راههای کاهش psa

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اگر آزمایش PSA یا آنتی ژن اختصاصی پروستات انجام داده اید و سطح آن بالاتر از حد طبیعی بوده، باید با پزشک خود در مورد راههای کاهش psa مشورت کنید. همچنین روش هایی وجود دارد که خود شما می توانید برای پایین آوردن سطح PSA انجام دهید. PSA، نوعی پروتئین است که هم توسط سلولهای سالم در غده پروستات و هم توسط سلولهای سرطانی تولید می شود. این پروتئین، در خون و در مِنی نیز یافت می شود. پزشکان، PSA را در خون شما اندازه گیری می کنند تا سرطان پروستات جدید، یا بازگشت سرطان را بررسی کنند.

هرچه سطوح PSA بالاتر باشد، احتمال اینکه به سرطان پروستات فعال مبتلا هستید، بیشتر است. برخی از تحقیقات علمی دریافته اند که با تغییر در سبک زندگی مانند خوردن غذا های سالم و فعالیت فیزیکی بیشتر، می توانید سطوح PSA را پایین بیاورید و خطر ابتلا به سرطان یا بازگشت آن را کاهش دهید.

کاهش psa

در ادامه مطلب، راههای کاهش psa و مواردی که می توانید، برای ایجاد تأثیر مثبت روی سطوح PSA خود در خانه انجام دهید، بیان شده است.

عوامل ایجاد تأثیر مثبت بر سطوح PSA در خانه

1. بیشتر گوجه بخورید

گوجه ها حاوی ماده ای به نام لیکوپن هستند که فواید زیادی دارد. لیکوپن، دلیل قرمزی رنگ گوجه می باشد. گوجه، همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی می باشد که می توانند با سرطان مقابله کنند. تحقیقات اندکی نشان داده اند که مصرف لیکوپن، احتمال ابتلا به سرطان را در مردانی با سابقه ی خانوادگی این بیماری کاهش می دهد. اخیراً، محققان شواهدی پیدا کرده اند که نشان می دهند خوردن مقدار لیکوپن بیشتر، می تواند سطوح PSA را کاهش دهد. با اضافه کردن گوجه خام در سالاد یا سُس گوجه و استفاده از رب گوجه یا گوجه فرنگی خشک شده در غذا های مختلف، می توانید گوجه بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2. از منابع پروتئین سالم استفاده کنید

به طور کلی، مصرف پروتئین های بدون چربی مانند مرغ، ماهی و سویا یا سایر پروتئین های گیاهی، برای سلامت کلی بدن بهتر هستند. این منابع پروتئین به حفظ وزن سالم و محافظت در برابر بیماری قلبی کمک می کنند و برای سلامت پروستات و پایین آوردن سطوح PSA بسیار مفید هستند. از مصرف گوشت های پرچرب یا فراوری شده خودداری کنید و به جای آن ماهی را انتخاب کنید که سرشار از اُمگا 3 می باشد و همچنین مرغ پخته شده یا گریل شده بدون پوست مصرف کنید. سویا، حاوی ایزوفلاون می باشد و برای درست کردن توفو یا پنیر سویا و دیگر جایگزین های گوشت استفاده می شود. محققان معتقدند که این مواد غذایی، می توانند به محافظت از بدن در برابر برخی از سرطان ها کمک کنند. در حقیقت، شواهد علمی نشان می دهند که نوشیدن شیر سویا، می تواند به پایین آوردن سطوح PSA کمک کند و روند پیشرفت سرطان پروستات را آهسته کند.

نوشیدن شیر سویا

3. مصرف ویتامین D

با قرار گرفتن در معرض خورشید، بدن، ویتامین D تولید می کند. این ماده همچنین در غذاهایی مانند ماهی و تخم مرغ نیز یافت می شود و اغلب به غذاهای غنی شده مانند غلات نیز اضافه می شود. شما می توانید ویتامین D را به صورت مکمل نیز مصرف کنید. مطابق با مرکز تحقیقاتی سرطان، عدم دریافت ویتامین D کافی یا کمبود ویتامین D در بدن، با  احتمال بیشتر ابتلا به سرطان مرتبط است. تحقیقات دیگر نیز دریافته اند که افراد دارای سطوح بالاتر ویتامین D، سطوح PSA کمتری دارند.

4. چای سبز بنوشید

چای سبز در آسیا، از محبوبیت بالایی برخوردار است. همچنین این ماده غذایی، به دلیل فواید بی شمار خود در آمریکا نیز محبوب تر شده است. چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که در برابر چندین سرطان از بدن محافظت می کند. آن دسته از کشورهای آسیایی که مردان آن، مقدار زیادی چای سبز می نوشند، کمترین میزان سرطان پروستات را در جهان دارند. برخی از تحقیقات دریافته اند که مواد مغذی موجود در چای سبز، قادر به محافظت از بدن برابر سرطان پروستات و پایین آوردن سطوح PSA هستند. چای سبز همچنین به عنوان مکملی برای پایین آوردن سرعت پیشرفت سرطان پروستات، استفاده می شود.

5. ورزش

شاخص حجم بدنی بالا می تواند تفسیر آزمایش PSA را پیچیده کند و باعث تأخیر در تشخیص شود. زمانی که شما واقعا در خطر هستید، اضافه وزن می تواند موجب کمتر نشان دادن عدد PSA شود. یک برنامه ورزشی منظم همراه با یک برنامه غذایی سالم، می تواند به کاهش وزن کمک کند. ورزش منظم، علاوه بر کمک به حفظ یک وزن سالم، می تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. 

تحقیقات همچنین نشان داده اند که سه ساعت ورزش متوسط در هفته، می تواند باعث بقای بیشتر مردان مبتلا به پروستات شود. گرچه، باید توجه داشته باشید که نباید در روز انجام آزمایش PSA ورزش کنید. این کار می تواند باعث بالا نشان دادن سطح PSA و نتیجه ی غیر دقیق شود. 

6. کاهش استرس

استرس می تواند تأثیرات منفی زیادی روی بدن داشته باشد. همچنین، استرس زیاد می تواند سلامت پروستات و میزان PSA را تحت تأثیر قرار دهد. یک پژوهش، ارتباطی میان سطوح  PSA غیر طبیعی و سطوح بالای استرس پیدا کرد. یافتن راهی برای آرامش و رفع فشار می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. روشهایی را پیدا کنید که برای شما مؤثر باشند و برای آن وقت بگذارید.

3.1/5 - (59 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بهروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 10 مشاهده پرسش
    با درود فراوان ، بنده 59 ساله هستم ، الان 5 سال هست از داروی آمنیک 4 استفاده می کنم ، اگر یک روز استفاده نکنم ادرارم راحت خارج نمی شود و به نظرم کامل تخلیه نمی شود .
    سوالم اینه که من می توانم دائم از این دارو استفاده کنم . در غیر اینصورت بایستی چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ فروردین ۴( 2 هفته پیش)
      استفاده از امنیک مادام العمر هست اگر به دارو جواب نداده باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر ارسلان سه شنبه ۱۹ فروردین ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر....من بعد ادرارم سوزش داشتم دکتر برام قرص پروستیکا و کرن فیکس و سرمنتا 50 نوشت خوردم بعد دو هفته داخل بیضم احساس سوزن سوزن شدن و مور مور شدن کردم ولی الان سوزش ندارم ولی هنوز احساس سوزن سوزن دارم البته دو هفته میشه درد کمر و لگنم دارم ...خواهشا راهنمایی کنین که مشکل از چیه..عکس آزمایش خون و ادرارم و میفرستم ببینین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۴( 1 ماه پیش)
      به جراح مغز و اعصاب هم جهت بررسی مهره های کمری مراجعه کنید همچنین اگر یبوست دارید باید درمان بشه
  • تصویر کاربر مشهد چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب، حجم کیست پروستات هشت ماه قبل 2.5سی سی بوده ولی حالا شده 5.7سی سی خواهشاً راهنمایی و توصیه های لازم را ارایه فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      ازمایش psa انجام شود
  • تصویر کاربر کریم شنبه ۱۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    با سلام و خستە نباشید
    آیا این لکە سیاە داخل پروستات با تراش مشکلش رفع میشود یا باید عمل باز شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      چه علائم ادراری دارید؟
  • تصویر کاربر عزیزی شنبه ۱۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم سه ماه پیش بدون هیچ علایمی شانسی یه آزمایش دادانpsaخیلی بالا بود 197بود. دکتر یه عمل لیرزر براش انجام داد ونمونه برداری شد گرید 3در اومد گفتند سرطان بدخیم است عکس هسته ای انجام دادیم یه کمی غددهای لنفاوی درگیر شدند دکتر گفت باید 6104337398481729 تراپی بشه سه ماه یه آمپول وروزی یک عدد قرص حالا بعد دو ماه psaاومده 3.7هیچ امیدواریی هست ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      باید pet psma انجام شود
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۳ بهمن ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، من ۴۲ سالمه و مدتیه که احساس میکنم ادرارم تخلیه کامل نمیشه، دکتر رفتم سونو دادم، پروستاتم بزرگ نبود ولی بعد ادرار ۶۱ سی سی ادرار داخل مثانه مونده بود که تشخیص دکتر این بود که پروستات حالت اسفنجی خودشو از دست داده و تنها راهش اینه باید عمل بشم و درش بیارم، ولی چون سنی ندارم باهاش همینطور بسازم و تا زمانی خیلی اذیت کننده شد عمل کنم، خواستم نظر شما رو بدونم و راهی هست که بدون عمل درمان بشم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ بهمن ۳( 2 ماه پیش)
      بهتره ابتدا نوار مثانه انجام بدین علت اصلی مشکلتون مشخص و برطرف بشه
  • تصویر کاربر عراقی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سلام همسر بنده کنسر پروستات دارن و آمپولهای هورمونی مثل دیفرلین میرنه که قوای جنسی رو از بین برده. میسه دارویی بدید که قوای جنسی برگرده وقادر به برقراری رابطه جنسی بشه؟ بیمار خودتون بوده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      از عوارض داروهای مصرفی هست اصلا نعوظ نداره؟
    2. تصویر کاربر عراقی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      اصلا نعوظ نداره با آنکولوژش صحبت کردم گفتن به دکتر اورولوژش مراجعه کنید دارو میده برای نعوظ و رابطه جنسی
    3. تصویر کاربر عراقی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      اصلا نع
    4. تصویر کاربر عراقی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      اصلا نعوظ نداره با دکتر آنکولوژش صحبت کردم گفتن با دکتر اورولوژش صحبت کنید و بگید دارو بده برای نعوظش.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه ی جنسی مصرف کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محلاتی جمعه ۲۸ دی ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و وقت بخیر
    طبق سونوگرافی های انجام شده در سال پیش و امسال که تصوی

    رشان در انتها برای شما ارسال خواهم کرد نشان از بزرگ شدن پروستات است.درضمن عوارضی همچون تکرر ادرار شبانه به نحوی که هر۲ساعت یکبار نیاز به رفتن به دستشویی دارم در صورتی که در تخلیه کامل ادرار مشکل دارم و به یکباره توانایی تخلیه کامل ندارم و گاهی اوقات در انتها احساس سوزش ادرار هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ دی ۳( 3 ماه پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر دولتی‌ شنبه ۲۲ دی ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای‌دکتر‌این‌قرص‌که‌گفتین‌افلوکساسین‌۳۰۰‌مصرف‌میکنه‌خیلی‌خوبه‌ولی‌اذیت‌میشه‌معده‌اش‌وتامسولوسین‌هم‌کمردرد‌‌میگیره‌طوری‌که‌دردش‌قطع‌نمیشه‌ایاداروی‌جایگزینی‌هست‌لطفا‌راهنماییمون‌کنید‌پاهاشم‌درد‌میگیره‌بیشتروقتا‌واحساس‌ضعف‌هم‌داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۳( 3 ماه پیش)
      پس ۵ روز دارو مصرف نکنه آزمایش کشت ادرار انجام بدن
  • تصویر کاربر عسگر پنجشنبه ۲۰ دی ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین پدر بنده که قبلا ازشما درمورد وضع حالش سوال پرسیدم ممنون بابت جوابتون فقط تو رو خدا بفرمایین پروستات پدر بنده قابل کنترل هست یا نه هورمون در مانی و رادیوتراپی کردیم در اردبیل و اولین جلسه شیمی درمانی هم رفتیم به تشخیصتون چقد عمر میکنه و ایا لازمه برای ادامه درمان بیاریم تهران یا نه فقط یه جواب بدین من از سر در گمی در بیام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ دی ۳( 3 ماه پیش)
      باید هورمون تراپی و رادیوتراپی رو ادامه بدین تحت نظر انکولوژیست آزمایش های چک آپ انجام بشه اگر پیگیری خوبی داشته باشید شانس بسیار خوبی جهت کنترل بیماری هست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر