اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر من ۲۷سال سن دارم ومجردم و هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم تا جای که یادمه از دوران راهنمایی تا الان یک لکه قهوه ای روی لوب تناسلی بدون درد سوزش خارش تغیر سایز وجود داره جدیدا خیلی نگرانم که سرطانی نیست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر فر سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر گرامی.بنده ۲۸ سال سن دارم.به مدت ۳ ماه هست دچار تکرر و سوزش ادرار شدم همچنین دوشاخه شدن ادرار، ازمایش خون نرمال و سونو دادم مثانه کلیه نرمال بودن فقط نوشته بود التهاب پروستات حجمش هم ۳۰ سی سی بود.که به متخصص مراجعه کردم دو تا امپول انتی بیوتیک دادن زدم باقرص ازیترومایسن و ۱۴ عدد قرص تاوانکس و قرص امنیک ۱۴ روز خوردم در حال حاصر قرصا تموم شدن دوباره مراجعه کردم قرص پروستاتان و اولکسیر دادن که عود نکنه دوباره طبق گفته پزشک. در حال حاضر سوزش ندارم تکرر از هر ۱۰ دقیقه به هر ۱ تا دو ساعت بسته به مصرف مایعات کاهش پیدا کرده و تنها مشکلی که دارم حس کاذب اما خفیف ادرار رو دارم شبا هم به همین شکل هست که دو بار میرم دست شویی ،تو این مدت ۳ ماه هم خیلی اب مصرف کردم و همیشه یه پام داخل دست شویی بوده .میخواستم بدونم این تکرر که الان خیلی بهتر شده طبیعی هست ایا.در ضمن وقتی به کوه میرم یا پیاده روی میکنم این احساس به شدت کم میشه .با سپاس.ایا نیاز به پیگیری مجدد دارم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، وس از درمان مجدد آزمایش ادرار بدهید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من چند روزه که بیضه هايم درد میکنه وقتی استاده ام ولی دراز که میکشم خوب میشم مشکل آن چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، احتمال داره واریکوسل باشه
  • تصویر کاربر Mirzaiee سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام
    پدر من با علائم درد در ناحیه لگن و پشت پا به دکتر متخصص مغز اعصاب مراجعه نمودند در MRI عدم تخلیه مثانه مشاهده گردید با مراجعه به ارورلوژیست و سونوگرافی تشخیص پارگی فتق راست و بزرگی پروستات مشاهده گردید در آزمایش میزان tpsa بیش از ۱۰۰ یکصد واحد و میزان fpsa بیش از ۵۰ مشاهده گردید .و در ضمن مقدار
    به نظر جنابعالی باید ویتامین D حدود ۴۸ می باشد
    به نظر جنابعالی باید چه درمانی انجام دهیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، لطفا عکس مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من چند روزه که بیضه هايم درد میکنه وقتی استاده ام ولی دراز که میکشم خوب میشم مشکل آن چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، احتمالا واریکوسل باشه
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با سلام
    من فقط بیضه سمت راست دارم که همون بیضه هم چند سالی بالا بوده که چند سال پیش جراحی کردم و اومد پایین و به بعدش که آزمایش اسپرم دادم دکتر گفت که اسپرم ندارم
    آقای دکتر با توجه که من یه بیضه دارم مشکل ناتوانی میتونم داشته باشم؟و این که این نداشتن اسپرم قابل درمان هست ؟ من فقط بیضه سمت راست دارم و اسپرم ندارم
    قابل درمان هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، به مرکز ناباروری مردان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر m سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بهیر
    من و شوهرم اقدام به بارداری کردیم
    ولی هنوز نمیدونم که باردار هستم یا نه
    در همین حین متوجه شدیم که شوهرم دچار زگیل تناسلی شده و دکتر معالج گفتن که خانوم باید واکسن بزنند
    در این شرایط تزریق واکسن رو توصیه میکنید یا خیر؟؟؟
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، شما تحت نظر متخصص زنان معاینه شوید
  • تصویر کاربر Man سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    آقای دکتر من و همسرم اقدام به بارداری کردیم
    ولی هنوز نمیدونم که باردار هستم یا خیر
    در همین حین متوجه شدیم که شوهرم دچار زگیل تناسلی شده و دکتر معالج فرمودند که خانم باید واکسن بزنند
    با این شرایط واکسن و توصیه میفرمایید یا خیر؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، تحت نظر متخصص زنان باشید
  • تصویر کاربر رسول سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه جوان 23 ساله‌مجرد هستم
    در هفته بین 3 تا 4 بار محتلم‌میشم پشت سر هم؛ و این مسئله خیلی برام دردسره
    چه دارویی مصرف‌کنم‌تا‌کم‌بشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید، ازدواج کنید، دارویی ندارد
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی.
    ببخشید من 15 نیم سالم تقریبا و توی این چند سال رشد الت تناسلی نداشتم یا خیلی خیلی کم.
    نسبت به هم سنام واقعا کوچیک
    میخواستم ببینم ایا هنوز رشد اصلیش شروع نشده؟؟
    ایا رشد میکنه؟؟
    و کاری هست که رشدشو زیاد کنه
    ممنون
    1. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      اگه میشه کمکم کنیین اقای دکتر
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      بعد ببخشید من تقریبا 3 ماه وزنمو 15 کیلو با باشگاه کم کردم. چون یکم زیاد بود. الان 60 کیلو ام. قدم 170
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، رشد میکنه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب