راههای کاهش psa

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اگر آزمایش PSA یا آنتی ژن اختصاصی پروستات انجام داده اید و سطح آن بالاتر از حد طبیعی بوده، باید با پزشک خود در مورد راههای کاهش psa مشورت کنید. همچنین روش هایی وجود دارد که خود شما می توانید برای پایین آوردن سطح PSA انجام دهید. PSA، نوعی پروتئین است که هم توسط سلولهای سالم در غده پروستات و هم توسط سلولهای سرطانی تولید می شود. این پروتئین، در خون و در مِنی نیز یافت می شود. پزشکان، PSA را در خون شما اندازه گیری می کنند تا سرطان پروستات جدید، یا بازگشت سرطان را بررسی کنند.

هرچه سطوح PSA بالاتر باشد، احتمال اینکه به سرطان پروستات فعال مبتلا هستید، بیشتر است. برخی از تحقیقات علمی دریافته اند که با تغییر در سبک زندگی مانند خوردن غذا های سالم و فعالیت فیزیکی بیشتر، می توانید سطوح PSA را پایین بیاورید و خطر ابتلا به سرطان یا بازگشت آن را کاهش دهید.

کاهش psa

در ادامه مطلب، راههای کاهش psa و مواردی که می توانید، برای ایجاد تأثیر مثبت روی سطوح PSA خود در خانه انجام دهید، بیان شده است.

عوامل ایجاد تأثیر مثبت بر سطوح PSA در خانه

1. بیشتر گوجه بخورید

گوجه ها حاوی ماده ای به نام لیکوپن هستند که فواید زیادی دارد. لیکوپن، دلیل قرمزی رنگ گوجه می باشد. گوجه، همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی می باشد که می توانند با سرطان مقابله کنند. تحقیقات اندکی نشان داده اند که مصرف لیکوپن، احتمال ابتلا به سرطان را در مردانی با سابقه ی خانوادگی این بیماری کاهش می دهد. اخیراً، محققان شواهدی پیدا کرده اند که نشان می دهند خوردن مقدار لیکوپن بیشتر، می تواند سطوح PSA را کاهش دهد. با اضافه کردن گوجه خام در سالاد یا سُس گوجه و استفاده از رب گوجه یا گوجه فرنگی خشک شده در غذا های مختلف، می توانید گوجه بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2. از منابع پروتئین سالم استفاده کنید

به طور کلی، مصرف پروتئین های بدون چربی مانند مرغ، ماهی و سویا یا سایر پروتئین های گیاهی، برای سلامت کلی بدن بهتر هستند. این منابع پروتئین به حفظ وزن سالم و محافظت در برابر بیماری قلبی کمک می کنند و برای سلامت پروستات و پایین آوردن سطوح PSA بسیار مفید هستند. از مصرف گوشت های پرچرب یا فراوری شده خودداری کنید و به جای آن ماهی را انتخاب کنید که سرشار از اُمگا 3 می باشد و همچنین مرغ پخته شده یا گریل شده بدون پوست مصرف کنید. سویا، حاوی ایزوفلاون می باشد و برای درست کردن توفو یا پنیر سویا و دیگر جایگزین های گوشت استفاده می شود. محققان معتقدند که این مواد غذایی، می توانند به محافظت از بدن در برابر برخی از سرطان ها کمک کنند. در حقیقت، شواهد علمی نشان می دهند که نوشیدن شیر سویا، می تواند به پایین آوردن سطوح PSA کمک کند و روند پیشرفت سرطان پروستات را آهسته کند.

نوشیدن شیر سویا

3. مصرف ویتامین D

با قرار گرفتن در معرض خورشید، بدن، ویتامین D تولید می کند. این ماده همچنین در غذاهایی مانند ماهی و تخم مرغ نیز یافت می شود و اغلب به غذاهای غنی شده مانند غلات نیز اضافه می شود. شما می توانید ویتامین D را به صورت مکمل نیز مصرف کنید. مطابق با مرکز تحقیقاتی سرطان، عدم دریافت ویتامین D کافی یا کمبود ویتامین D در بدن، با  احتمال بیشتر ابتلا به سرطان مرتبط است. تحقیقات دیگر نیز دریافته اند که افراد دارای سطوح بالاتر ویتامین D، سطوح PSA کمتری دارند.

4. چای سبز بنوشید

چای سبز در آسیا، از محبوبیت بالایی برخوردار است. همچنین این ماده غذایی، به دلیل فواید بی شمار خود در آمریکا نیز محبوب تر شده است. چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که در برابر چندین سرطان از بدن محافظت می کند. آن دسته از کشورهای آسیایی که مردان آن، مقدار زیادی چای سبز می نوشند، کمترین میزان سرطان پروستات را در جهان دارند. برخی از تحقیقات دریافته اند که مواد مغذی موجود در چای سبز، قادر به محافظت از بدن برابر سرطان پروستات و پایین آوردن سطوح PSA هستند. چای سبز همچنین به عنوان مکملی برای پایین آوردن سرعت پیشرفت سرطان پروستات، استفاده می شود.

5. ورزش

شاخص حجم بدنی بالا می تواند تفسیر آزمایش PSA را پیچیده کند و باعث تأخیر در تشخیص شود. زمانی که شما واقعا در خطر هستید، اضافه وزن می تواند موجب کمتر نشان دادن عدد PSA شود. یک برنامه ورزشی منظم همراه با یک برنامه غذایی سالم، می تواند به کاهش وزن کمک کند. ورزش منظم، علاوه بر کمک به حفظ یک وزن سالم، می تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. 

تحقیقات همچنین نشان داده اند که سه ساعت ورزش متوسط در هفته، می تواند باعث بقای بیشتر مردان مبتلا به پروستات شود. گرچه، باید توجه داشته باشید که نباید در روز انجام آزمایش PSA ورزش کنید. این کار می تواند باعث بالا نشان دادن سطح PSA و نتیجه ی غیر دقیق شود. 

6. کاهش استرس

استرس می تواند تأثیرات منفی زیادی روی بدن داشته باشد. همچنین، استرس زیاد می تواند سلامت پروستات و میزان PSA را تحت تأثیر قرار دهد. یک پژوهش، ارتباطی میان سطوح  PSA غیر طبیعی و سطوح بالای استرس پیدا کرد. یافتن راهی برای آرامش و رفع فشار می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. روشهایی را پیدا کنید که برای شما مؤثر باشند و برای آن وقت بگذارید.

3.1/5 - (59 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی،از خوزستان مزاحم میشم ،من ۴۳سال سن دارم حدود هفت هشت ساله درگیر التهاب پروستات هستم،دکترای زیادی رفتم جواب نگرفتم خواستم ببینم چه دستوری میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    2. تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      دکتر سونو و آزمایش هم دارم،چطور بفرستمشون خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      همینجا بفرستید اگه نشد واتس اپ 09101142080 ارسال کنید
    4. تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      دکتر از طریق واتساپ سونو و آزمایش فرستادم
    5. تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      دکتر از طریق واتساپ سونو و آزمایش رو‌فرستادم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 4 ماه پیش)
      الان میبینم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱ دی ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت پرفسور عزیز
    مدارک پدرم را خدمتتان ارسال می کنم خواهشمند است در زمینه نمونه برداری نظر خود را اعلام نمایید؟آیا نیاز به عمل و جراحی برداشتن پروستات دارد یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      خوش خیم بوده نمونه برداری نیاز به برداشتن پروستات نیست اگر علائم ادراری اذیت کننده هست میشه عمل کرد
    2. تصویر کاربر جواد جمعه ۳۰ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      جناب استاد ببخشید
      پدر سوزش ادرار داره و شب های دستشویی زیاد می رود ادرار باقیمانده اش زیاد است ایا لازم است عمل شود یا با دارو برطرف می گردد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۳( 4 ماه پیش)
      اصلا دارو مصرف نکرده؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت پرفسور کرمی عزیز جواب پاتولوژی پدرم را برایتون می فرستم می خواستم در این زمینه ما را راهنمایی نمایید؟آیا نیاز به عمل وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      جواب پاتولوژی رو نفرستاید
  • تصویر کاربر کاظم یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترکرمی.
    بنده همه علائم پروستات راازجمله -
    -
    -تکررادرار
    -سوزش
    -شبها دویاسه باربایدبرم دستشویی
    -قطع ووصل شدن ادرار
    -سن:۶۹ سال
    -عمل جراحی:یکی ازرگهای قلبم -استند گذاشتم.
    -کیسه صفراعمل کردم
    -حدود۲۵سال پیش هموروئید عمل کردم.
    -برای پرستات کبسول پروترال۴/۰روزی یک عددمصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      دیابت هم دارید پروستات هم نیاز به جراحی داره ابتدا با توجه به دیابت باید از نظر پمپ مثانه بررسی بشید و نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر ص چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید ۵۱ساله هستم وسط مرداد به دنبال یک لرز شبانه واحساس سوزش به دکتر مراجعه کردم و ازماش psa 6.462 درومد و سونوگرافی بدون التهاب بود و حجم ۲۱.۵داشت دکتر قر افوکسیلین روزانه یک عدد داد.هفته پیش دوباره درناحیه پایین درد داشتم و لرز شبانه دوباره رفتم دکتر و ازمایش psa 6.105 و ازاد .۵۶۶ شده.درخصوص نعوظ هم کمی مشکلردارم تقریبا چندماهی میشه.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      ام آر آی پروستات انجام شود
    2. تصویر کاربر ص سه شنبه ۲۰ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      سلام اقای دکتر برای ام آرآی وقت گرفتم ۱۵ روزبعدهست به نظر شما در طی ۱۵ روز درمانی لازمه یانه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    درود بر شما و عرض ادب و احترام، از حدود 3 سال پیش جهت بارداری اقدام کردم با توجه به عدم موفقیت، به دلیل داشتن واریکوسل گرید 2 چپ تصمیم به آی وی اف گرفتیم. در چند بار تست اسپرم متوجه حجم خیلی کم مایع منی خودم شدم که در تست ها هم تائید شد هر سه بار حدود 05 سی سی. در آخرین تست موقع خروج منی درد شدید احساس کردم، در تست آخر گلبول قرمز هم دیده شد، دوتا سونوگرافی انجام دادم نتایجش رو ارسال می کنم خدمت شما، در حال حاضر تکرر ادرار به خصوص در شب و کاهش حجم ممی هست و احساس می کنم موقع انزال وقتی زور می زنم منی بیشتر خارج میشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید اخرین ازمایش مایع منی + سونوگرافی
    2. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      متاسفانه امکان ارسال چند عکس علی رغم چندین مرتبه تلاش میسر نشد. امکانش هست از طریق ربات تلگرام دوباره عکس ارسال کنم یا یک شماره دیگه؟ ممنون
    3. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      عکس ۱
    4. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      عکس۲
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      الان شرایط اسپرم برای استفاده در روس های کمک باروری خوبه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خسته نباشید.سن من ۶۳ سال است و آزمایش دادم پی اس آی من ۱۱.۴ H میباشد.چه کار باید انجام دهم.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 4 ماه پیش)
      دو هفته ی بعد آزمایش تکرار شود
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۷ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام
    پدرم ۵۴ سالشه با Psa5.7و گلیسون 3+3 عمل جراحی پروستات انجام داده و پروستات کاملا برداشته جواب پاتولوژی امده که پیوست گردید یکی از گزینه ها Preineural invasion:iss seen
    مرحله بعدی درمان چیه ؟؟آیا به شیمی درمانی نیاز داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      چک ماهانه psa باید انجام بشه اگر لازم شد اسکن pet/esma سپس نتیجه گیری بر اساس موارد فوق
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۵ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام
    در آزمایش قبلی انداز Total psa=22.76 در آزمایش جدید 2.08 است آیا نیاز به تکرار مجدد می باشد ؟پس از چند وقت ؟در حال حاضر قرص کپسول پروترال ۰.۴و پروستادین دینه ایران مصرف می کنم ،همین قرصها را مصرف کنم یا قرص جدید تجویز می فرمایید ،متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      داروهارو ادامه بدین ۳ ماه بعد مجددا آزمایش تکرار بشه
  • تصویر کاربر قادری سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    سوال اینکه علت این لخته ها چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آبان ۳( 5 ماه پیش)
      مشکلتون رو کامل توضیح بدین
    2. تصویر کاربر قادری دوشنبه ۲۸ آبان ۳( 5 ماه پیش)
      مشکل اینه که چند روزی ادرار همراه با لکه های خونی کم رنگ دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر