اختلال نعوظ و دیابت

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت شایع تر است. بر اساس تحقیقات انجام شده، بیش از 70 درصد از مردان مبتلا به دیابت، از اختلال نعوظ (ED) رنج می برند. همچنین، خطر ابتلا به اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت بالای 50 سال، به طور چشمگیری افزایش می یابد.

با پیری جمعیت و شیوع بالای دیابت، اختلال نعوظ ممکن است به یکی از بیماری های مهم در سراسر دنیا تبدیل شود. ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی، می تواند به کاهش خطر ابتلا به اختلال نعوظ کمک کند. همچنین، روش های درمانی مختلفی برای بیماران در دسترس است.

تاثیر اختلال نعوظ بر دیابت

چه ارتباطی بین اختلال نعوظ و دیابت وجود دارد؟

در رابطه با ارتباط اختلال نعوظ و دیابت باید گفت که اختلال نعوظ، در واقع ناتوانی در دستیابی به حالت نعوظ و یا حفظ نعوظ، برای برقراری رابطه جنسی است. به غیر از سطح کافی هورمون های مردانه، برای ایجاد نعوظ سه شرط دیگر نیز باید وجود داشته باشد:

  • برانگیختگی جنسی (تحریک های حسی و ذهنی) وجود داشته باشد.
  • مغز باید این تحریک ها را به اعصاب آلت تناسلی منتقل کند.
  • ماهیچه ها و رگ های خونی آلت تناسلی، باید اجازه دهند خون بیشتری به دو حفره درون آلت تناسلی (corpora cavernosa) جریان پیدا کند. سپس، آلت تناسلی می تواند بزرگ و سفت شود.

دیابت کنترل نشده می تواند به رگ های خونی و اعصابی که نعوظ را کنترل می کنند، آسیب برساند. بنابراین، حتی با وجود مقادیر طبیعی هورمون ‌های مردانه و تمایل به داشتن رابطه جنسی، ممکن است نتوانید نعوظ مناسبی داشته باشید.

روش های درمان اختلال نعوظ در افراد مبتلا به دیابت چیست؟

درمان اختلال نعوظ می تواند شامل استفاده از داروهای خوراکی، استفاده از وسایل مکانیکی، عمل جراحی و همچنین سکس تراپی و مشاوره باشد.

  • داروهای خوراکی: پزشکان ممکن است برای بیماران دیابتی که در دستیابی و یا حفظ نعوظ خود مشکل دارند، داروهای ویاگرا، سیالیس یا لویترا و… را تجویز کنند. این داروها با مسدود کردن آنزیمی که خونرسانی را مختل می کند، نعوظ فرد را بهبود می بخشند. این آنزیم که عمدتا در آلت تناسلی یافت می شود، نوعی ماده شیمیایی را تجزیه می کند که هنگام تحریک جنسی، باعث افزایش جریان خون به درون آلت تناسلی می شود. بنابراین، داروهای ویاگرا، لویترا و سیالیس بدون تحریک جنسی هیچ گونه تاثیری نخواهند داشت.

محققان با انجام آزمایشاتی دریافتند که استفاده از ویاگرا می تواند بهبود قابل توجهی در دفعات رسیدن به حالت نعوظ (78 درصد) و حفظ حالت نعوظ (93 درصد) به همراه داشته باشد. داروهای سیالیس و لویترا نیز هر دو تاثیر مشابهی دارند.

✔️ استفاده از وسایل مکانیکی: پزشکان ممکن است استفاده از پروتز های آلت تناسلی یا ایمپلنت های بادی را توصیه کنند، زیرا به ایجاد حالت نعوظ کمک می کنند.

✔️ تزریق دارو: پزشکان ممکن است تزریق مستقیم دراوی آلپروستادیل (شل کننده عضلانی) به آلت تناسلی را برای تحریک خونرسانی به آلت تناسلی و ایجاد حالت نعوظ، توصیه کنند. دو نوع تزریق وجود دارد: تزریق داخل حفره ها، که در آن از یک سوزن ظریف برای تزریق داروی آلپروستادیل به آلت تناسلی استفاده می شود و تزریق داخل مجرای ادراری که در آن از نوعی اپلیکاتور، برای وارد کردن یک شیاف کوچک به درون آلت تناسلی استفاده می شود.

✔️ عمل جراحی: جراحی ایمپلنت آلت تناسلی (پروتز آلت تناسلی) نیز یک روش درمانی برای بازیابی عملکرد جنسی در مردان دیابتی است، که از بیماری های عروقی و اختلال نعوظ شدید رنج می برند.

✔️ سکس تراپی و مشاوره: در صورتی که اختلال نعوظ ناشی از استرس، اضطراب و یا افسردگی باشد، سکس تراپی و مشاوره می تواند برای درمان این عارضه کمک کننده باشد.

مردان مبتلا به دیابت چگونه می توانند خطر ابتلا به اختلال نعوظ را کاهش دهند؟

کنترل سطح قند خون در مردان مبتلا به دیابت، اهمیت زیادی دارد تا خطر ابتلا به اختلال نعوظ به دلیل اختلال در عملکرد اعصاب، عروق و عضلات کاهش یابد. این امر از طریق مصرف داروها، ورزش منظم و انتخاب یک رژیم غذایی سالم امکان پذیر است. مطالعات نشان می دهد مردانی که  BMI(شاخص توده بدنی) بالاتری دارند، بیشتر از سایر افراد از اختلال نعوظ رنج می برند. به همین دلیل، کاهش وزن می تواند در بهبود اختلال نعوظ و همچنین دیابت کمک کننده باشد.

اجتناب از مصرف سیگار و الکل نیز باعث بهبود این مشکلات می شود. انتخاب بهترین روش برای درمان اختلال نعوظ در افراد دیابتی، به عوامل زیادی بستگی دارد (از جمله سلامت فرد و توانایی پذیرفتن یک روش درمانی خاص). مردان مبتلا به دیابت باید به اورولوژیست مراجعه کنند تا با مشورت پزشک بهترین درمان را اتخاذ کنند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص مجاری ادراری و تناسلی و متخصص درمان نعوظ

3.9/5 - (59 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام
    من دوماه پیش متوجه زگیل تناسلی در ناحیه مقعدم شدم دکتر رفتم محلول Tca رو بهم دادن به محل ضایعه زدم خیلی از ضایعه ها کنده شدن...من نامزد دارم بعد از اینکه درمان شدم نامزدم زبون به ناحیه تناسلی جلوم نه عقب که زگیل داشته زد...الان که نگاه میکنم میبینم یه ضایعه وجود داره که هرچی بهش محلول میزنم کنده نمیشه من فکر میکردم هموروئید هستش چون هموروئید هم دارم
    الان هم این موضوع برام گنگه که ایا اون ضایعه هموروئید هست یا زگیله
    نگران نامزدم هم هستم که مبتلا نشده باشه من اصلا در ناحیه شرمگاهیم زگیل نزدم فقط مقعدم داشتم
    خواستم ببینم با مالش دست نامزدم به ناحیه شرمگاهی مبتلا شده؟
    تا حالا اصلا آلتش به من نخورده فقط زبون به ناحیه شرمگاهی من که زگیل نداشته زده
    توروخدا جوابمو بدین...
    حتما باید با ضایعه پوست برخورد کنه که مبتلا بشه؟
    از طریق لب گرفتن چی؟
    دکتر خوااااهش میکنم تمام سوالاتم رو جواب بدین خدا خیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      از همه طريقهاي فوق منقل ميشود درمان فقط كرايو موثر است
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۹ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    درود و سپاس
    اقای دکتر چند سالی است که متوجه دانه های بسیار ریزی روی پوست ناحیه تناسلی و زیر ناف خود شده ام که فقط با ذره بین دیده میشوند. این دانه ها منفرد و اغلب به رنگ سفید و گنبدی شکل هستند که نه بزرگ میشوند و نه کوچک. چند تصویر از انها توسط ذره بین الکترونیکی گرفتم برایتان پیوست میکنم. اگر ممکنه نظر خودتون رو بفرمایید که چی هستند؟ زگیل هستند یا مولوسکوم. البته چند سال پیش به زگیل تناسلی مبتلا شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      از نظر من پيگيري ٣ ماه بعد
  • تصویر کاربر foad دوشنبه ۲۲ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام.وقت بخیر.
    من یک جوان 22 ساله هستم.
    مشکلم این است که در 2 انزال اخیر در انزال اول منی پس از چند ثانه مکس بیرون آمد و مقدار آن از دفعات قبل کمتر بود و در انزال دوم که چند روز بعد بود حتی یک قطره منی هم خارج نشد.
    می خواهم بدانم نظر شما چیست؟ یعنی من دچار انزال پس گرد شده ام یا بیماری دیگری دارم. اگر انزال پس گرد دارم آیا قابل درمان است؟؟
    بعد از این واقعه خیلی استرس پیدا کرده ام چون میترسم قدرت باروری از راه طبیعی را از دست داده باشم.
    درضمن من حدود 8 روز (تقریبا 5 روز قبل از انزال اولم) است که به خاطر سنگ کلیه داروهای مکسولوسین 0.4 و رواتینکس مصرف میکنم ، آیا ممکن است این داروها علت ایجاد این بیماری باشد؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر فربد شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من مردی 31 ساله هستم و در حدود 6 سالی که از زندگی مشترکم میگذره هیچ مشکلی در ارتباط جنسی نداشتم و اصلا به این موضوع فکر نمی کردم. اما بعد از اینکه با همسرم تصمیم به بچه دار شدن گرفتیم، برای بالا رفتن احتمال حاملگی، قرار شد در زمانهای خاصی از هر ماه با فاصله کم رابطه داشته باشیم.
    حدود 2-3 ماه قبل در هنگام آغاز یکی از رابطه ها من مشکل نعوظ پیدا کردم. بعد از اون برای این رابطه دچار استرس شدم و اون موقع هایی از ماه که باید رابطه داشته باشیم دچار نوعی استرس میشم که این مشکل دوباره پیش نباید که معمولا پیش میاد و رابطه اون کیفیتی که باید داشته باشه رو نداره.
    این رو هم بگم در یکی دو موردی که بدون برنامه ریزی رابطه برقرار شده مثل قبلترها بدون هیچ مشکلی این کار انجام شده. نکته قابل توجه اینه که یکبار در یکی از همون زمانهای خاص که خواستیم رابطه داشته باشیم، باز هم نعوظ به طور کامل انجام نشد اما انزال انجام شد. ولی شاید حدود 10 دقیقه بعد که دیگه قرار نبود ارتباطی برقرار بشه نعوظ به طور کامل انجام شد و رابطه مجدد برقرار شد.با توجه به این موارد، به نظر میاد این یک مساله روحی روانی هست.
    به نظر شما راه رفع این مشکل چیه. به چه نوع پزشکی باید مراجعه بشه؟ داروی خاصی باید مصرف بشه؟ اگه به روانپزشک مراجعه بشه فایده ای داره و چه مدت زمان لازم داره؟
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      بیشتر روحی وعصبيت است
    2. تصویر کاربر فربد پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      تشکر از پاسخ شما

      راه حلی برای بهبود توصیه می کنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      روانكاو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خدا قوت... میخاستم بدونم کوچک شدن بیضه و عدم نعوظ آلت درمانی داره یا نه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید... در ضمن حدود 8 سال پیش جراحی واریکوسل انجام دادم... تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر