اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرزاد شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 38253 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بنده 40 ساله و متاهلم و بعد از نزدیک 10 سال از ازدواج تصمیم به بچه دار شدن گرفتیم
    اینجانب در ناحیه تناسلی بیشتر اوقاتاحساس سرما می کنم این مشکل حدود یکساله که بیشتر حس می کنم
    آلتم هم بصورت خودبخودی یا با تحریک دستی هم به سختی راست میشه اما هنکام نزدیکی خیلی طبیعی و مثل قبل ها فورا راست می شود در کل احساس جنسی کم شده و در ناحیه تناسلی و ناحیه پروستات احساس سرما مکنم
    توضیح اینکه تا 30 سالگی که ازدواج کردم از نظر جنسی خیلی پر حرارت بودم و حدود هفنه ای سه بار یا بیشتر اقدام به استمنا میکردم یعنی از حدود 12 سالگی!بعد ازدواج هم تا این اواخر مشکلی نداشتم اما این اواخر بی میلی به سکس و احساس سرما و کوچکی زیاد آلت هنگام شلی ناراحتم میکنه با تشکر از جوابتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      روحی و عصبی است
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    دکتر سلام و وقت بخیر
    برای اینکه جامع و خلاصه بگم تو چند بند عرض میکنم تا اینکه در صورت امکان پاسخ بفرمائید»
    چند روزی هست درد هیلی خفیف بیضه چپ دارم اون هم بیشتر در مواقع ایستاده و زمانی که کار سنگین انجام میدم . دلیل این مساله چی میتونه باشه :
    -- واریکوسل گرید 2 تا 3 دارم سمت چپ
    -- چند ماه پیش دو تا سنگ کوچک در هر دو کلیه داشتم

    آیا این درد مال دفع سنگ احتمالی هست یا عود کردن واریکوسل ؟ درصورت نیاز بفرمایید تا وقت حضوری بگیرم
    یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام ۲۵ سال سنمه.چند روز پیش از خواب پا شدم درد شدیدی در بیضه چپم و تا زیر شکمم حس کردم.البته قبلا هم بود و رفتم دکتر قرص باکلوفن بهم داد الان بیشتر شد جوری که.راه رفتنم.با درد بود.خود ارضایی کردم بهتر.شد قرص هم میخورم.بهتر شدم و بازم کمی.درد دارم.مشکل کجاس همون تحریک و جمع شدن اسپرمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بیضه بکنید
  • تصویر کاربر Borzo شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    1ماهی میشه این دونه های شبیه تبخال که تو عکس هستش در اومده رفتم دکتر ایشون فرمودن تبخال آیسکلوویر هم قرص هم پماد تجویز کردن دوره کاملشو مصرف کردم اما متاسفانه یک ذره کم شدن اما بازم هست.البته تا حالا نه دردی.سوزشی.خارشی نداشتم به نظر شما چی می تونه باشه. ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکتر پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر داوود شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر و خسته نباشید!آقای دکتر من الان 35 سالمه!چند سال پیش برای یه آزمایش تو ادرارم خون دیدن که پزشک مربوطه چون سونوگرافی دادم و بقول خودش سنم جوون بود گفت زیاد مهم نیست و من متاسفانه زیاد اهمیت ندادم!خونه ما تهران هستش اما بعنوان مهندس ناظر مشغول انجام پروژه در شهر بدون امکانات جم در استان بوشهر هستم!پارسال هم متاسفانه در آزمایش بالینی پزشک طب کار باز به من گفته شد در ادرارم خون هست که باز به دلیل انجام پرزه طولانی مدت در خارج از تهران به دکتر مراجعه نکردم!تا اینکه امروز در یک برنامه تلویزیونی متوجه شدم نشونه خون در ادرار خیلی خطرناکه!و خیلی ترسیدم که مشکلم جدی باشه!من در ناحیه بیضه و(مقعد)و کشاله ران و پاهام احساس درد دارم بعضی اوقات که حدس میزدم از مشکل پروستات باشه!البته کار با کامپیوترم میکنم کمی زیاد!آقاد دکتر لطفا کمکم بکنید!چون خیلی ترسیدم و اصلا زده به سرم کارمو ول کنم راه بیفتم برم تهران پیش پزشک و حتی مرخصی ندادن کارم ترک کنم!چون خیلی ترسیدم و اصلا خواب و خوراک ندارم!اینجا دکتر مناسب نیست و منم از ترس دارم افسرده میشم!خواهش میکنم کمکم بکنید و بگید باید چه خاکی بر سرم بریزم!منتظر جوابتون هستم و ممنونم از اینکه کمکی بکنید!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید و مراجعه
  • تصویر کاربر Farshid سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 888 مشاهده پرسش
    Ba salam aghaye doktor man va hamsaram az zamane ezdevaj yani 1 salo nime pish Montana be in bimari shodim va chand mahi 1 bar in ta khal bar rooye alat ta nasooli zade mishe va ma az oomad va ghors estefade mikonim va rag mishe aya khatarnak ast va ma bayad hatman ??be pezeshk morajeaa konim
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    فرزندم 8سال دارد بیضه های او خیلی اوقات پایین نمی آید دکتر مراجعه کردیم گفتن مشکل خاصی نیست اما من نگرانم در آینده مشکلی برایش پیش بیایید لطفآ راهنمایی کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شود
  • تصویر کاربر بهمن شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    جناب دکتر بنده 27سال دارم ، 4ساله متاهل هستم ، 6سال پیش عمل باز واریکوسل انجام دادم ، بعد از عمل جراحی آزمایشات اسپرم رو دادم و شکرخدا دکترم گفت سلامتیت حاصل شده.
    ازدواج کردم ،با اینکه با همسرم شکرخدا مشکلی نداریم ولی تو روابط زناشویی موفق نیستم ، اکثر اوقات میلی به رابطه ندارم و گهگاه رابطمون در طول یک ماه به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسه!!!!!!!!
    دکتر رفتم گفتن آزمایش اسپرم بده ، دادم و گفتن حرکت اسپرمات کم شده !!قرص بهم داد ولی اصلا تاثیری روم نداشت و شرایط رو تغییر نداد و کماکان با این مشکل کمبود رابطه و نبودن میل جنسی واقعا رنج میبرم و زندگیم میترسم تحت الشعاع قرار بگیره...
    آیا واریکوس باز برمیگرده؟؟؟
    بعد عمل فک می کردم عمل حتی انجام نشده ولی با دیدن فیلم عمل شما در سایت آپارات متوجه عمل شدم و از شما ممنونم بابت اطلاع رسانی
    من بعد عمل ظاهر بیضم تغییری نکرد (یا به نظرم نمیاد تغییری کرده باشه) ، امکان داره عملم موفق نبوده و اون دکتر فقط میخواسته توجیح عملش رو بکنه که گفته سلامتیت حاصل شده؟؟؟
    دوس دارم بچه دار بشم ولی رابطه ام زیاد تعریفی نداره!! گهگاه همسرم هم ناراحتی های خاص خودش رو داره ولی به رو نمیاره!
    لطف کنید پاسخ من رو بدهید و اگر امکان دارد به امییل بنده جواب رو ارسال کنید.
    بی نهایت سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مراجعه به رفتار درمانی و معاینه حضوری به اینجانب ضروری است
  • تصویر کاربر مجيد شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمى
    من يه پسر 20ساله هستم
    جناب دکتر وقتى من ارضا ميشوم درد شديدى براى تقريبا يک ساعت در ناحيه بيضه هام احساس ميکنم ....قبلا اينجورى نبود ولى تقريبا 4ماه هست که به اين مشکل برخوردم...ميخواستم بدونم چرا اينجورى ميشم...ممنون ميشم اگر پاسخ بديد؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها مهم نیستند
  • تصویر کاربر midya696 شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 854 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقا دکتر
    1:اگه کسی در خواب ارضا نشود مشکلی دارد
    چون شنیدم می گویند اگر کسی در خواب ارضا نشه به بلوغ جنسی نرسیده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب