برش پروستات از طریق عمل جراحی turp

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سوالی که معمولا برای افراد مختلف پیش می اید این است که turp چیست? در جواب باید گفت که عمل turp، بُرش پروستات از راه مجرای ادرار (TURP) و یک عمل جراحی استاندارد برای درمان بزرگی (خوش خیم) پروستات است.

هدف این جراحی، برداشتن بخشی از پروستات است که موجب بروز علائم شده است. این روش جراحی، نوعی درمان “کم تهاجمی” تلقی می شود. افرادی با حجم پروستات 30 تا 80 میلیمیتر، مناسب ترین گزینه برای این عمل هستند.  

عمل turp چگونه انجام می شود؟

این جراحی تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی نخاعی انجام می شود. در این جراحی، پزشک از یک رسکتوسکوپ، برای ورود به مثانه از راه مجرای ادراری استفاده می کند. رسکتوسکوپ، نوعی اندوسکوپ است که با یک حلقه ی سیمی در انتهای خود، پروستات را با جریان الکتریکی فرکانس بالا، بُرش می دهد.

علاوه بر این، وجود یک دوربین روی رسکتوسکوپ، به پزشک این امکان را می دهد که پروستات را از طریق تصاویری با کیفیت بالا، روی یک صفحه ی ویدیویی بررسی کند. در طول جراحی، پزشک با استفاده از این حلقه، آدنوم (تومور خوش خیم) را به صورت تکه هایی کوچک از مثانه و مجرای ادراری خارج می کند.

درمان پروستات1

برای اطمینان از برقراری جریان ادرار پس از جراحی، یک کاتتر درون مثانه قرار داده می شود. سپس، مثانه و مجرای ادرار از طریق کاتتر با یک مایع استریل شست و شو داده می شوند تا از تشکیل لخته جلوگیری شود. کاتتر به مدت 1 الی سه روز در جای خود باقی می ماند، تا زمانی که زخم ها بهبود پیدا کنند و خودتان بتوانید ادرار کنید.

توصیه های قبل از عمل TURP

پزشک به شما دستورالعملی در مورد نحوه آماده سازی برای عمل جراحی ارائه می دهد. جهت آمادگی برای بیهوشی، باید 6 ساعت قبل از جراحی از خوردن، آشامیدن و یا سیگار کشیدن خودداری کنید.

  • در صورت وجود عفونت های ادراری باید با انجام آزمایش و خوردن آنتی بیوتیک کاملاً عفونت ادراری را کنترل کرد.
  • در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین و وارفارین باید یک هفته قبل از عمل با نظر پزشک دارو قطع گردد.
  • عمل جراحی turp با بی حسی موضعی نخاعی انجام می شود.
  • این عمل روی توانایی جنسی تأثیری ندارد ولی اغلب باعث ریزش مایع منی به مثانه می شود که با ادرار دفع می گردد.
  • به مدت 24 ساعت بعد از عمل سوند مجرا برای شستشو و جلوگیری از لخته شدن ادرار گذاشته می شود.
علل درد و سوزش ادرار

پیگیری های بعد از عمل

اولین ویزیت شما دو هفته پس از جراحی خواهد بود. برای تعیین نوبت، با مطب و یا کلینیک پزشک خود تماس بگیرید. بزرگ شدن پروستات در بیش از 90 درصد موارد خوش خیم است ولی گاهی در موارد اندک، متاسفانه بزرگی پروستات همراه با سرطان پروستات می باشد.

بافتهای بریده شده از پروستات به آزمایشگاه فرستاده می شود تا اگر بزرگی پروستات همراه با سرطان باشد، تشخیص داده شود. در اولین مراجعه به پزشک، جواب پاتولوژی را از آزمایشگاه اخذ و همراه خود بیاورید.

چه زمانی می توانم فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرم؟

شما معمولاً 2 تا 3 روز پس از جراحی، از بیمارستان مرخص می شوید. مدت زمان بستری شدن ممکن است در بین کشورهای مختلف، متفاوت باشد. ادرار شما ممکن است به مدت چند روز خونی باشد. همچنین ممکن است به مدت چندین هفته، از نیاز فوری به ادرار و یا درد به هنگام ادرار رنج ببرید.

قرص سیالیس

به مدت 4 تا 6 هفته پس از جراحی:

  • روزانه 1 تا 2 لیتر آب بنوشید.
  • اجسام سنگینتر از 5 کیلوگرم بلند نکنید.
  • ورزش سنگین انجام ندهید و دوچرخه سواری نکنید.
  • وارد حمام آب گرم و سونا نشوید.
  • با تنظیم برنامه غذایی خود، از یبوست جلوگیری کنید.
  • درمورد داروهای قبلی خود با پزشک مشورت کنید.

به مدت 2 تا 3 هفته، از برقراری رابطه ی جنسی خودداری کنید. ممکن است پس از جراحی برش پروستات از راه مجرای ادرار، انزال معکوس را تجربه کنید. این شرایط، زمانی رخ می دهد که مِنی در حین ارگاسم به جای بیرون آمدن از آلت تناسلی وارد مثانه شود.

در صورت وقوع شرایط زیر باید با پزشک خود مشورت کنید یا دوباره به بیمارستان مراجعه کنید:

  • تب بالا
  • ناتوانی در ادرار کردن
  • خونریزی یا درد شدید

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

2.2/5 - (4 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2669 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جنابعالی و تشکر از بابت وقتی که برای راهنمایی بیماران اختصاص می دهید. بیمار پدر اینجانب هستند با 70 سال سن و 10 سال قبل عمل بای پس قلب انجام داده اند . بعد از مراجعات متعدد به متخصص و جراح اورولوژی و مصرف داروهای متعدد در طی یک سال گذشته و انجام ازمایش های متعدد psa و سونوگرافی از پروستات مثانه کلیه ها و ...، psa کاهش داشته ولی پزشک معالج با دیدن نتایج سونوگرافی گفتند که پدرم فتق دو طرفه هم دارند و باید به همراه عمل پروستات عمل فتق هم انجام شود. سوالی که هست ایا عمل پروستات ضرورت دارد و در صورت ضرورت ایا انجام همزمان عمل پروستات و فتق معقول و مرسوم هست یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام اگر پروستات زياد انسدادي نباشد عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.وقت بخیر. پدرم مشکل پروستات داره به چند دکتر مراجعه کرده اما جواب درستی نگرفته. ولوم پروستات 51cc و psa 1/9 . سن پدرم ۵۹ ساله. ایا نیاز به جراحی هست ؟ یا در صورت نیاز به جراحی لیزر ایا ممکنه کنترل ادرای نداشته باشه ؟ درد اذیتش میکنه و نمیتونه ادرار دفع کنه. ممنون میشم راهنمایی کنید باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر تکتم شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پدرم 74 سال سن دارن و سرطان پروستات دارن، سرطان فقط در پروستات هست و خوشبختانه به استخوان نرسیده دکتری که در مشهد ویزیتشان کردن میفرمایند با توجه به سنشون رادیو تراپیشان کنیم چون پدرم یک سکته مغزی رو رد کردند وگفتند اگر جراحی کنیم بی اختیاری ادرار میگیرند.ممکنه نطرتونو بفرمایید و بفرمایید بی اختیار ادرار درمانی ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      با نظر دكترتان موافقم
  • تصویر کاربر سپهر چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    عنوان سوال: پرکاری مثانه کد رهگیری: u18kx041180 وضعیت سوال: جواب داده شده توسط مدیر مشاهده پرسش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام قرصهايي كه نوشتم مصرف كنيد وتوصيه هاي حضوري را اجرا كنيد
  • تصویر کاربر سلام.آقا سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام.آقا دکتر من سوزش داشتم.رفتم دکتر گفت واسه پروستات.دارو خوردم خوب شد.بده چند مدت دوباره شد.بعضی وقت هم قطره قطره ادرارم مییاد. وقتی با دستم ادراد خارج می کنم دیگه نمییاد ادرارم.آیا من مشکلی دارم یا چیزی نیست؟!آزمایشم دادم نزدیک عید چیزی نبود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر احمدزاده سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام به آقای دکتر کرمی.خسته نباشید.
    آقای دکتر شرمنده اگه مزاحم میشم، اگه ممکنه تفسیر نتایج آزمایشم را بررسی کنید که با این نتایج به پزشک متخصص مراجعه کنم یا نه.چون تو شهرمان متخصص در زمینه کلیه و مجاری ادراری تناسلی نداریم. سنم 33،متاهل،پروستات به حجم 29 سی سی،توتال پی اس ا هشتاد و شش صدم،فری پانزده صدم است. یکم استرس دارم،و این استرس اذیتم میکنه.لطفا راهنمایی کنید.واقعا دستتان درد نکنه که به سوالهایمان پاسخ میدهید. آخه میگن پروستات مختصری بزرگتر از حد طبیعی است.به نظر شما چیکار کنم؟متشکرم استاد ارجمند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام همه خوبند
  • تصویر کاربر غلامرضا شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بابت وقتی که میگذارین
    پدرم 58 سالشونه، با توجه به نتاج سونوگرافی و ازمایش خون که براتون ارسال میکنم، سوالم اینه که مقدار psa گزارش شده خیلی خطرناک است؟ و راه های درمان چیست؟ قابل ذکر است که فروردین 94 total psa 1.72 بوده و در شهریور 95، 2.84 و حال در فروردین 96 به 8.6 رسیده. آیا راهی است که نیاز به عمل و جراحی نباشد؟ دارویی، گیاهی و یا...؟ ایا تست های دیگری باید انجام بدهیم؟
    در مورد سونوگرافی حجم پروستات و اکوی هتروژن چه طور؟ در نتیجه ازمایش خرداد 95 حجم پروستات 63 سی سی بوده و تغییر خاصی نکرده.آیا مقدار گزارش شده فعلی خطرناک است؟ در صورت مثبت بودن جواب، راه درمان چیست؟
    از کجا بفهیم کیست مشاهد شده در کلیه راست ساده است یا از نوع دیواره دار ؟ که نیاز به لاپارسکوپی دارد یا خیر؟ قطر آزمایش خرداد 95،حدود 30 میلی متر بوده و تغییری نکرده. و در اخر سنگ مشاهده شده در کلیه چپ باید درمان شود؟ در خرداد 95 سنگ یا توده مشاهده نشده بود.
    در کل با توجه به نتایج امکان وجود سرطان می باشد؟ چه تست های دیگری باید انجام بگیرد؟
    پیشاپیش ممنون بابت پاسخگویی و عذرخواهی بابت طولانی شدن سوالات. با توجه به اطمینان به شما، قصدم دادن اطلاعات کامل برای گرفتن راه حل های قطعی از سوی شما برای ادامه درمان (با توجه به نظرات متفاوت پزشکان و سردرگمی) می باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد نمونه برداري كنيد فيلم نمونه برداري من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    در زیر ناف احساس ناراحتی و درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سونو گرافي كنيد
  • تصویر کاربر مصباح شنبه ۱۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    التهاب مزمن پروستات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      تنها درمانش بيخيالي است. رمان نميخواهد
  • تصویر کاربر محمدعلی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام-من حدود 15 سال است به علت عمل جراحی سیمینوما آمپول تستسترون 100را هر دوهفته یکبار تزریق میکنم.مدت 2سال است پروستاتم بزرگ شده است لیکن آزمایش PSA زیر 3 وخوب است قرص پرازاسین هرشب یک عدد میخورم.آیا نیاز به داروی دیگری دارم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر