اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صمدزاده جمعه ۳۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر چون من از شهرستان هستم اگه اشکالی نداره ازمایش شوهرمو براتون بگم ببینید ازمایشش چطوره.فقط بگین چ چیزایی رو باید بگم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نتیجه اش را بفرستید ببینم به همینجا با فایل ضمیمه
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام 1منظور از کوچکی کاذب آلت تناسلی در اثر چاقی دقیقا چیست؟ چطور قابل تشخیص است؟
    2 خودارضایی در جلوگیری از رشد طول آلت تناسلی تاثیری داره؟
    3 استفاده از اسپری ها یا ژل های تاخیری باعث عدم نعوظ کامل آلت تناسلی (مثلا 75%) هنگام نزدیکی می شه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت را بخوانید2-نه3-نه
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 702 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدرم 20 روز هست که عمل جراحی بزرگی خوش خیم پروستات انجام دادن در بیمارستان میلاد و وضعیت خونریزی و خارج شدن تکه های ریز بافت همراه ادرار تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده و تقریبا برطرف شده اما 2 تا مشکل دارن
    1-سوزش خیلی شدیدی در مجاری ادراری دارن 2-با وجود انجام جراحی با لیزر هنوز آثار بهبودی اثرات بزرگی پروستات مثل احتباس ادراری دارن
    لطفا راهنمایی کنید اگر دارویی هم لازمه لطفا بگید تهیه کنم با دستور مصرف.
    بعدش اینکه شستشوی بدن با محلول دنتول رو یک نفر از آشناها تجویز ! کردن آیا با وجود اینکه عمل جراحی با لیزر بوده و بخیه ای وجود نداره این کار اصلا تاثیر داره؟

    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر اصغر سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    1-زائده های جوش مانند با قوام پنیری که در زیر آلت مردانه وجود دارند آیا با هیچ کرم یا پمادی قابل اصلاح هستند؟
    2 - آیا کلیپ هایی که حضرت عالی در آپارات به اشتراک گذاشتید ، شرعا مشکلی ندارند ؟ مثلا در مورد عمل فتق دستگاه تناسلی بیمار نمایش داده شده که این کار به نظر بنده با موازین شرعی سازگاری ندارد و با وجهه قرآنی شما تناسب ندارد.
    برادر کوچک شما.
    در صورت پاسخ به سئوال اول دعا گوی شما خواهم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را بفرستید2-تشکر از پیامتان
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1026 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    دکتر بنده 12 روز قبل عمل جراحی pf داشتم. علیرغم مصرف آنتی بیوتیک و مسکن چند روز است که در ناحیه زیر شکم و نزدیک به مثانه احساس درد خفیفی دارم. خواستم بدونم آیا مربوط به عوارض سوند گذاری و عمل جراحی است یا اینکه بهتر است با پزشک مشورت کنم و اینکه تا چه مدتی باید به مصرف کپسول ادامه داد.
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما مشاوره بفرمایید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    من 95کیلودارم چاق هستم قد منم 175 هست
    سینه های من گنده هست افراد چاق دیگر هم دیدم ولی اینقدر نیست علتش چیه
    راهی برای کوچک کردنش هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی هورمونی می خواهد
  • تصویر کاربر فواد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر، جنابعالی در پرسش قبلی من گفته بودید این نتیجه آزمایش اسپرم نرمال هست:

    Volume: 3
    Sperm density: 55
    Total density: 165
    Rapid progressive (class A): 10
    Progressive (class B): 50
    Total Progressive (class A+B): 60
    Non- Progressive (class C): 10
    Total motile (A+B+C): 70
    Immotile (IM): 30
    Vitality: 80
    Normal morpholology: 78
    Abnormal: 22
    Head defect: 80
    Mid piece defect: 6
    Tail defect: 5
    Cytoplasmic droplets: 3
    Tetratozoospermia indx: 0.5

    اما یکی از همکارانتون گفتند که قسمت Head defect: 80 کاملا غیرطبیعی هست، آیا این خطای تایپی است یا اینکه واقعا مشکلی وجود داره؟ اگه مشکلی هست چرا گفته شده Normal morpholology برابر با 78 هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر اقدام به باروری نکردهاید درمان نمی خواهد
    2. تصویر کاربر فواد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اتفاقا چون اقدام به باروری کردیم پرسیدم. ولی جسارتا من فکر میکنم اشتباه تایپی بوده و قرار بوده عدد 8 تایپ شود تا مجموع پارامترهای Head defect: 8، Mid piece defect: 6، Tail defect: 5، Cytoplasmic droplets: 3، همان Abnormal: 22 شود، به نظر شما اینطور نیست؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 695 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب آقای دکتر کرمی آیا در تبریز پزشکی که توانایی عمل واریکوسل لاپاراسکوپی و مورد تایید شما باشد رو میشناسید؟
    در صورت مثبت بودن پاسخ لطفا ایشان را معرفی فرمایید
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نمی دانم
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من 23 سالمه و واریکوسل گرید2 دارم اما نه درد دارم و نه در آزمایشات دوره ای مشکلی ایجاد شده.میخواستم درباره میزان درد بعد از عمل بدونم؟و اینکه چه مدت بعد از عمل میشه ورزش کرد بدونم؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به نوع عمل است2- 2ماه بعد
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر

    بنده 26 سالمه و مشکل التهاب پروستات دارم که شدید می باشد همچنین سفتی عضلات
    بنده 3ماه تاموسولین 1 ماه ترازوسین و 1 ماه پرازوسین مصرف کردم هیچ تغییری ایجاد نشده است و مسکن های خوراکی و ضد التهاب خوردم فایده نداشت
    به نظر شما فیناستراید می تواند کمک کند و مسکنی معرفی کنین برای کاهش درد بتوانم کارهای روزمره را انجام دهم و دارویی برای اسپاسم عضلات ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن با ان کنا ربیایید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب