده جز این که چون چاق هستن ایشون و کمی الت کوتاه شده وگرنه نعوظ املا صورت گرفته
    خواهشا راهنماییم کنید خیلی نگرانم و میترسم که ازدواج کنم و مشکل پیدا کنم در روابط زناشویی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، وزنشون رو کم کنن
  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ....من دانشجوی دانشگاه افسری بودم بخاطر فعالیت زیاد واریکوسل گرفتم...بیضه چپ گرید2 و بیضه راست گرید1
    بعد رفتم عمل لاپاراسکوپی کردم و الان 3 ماه میشه گذشته رفتم پیش دکترم و گفت باید آزمایش اسپرم بدی و رفتم انجام دادم و خواستم ببرم براش که مطب رو برای یه عمل فوری به 3 روزی تعطیل کردن....من الان سوالم اینجاست که از دکتر خودم پرسیدم اگه جواب این آزمایش اسپرم خوب باشه و جواب داده باشه میتونم ورزش کنم یا خیر که گفتن ایرادی نداره....البته که جواب آزمایش نشون دکترم ندادم ولی دکتر آزمایشگاه گفت خوبه و مشکلی ندارد....و حالا من الان یه 2 روزی هست شروع کردم به شنا رفتن و طناب زدن و ....بیضه چپم تیر می‌کشه و دست میزنم به بیضه ها حس میکنم رگی چیزی هست ولی باد نکردن و طبیعی هستن ..میترسم دوباره برگرده....آیا برمیگیرده؟ الان میتونم ورزش کنم....؟ چه راه حلی هست که خوب بشه و بتونم دوباره ورزش کنم؟ حتی شنا رفتن هم بم فشاره میاره....واقعا دارم دیونه میشم میشه راهنمایی کنید.... ممنونم❤️
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، مجدد سونوگرافی انجام دهید، ورزش در حد شنا مشکلی نداره
  • تصویر کاربر M جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.ازدیشب به طوریهودردپهلوراست جوری که نمیتونستم بخوابم گرفتم خواستم بدونم دلیلش چیه لازمه به پزشک مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، ممکن هست درد اسکلتی باشه، اگر درد ادامه یافت سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    چند وقت هست در بیضه چپم احساس سفتی و بزرگی میکنم و یک رگ بسیار پررنگ‌تر از سایر رگ‌های بیضه، در زیر بیضه‌ی چپ مشاهده می‌شود.
    با تشکر از پاسخگویی
    1. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      با عرض پوزش سن رو فراموش کردم بنویسم. 20 ساله هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سونوگرافی انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سامی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام و درود دکتر جان بنده یه سنگ 11میل داشتم سنگ شکن برون اندامی انجام دادم اما الان یک سنگ 5.5میل در انتهای لوله حالب هست uvj آیا امکان دفع ان چقدر هست با ورزش و مایعات زیاد و آیا محلول پتاسیم سیترات می‌تونه مؤثر باشه ؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، بله پارو میتونه موثر باشه، اگر سنگ با داروی تامسولوسین دفع نشد، باید عمل شوید
  • تصویر کاربر صدف جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    من كليه درد داشتم عكس گرفتم گفتن سنگ دارم بعداز چندين ساعت دردم از بين رفت ولي درد پهلو دارم كم و أما نميدونم كه سنگ دفع كردم يا نه خيلي ميترسم كه باز اون درد لعنتي نياد سراغم چيكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر سلام جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات . بنده یک مرد 35 ساله میباشم حدود دو هفته هستش زود انزالی دارم و در رابطه جنسی احساس ادرار بهم دست میده و بعد رابطه جنسی زود به زود ادرار گرفته و باعث فشار بر روی مثانه و کلیه می شود میشه مشاوره بدین دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سونوگرافی از کلیه و مجاری ادراری و مثانه انجام شود، آزمایش ادرار بدهید و جواب رو بفرستید
  • تصویر کاربر سیامک جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    در پایین ترین قسمت کیسه بیضه اندازه یه نخود توده احساس میکنم ،خیلی هم سفت هست درد درد عمقی نداره ولی وقتی روی سطحش رو لمس میکنم یک مقدار درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، حتما سونوگرافی انجام دهید و اطلاع دهید
  • تصویر کاربر ع.ب.ز جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام من ۱۶ سالمه و پسر هستم و هر وقت به دستشویی میرم ،کاملا خودمو تخلیه میکنم و وقتی از دستشویی خارج میشم فک میکنم یکم ادرار دارم و بیرون اومده مشکل چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، استبرا کنید،
  • تصویر کاربر رهگذر جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر کرمی هزینه دروغ چیه؟ شما می فرمایید اندازه آلت 8 الی 13 سانت هم نرماله و هیچ جای نگرانی نیست و میتونید ازدواج کنید!!!
    من تقریبا تمامی کامنت های سایت شما را خواندم. خیلی از بیماران با اینکه گفته اند آلت تناسلیشون 12 سانت هست اما همسرشون اصلا راضی نبوده و قصد طلاق دارند!!!
    در صورتی اگر فرد بدونه که آلت زیر 13 سانتر شریک جنسیشون را نمیتونه راضی کنه, طرف تصمیم به ازدواج نمیگیره!
    شما به تمامی بیماران گفتید که 8 سانتر هم طبیعیه نگران نباشید. جناب دکتر کرمی وقتی شما این چنین به بیمار تلقین میکنید, بیمار بعد از ازدواج به مشکل میخوره و نهایت کارشون منجر به طلاق میشه.
    واقعیت اینه که اگر هم اندازه الت 8 الی 12 نرمال هم باشه, متاسفانه تماشای فیلم های غیر اخلاقی به قدری زیاد شده که دختر ها هم به زیر 12 سانت اصلا راضی نمیشن و احساس میکنن آلت تناسلی همسرشون کوچیک هست (این چیزیه که به هر دو طرف دختر و پسر تلقین شده, هیچ کاری هم نمیشه کرد)
    آقای دکتر شما به جا تلقین اگه حتی یک روش غیر علمی, اگر تنها رو 10 نفر جواب داده که باعث افزایش حداقل 1 سانتر هم شده باشه, شما باید با بیمار هاتون در میون بزارید.
    خواهش میکنم این کامنت را تایید کنید و شفاف سازی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، هیچ روش ثابت شده و قطعی برای افزایش طول آلت وجود ندارد،
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب