جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پروستات جزء غدد درون ریز بدن و به اندازه یک گردو کوچک و در قسمت خروجی گردن مثانه قرار گرفته است. در عالم خلقت انسان و سگ، دارای غده پروستات هستند. نقش عمده این غده در باروری مردان است که با ترشح مواد و مایع مخصوصی در امر بارور شدن اسپرم های مرد کمک می کند.

از نظر آناتومی و ساختاری، غده پروستات گردن مثانه را احاطه کرده و با تغییر در اندازه و اثر فشاری آن، باعث اختلالات تخلیه ادراری در مردان می گردد.

سرطان مثانه

دلیل مبتلا شدن به پروستات

در رابطه با دلیل مبتلا شدن به پروستات باید گفت که با گذر زمان، پروستات در معرض سه بیماری قرار می گیرد که عبارتند از:

  • التهاب پروستاتت یا پروستاتیت که به علت آلوده شدن غده پروستات با عوامل میکروبی و باکتریایی، باعث متورم شدن غده پروستات می شود. این بیماری اغلب در مردان میانسال و با سابقه فعالیت های جنسی کنترل نشده و ابتلا به سوزاک و کلامیدیا و … اتفاق می افتد و با علائم اختلال در تخلیه ادرار و تکرر ادراری، سوزش ادراری و درد ناحیه لگن و زیر ناف خود را نشان می دهد.
  • بزرگی خوش خیم پروستات شتری است که در خانه همه مردان بالای 50 سال دیر یا زود می خوابد. علت بزرگی آن سن است و هیچ راهی برای جلوگیری از بزرگ شدن غده پروستات هنوز کشف نشده است. بزرگی خوش خیم پروستات با اثر فشاری بر روی گلوگاه مثانه باعث باریک آمدن ادرار، تکرر ادرار، خونریزی ادراری، عفونت های عود کننده، تشکیل سنگ مثانه و در نهایت باعث احتباس ادراری می گردد.
  • سرطان پروستات: سومین بیماری پروستات، سرطانی شدن آن است که عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند از جمله سن، ارث، نژاد و رژیم غذایی پرچرب، پرپروتئین. این سرطان شایع ترین سرطان در افراد بالای 60 سال می باشد و امروزه توصیه بهداشت جهانی، چکاب منظم همه مردان بالای 50 سال می باشد که با آزمایش خون و معاینه بالینی و انجام سونوگرافی و MRI به بررسی سلامت پروستات اقدام می شود.

چه عواملی باعث ابتلا به بیماری پروستات می شود؟

عوامل ایجاد کننده بیماری های پروستات به دو قسم تقسیم می شوند:

عوامل بیرونی که اغلب قابل پیشگیری می باشند از قبیل: رعایت موارد بهداشت جنسی، اجتناب از فعالیت های جنسی کنترل نشده، جلوگیری از ورود عامل بیماری زا به مجرا و انتقال آن به غده پروستات. از طرفی با رعایت رژیم غذایی و اجتناب از مصرف مواد غذایی پرچرب، سرخ کرده و پرپروتئین، می توان از ایجاد سرطان پروستات با منشاء غذایی جلوگیری کرد.

چه عواملی باعث ابتلا به بیماری پروستات می شود؟

به عنوان مثال سرطان پروستات در کشور ژاپن نادر است. در مطالعات کسانی که از ژاپن به آمریکا مهاجرت کرده و از غذاهای دریائی به غذاهای فست فود و پرچرب رو آورده اند، شانس ایجاد سرطان پروستات بسیار بالا رفته که نقش رژیم غذایی را مشخص می کند.

تشخیص بیماری پروستات توسط پزشک

تشخیص بیماری های پروستات بسته به سه نوع بیماری ذکر شده، بر اساس تاریخچه و شرح حال از بیمار و انجام آزمایشات خون و ادرار و انجام سونوگرافی و MRI و در صورت نیاز به نمونه بردرای از پروستات می باشد.

راه های تشخیص پروستاتیت یا التهاب پروستات

  • گرفتن شرح حال و سابقه عفونت های ترشح دار مجرا، که شایعترین آن سوزاک و کلامیدیا می باشد.
  • آزمایش ادرار و کشت از ترشحات پروستات
  • معاینه مقعدی توسط پزشک ارولوژی

تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات

شامل شرح حال و معاینه مقعدی و انجام سونوگرافی و تعیین اندازه پروستات و همچنین مقدار ادرار باقی مانده در مثانه و بررسی آزمایش PSA خون می باشد.

راه های تشخیص سرطان پروستات

اندازه گیری PSA خون در مراکز آزمایشگاهی معتبر، اولین بررسی بالینی و آزمایشگاهی است که در چکاب منظم، اگر PSA خون روند صعودی داشته باشد یا از اندازه نرمال بالاتر باشد، باید قویاً به سرطان پروستات شک کرد. معاینه مقعدی، انجام MRI شکم، لگن و پروستات و در نهایت انجام نمونه بردرای پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات است.

درمان پروستات

براساس سه نوع بیماری ذکر شده درباره پروستات درمان کاملاً فرق می کند.

  • درمان پروستاتیت مزمن که در مردان جوان دیده می شود، شامل درمان خوراکی و یا تزریق آنتی بیوتیک و همچنین داروهای ضد التهاب توسط پزشک است.
  • درمان بزرگی خوش خیم پروستات بسته به شدت علائم آزار دهنده بیماری فرق می کند. در مراحل اولیه از داروهای شل کننده غده پروستات که شبها بیمار مصرف می کند به نام پرازوسین، ترازوسین، پروترال، تامسولوسین و یا امنیک استفاده می کنیم.

اگر درمان دارویی جواب ندهد و یا همزمان بیمار احتباس ادراری یا سنگ بزرگ مثانه و عفونت های ادراری عود کننده و خونریزی داشته باشد، بهترین و قطعی ترین روش های درمانی جراحی است. جراحی پروستات به دو روش باز و بسته و بدون بیهوشی و با بی حسی نخاعی انجام می شود.

قابل ذکر است که بهترین درمان برای پروستات های زیر 60 گرم، عمل آندوسکوپی یا TURP می باشد. اگر پروستات بالای 70 گرم باشد و سنگ بزرگ در داخل مثانه باشد عمل جراحی باز بهترین پیش آگهی را دارد.

3.9/5 - (27 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Foad دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    ٣١ سال دارم 5 ساله به درد ناحیه پایین کمروپرینه و معقد و احساس یخ زدگی در این نواحی و لگن و گاهی دو شاخه شدن و بد پاشیدن ادرار مخصوصا در سرما هستم. درد ها بعد از دفع ادرار یا مدفوع بیشتر میشود. بعد از ارضا شدن مدت کوتاهی کمی بهتر . نشستن و سرما و چرخ سواری دردم را افزایش میدهد .گاهی بی دلیا حس تحریک جنسی پیدت میکنم . و گرما دردمو کاهش میده اما بعد مدتی دوباره شروع میشه .مشکل دیسک کمر و کج شدن دمبالیچه هم دارم در اثر ضربه . افلوکساسین سیپرو فلوکساسین جیمی فلوکساسین فسفومایسین نیتروفرانتویین شیاف ازیترومایسین و تامسلوسین الفن ایکس بی اثربود . ازمایش ها با ماساژ پروستات میکروبی نشون نداد کونوسکوپی و ام ار ای لگن طبیعی بود سیستوسکوپی اسپاسم گردنه مثانه نشون د
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام بیشترین مشکلتان از کمر است و همه این ها عارضه کمری است . تنگی خفیفی داشته اید که برطرف شده پس از سیستوسکوپی
    2. تصویر کاربر Foad دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      دکتر الان باید چه کنم خیلی وقته این دردو دارم و از زندگی افتادم دکتر بعد از خوردن سلکسیب کمی بهتر میشم بعدش دوباره شروع میشه ارضا شدن هم کوتاه مدت کمک میکنه دکتر بعد سیستوسکوپی گفت کمی هم التهاب پروستات بود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      التهاب پروستات با درمان سلکسیب تامسولوسین سیپرو به مدت ۱۲ هفته مشکل کمرتان تا برطرف نشود علایم ادامه دارد
    4. تصویر کاربر Foad دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      دکتری بهم گفت باید دنبالیچم که کج شده عمل کنم و ببرنش دکتر دیگه هم تشخیص مثانه عصبی داده کلا کمی ادم استرسی هستم دکتر دیگه هم درد مزمن لگنی بالغ بر ١٠٠ازمایش ادرار سیستوسکوپی ام ار ای کنونوسکوپی عکس رادیولوژی از مجاری هم گرفتم اما هیچ چیزی نشون نداده دکتر وقتی خونه هستم سرما نیست و کمتر میشینم خیلی علایمم کمتره اما سرما نشستن طولانی باعث درد مقعد میشه دکتر دیگه گفتدباید انتیبوتیک وریدی بیمارستان بزنی دکتر ذیگه هم میگه از روده هست و فشار میاره به پروستات سندروم روده تحریک پذیر چون هروقت دردم بیشتر میشه یبوستم میشم الان نظر شما مشکل کمر و بعد پروستاتیت هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      به نظر از کمر است ابتدا کمر را در نظر بگیرید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

گاهی یک سنگ کلیه چپ حتی خیلی ریز به اندازی یک شن می تواند باعث دردی وحشتناک…
انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر