درمان دارویی و خانگی برگشت ادرار در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک:

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.

 

بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نعمت یکشنبه ۲۴ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید.درکلیه چپ مادر من یک ضایعه به ابعاد 27×26 م م به همراه یک کیست وجود دارد که در ctاسکن مشخص شده که این قضیه باعث نگرانی شدید ما شده است.میخواستم بدونم تا چه حد این مشکل ممکنه که جدی باشه.سن ایشان 60سال هستش.نتیجه آزمایشات و سی تی اسکن رو خدمتتون میفرستم.از لطف حضرتعالی سپاسگزارم و براتون آرزوی سلامتی دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سي تي را نفرستاديد
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من امروز آزمایش اسپرم دارم صبح که از خواب پاشدم متوجه شدم بعد از ادرار مقداری خیلی کمی مایع منی خارج شد آیا تاثیری در آزمایش دارد یا ن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر اسداله چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 3539 مشاهده پرسش
    با سلام وآرزوي طول عمر با عزت و پر بركت به ان دكتر دانشمند بنده درسن63 سالگي هستم قريب 2هفته است در ناحيه پهلوي راستم در پوزيشنهاي مختلف حركتي از جمله در هنگام ركوع نماز احساس درد دارم ولي در حالت هاي ايستاده و نشسته اين درد منتفي است آيا نگران موضوع باشم انتظار وطلب راهنمايي از آن دانشمند محترم دارم/
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر مانیا سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی
    من دختر 22 ساله مجرد با وزن 70 کیلو از آبادان هستم آقای دکتر در شهر من دکتر خوب متخصص کلیه نیست قبلا یکی بود از تهران اومده بود اما بعد رفتن . آقای دکتر من بیماری بی خوابی دارم و برای برطرفش یک و نیم تا دوسالی تحت درمان با دپاکتین 500 و کلونازپام 2 و کوئتیاپین 200 بودم الان دوماه بی اختیاری ادراری دارم ماه قبل خوب شد خود به خود اما این ماه نه من همیشه خیسم در ناحیه بالا تنه نه پا یا لباس فقط شورت خیسه با قسمت بالا شلوار پاهام خیس نیستن احساس تکرر همزمان باهاش داشتم الان احساس ادرار کم بهم دست میده میترسم اعصابی که احساس ادرار بهم دست میداد از دست بدم ... و مجبور بشم تو این سن پوشاک بپوشم آقای دکتر من همین الانشم خجالت میکشیدم بخاطر قرص های اعصاب ازدواج کنم حالا با این اتفاق دیگه نمیدونم به چه امیدی زندگی کنم ....
    آزمایش سونوگرافی مثانه و کلیه سه روز قبل دادم که نرمال بود خداروشکر
    به اضافه آزمایش ادرار اونم انجام دادم سالم بود فقط یه ذره خون که زیادم نبود مشخص شد که دکتر گفت چون سونوگرافی دادم چیزی مشخص نشده مشکلی نیست
    پیش دوتا دکتر رفتم یکی میگه باید برم پیش دکتر زنان ممکنه افتادگی مثانه داشته باشم
    یکی دیگه میگه بخاطر اعصاب ......
    لطفا کمکم کنید اقای دکتر .......
    1. تصویر کاربر مانیا پنجشنبه ۱۴ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      آقای دکتر باید اضافه کنم به سوالم که بدنم کلا قاطی کرده مدفوع احساس میکنم که دارم اما ادرار نه .خودم میرم به دستشویی تا ادرار خالی کنم فکر کنم کلا اعصاب مثانم از بین رفته باشه دارم عقلمو از دست میدم در حال حاضر فقط دلم مرگ میخواد درسته وسواس فکری داشتم چندین سال اما فکر نکنم اینا بخاطر ذهن باشه که چیزی احساس نکنم ................... .
    2. تصویر کاربر مانیا جمعه ۱۵ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      اقای دکتر اضافه کنم هر روز ادرارم کم تر میشه زیاد نیست البته همش خودمو دلداریی میدم به این که شاید به خاطر اینکه کمتر ۴ لیوان آب در روز مصرف میکنم بیشتر مایعجات از غذا یا نوشابه یا چای ولی باز ته دلم یک چیز میگه دلیل ادرار کم بدتر از اینه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام ار نظر من مشكل شما بيشتر عصبي است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز
    (واقعا تشکر میکنم که فرصت خودتون رو در اختیار بیماران که چشم امیدشون به شما هست و امید نهایی ما هستین قرار میدین و این خیلی خیلی ارزشمنده)
    من مدتی بود دچار درد در قسمت فوقانی شکم بودم همراه با اساس داغی و التهاب در مرکز و بالای شکم
    بعضی اوقات همراه با حالت تهوع و ایجادصدای قار و قور معده که قبلا نداشتم
    که بعد هم درد کمی در شب ایجاد شد و پزشک رفتم تشخیص زخم اثنی عشر داده شد و 3 هفته درمان با قرص و رژیم
    تقریبا بهتر شدم ولی یکشب با خوردن پیتزا مجدد 2 ساعت بعدحالت تهوع ایجاد شد و از فرداش مجدد درد
    خفیف
    و بعد از یکروز که نرمال شدم یکدفعه لرزشدید و تب سراغم اومد که بعد یکروز خوب شد
    نزدیک 2 ساله که مشروبات الکلی هم مصرف ندارم و علتش این بود که حتی با خوردن 20 سی سی آبجوی معمولی دچار حالت تهوع شدید و افت فشار میشم و هیچکس طی این 2 سال جوابی برای این حالتم نداشت!
    و یکساله هر روز ورزش پیاده روی 4 کیلومتر دارم
    بخاطر این مشکلات آزمایش سونو از کل اجزای شکم دادم که سنگ کلیه 6 میلی تشخیص داده شده که نتایج پیوست هست
    درخواستم اینه که با توجه به صحبت های من و این درد شکم در مرکز و بالا و سایر مشکلات که گفتم
    آیا الان سنگ کلیه و زخم اثنی عشر همزمان دارم؟
    برای سنگ چون دردی هم نداره کاری باید کرد؟
    این درد شکم از سنگ میتونه باشه یا همون اثنی عشر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام١-اين سنگ نياز به درمان نداردچون با كليه كاري ندارد٢-فيلم سنگ شكني درون وبيروت اندامي سايت من را ببينيد
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب.دخترشانزده ماهه منبرگشت ادراردوطرفه گرید 4و5داره.ازش عکس هسته ای گرفتن.بدین شرح.کلیه راست بااسکن dmsaدرمحدوده طبیعی.کلیه چپ باضایعه کوزتیکال متوسط تاشدید در1/3تحتانی کلیه.به شدت نگرانیم.اقای دکتر کلیه چپش ازکارافتاده یانه.سردرنمیاریم.دکترش هم چیزی نگفته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام بايد مداركتان را ببينم
  • تصویر کاربر ict جمعه ۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    renal tissue involved by a neoplasm of papillary structures lined by hyperplastic atypical urothelial cells with pleomorphic large vesicular nuclei & prominent nuceoli & moderate amount of eosinophilic cytoplasm for other details see diagnois

    low grade papillary urothelial carcinoma of renal pelvis
    the tumor invades to the subepithelial connective tissue focally
    muscular invasion is not identified
    the kidney show pyelonephristis changes
    margins Gerota fascia vascular ureteral margins are free of tumor
    lymph nodes not included
    pathologic stage pt1 nxmx
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام بايد تحت نظر از نظر عود باشيد
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید یک ماه پیش یک دفعه تکرر ادرار گرفتم و به دکتر مراجعه کردم که گفت عفونت ادراریه و جنتامایسین داد و بعد از بک روز دچار خونریزی و تکرر ادرار خیلی شدید شدم که هر ده دقیقه باید مرفتم ولی ادراری به اونصورت نداشتم مجددا پیش متخصص کلیه رفتم و برام سونوگرافی نوشت که همه چی نرمال بود کلیه پروستات و مثانه و گفت تشخیص دکتر اول درست بوده و جنتامایسین رو بعضی بدنا جواب نمیده امیکاسین داد هشت تا روزی دوتا بزنم با سیپروفلوکساسین پونصد ولی تکرر ادرار خوب نشد متخصص دیگه رفتم و سونوگرافی نوشت عادی بود خوب نشدم سی تی اسکن نوشت چیزی دیده نشد با توجه به حساسیت خودم گفتم کراتینین بنویسه که اولی 1.7 بود مجدد ازمایش بیست و چهار ساعته نوشت و کراتینین و ایندفعه 1.3 بود و ادرار 1880و گفت اشتباه بوده ازمایش اول و عفونته یک ماه خوب نشد رفتم پیشش گفت مثانه عصبیه الان هنوز پر نشده احساس ادرار دارم مثانم انگار میلرزه درد کلیه و مثانه دارم شکم و پهلوها ادرارم اخرش چکه چکه میاد و مث قبلا پرش نداره ولی احساس ادرار دارم و با ی دکتر مشورت کردم گفت مثانه بیش فعاله و باید تست نوار مثانه بدی نظر شما چیه دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      با مدارك بياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر سیدضیاالدین جمعه ۱۷ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام .من یک کیست کلیه دارم که یه مقدار بزرگ شده.در جواب سونو نوشته کیست 57 در 39 همراه با سپتیشن .میخواستم بدانم معنای سپتیشن چیست؟ خدا به شما خیر بدهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد سي تي اسكن با ترريق انجام دهيد
  • تصویر کاربر سهیلا دوشنبه ۶ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام. یکی از بیمارهای شما طی اخرین مراجعه گفتید بهشون که یه کلیه از کار افتاده و دومی هم پنجاه دصد از کار افتاده و قرص و دارو نوشتید و فرمودید تاقبل عید استفاده کنه و بعد اون اگر رو به بهبود نبود ممکنه به پیوند نیاز داشته باشه..چندتا سوال دارم یوی اینکه ایشوتپن تا قبل این قرص استفاده نمیکردن اما بعد اینکه قرص هارو شروع کردن خیلی حالشون بد میشه و اکثر روزها لرز دارن دلیلش چیه؟دوم اینکه روند پیوند به چه شکله؟؟اخه ایشون یه بار قبلا تو لیست پیوند بودن و کلیه گیر نیومد و دکترها قطع امید کرده بودن اما تو منزل حالشون خوب شدو دوسالی بود که خوب شدند و به سرکار برگشتند امکانش هست خدای نکرده بره تو لیست پیوند باز این اتفاق بی افته؟گروه خونی ایشون aمثبت هست و مال من هم همینطور میخوام بدونم چند درصد احتمال داره مال من بهش بخوره و اینکه ازمایشات چقدر طول میکشه برا اینکه ببینیم میخوره یا نه و چه ازمایشهایی هستش؟خون و ادرار و ایناست؟یا چیزای پیشرفته!! برای اهدای کلیه دختر باید از پدر اجازه باشه یا خیر؟ راهی هست که اگر خدای نکرده کارشون به پیوند رسید و اگر کلیه من به ایشون میخوره خودش متوجه نشه که من میخوام اهدا کنم؟اخه میدونم اگر متوحه بشه ناراحت میشه
    پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      مراكز پيوند كليه جوابگو هستند
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر