اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت شما
    پدرمن دچارسرطان معده بودن وشیمی درمانی وپرتودرمانی انجام دادن بهترشون ولی چندوقته همش تکررادرار دارن وچون بدنش ضعیفه خیلی سخته همش بری دستشویی.ایا راهی واسه بهترشدنش هست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه پروستات چقدر است
  • تصویر کاربر رامین یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خسته نباشی
    دکتر جان پسری 23 ساله مجرد هستم الان مدتی است التم وقتی سفت میشه انحراف به چپ دارد
    به پزشک مراجعه کردم با معاینه و عکس گفتند انحراف ان 20 درجه به صورت مادزادی است و التم وقتی سفت میشه 12 سانت است به نظر شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر رامین یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      فردا انشالله
    3. تصویر کاربر رامین یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر جان ادرس ایمل بدین تا به ادرس ایمل بفرستم عکس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۳ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    حدود شش ماه میشه که واریکوسل سمت راست و فتق سمت راست زیر شکم رو عمل کردم
    و میخوام دوباره شروع به ورش بدنسازی کنم
    میخواستم بدونم ایرادی داره یا نه مشکلی پیش میاد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۳ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر
  • تصویر کاربر عسگر یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    اعرض سلام و خسته نباشید
    فرزندم 2/5 ساله و دچار مشکل نهان بیضگی می باشد در یکسالگی بعد از مصرف4 امپول اچ سی جی بدلیل عدم حصول نتیجه تحت عمل جراحی قرار گرفت
    حدود یک ماه پیش مجددا دکتر معالج اش 4 امپول اچ سی جی دیگر تجویز نمود الان بیضه قابل لمس در طرفین و بالاتر از جایگاه طبیعی خود میباشد ولی متاسفانه در داخل کیسه بیضه قرار نمی گیرد لطفا در خصوص ادامه درمان راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر reza یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 761 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 23 سالمه مشکل کوتاهی الت وزود انزالی دارم خواهشن یه راه موثر بهم پیشنهاد بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید من حدود 5 روز میشه که داخل التم همان خروجی مایه منی از زیر مثانه تا نوک التم چیزی شبیه سنگ دانه هایی است که هنگام لمس کردن اذیتم می کنه می تونم بپرسم چیه؟ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلامو عرض ارادت:
    آقای دکتر واقعا خسته ودرمانده شدایم خواهشمندست هرچه سریعتر راهنمایی بفرمایید .پسرم حدود 8 سال پیش در سن 16 یا 17 سالگی تحت عمل واریگسل چپ قرار گرفت و 20 روز بعد در هنگام خواب بیضه چپش تورم و درد ناک شد و سریعابه بیمارستان بردیم و سرم انتی بیوتیک دریافت کرد و بعد خوب شد ولی از هن موقع ببعد هر هفته یا ماهی 3 بار دچار درد و تورم بیضه ی چپ میشود و دو سه روز بعد خوب میشود . دکتر خودش هر وقت این طور میشد ازمایش و کشت ادرار میدهد ولی چیزی مشاهده نمیشود . داپلر رنگی و سونو هم کردیم فقط مشاهده میشود التهای اپیدیم و عمل واریگسل مشهود است و چند دکتر بردیم و حتی با درد و تورم پیش دکتر بردیم و راستش فقط سیپرو فلوکسا سین 500 و مسکن تجویز میکنند . که اثری ندارد .این روز ها درد و تورم افزایش کرده و از همه جا نامید شده و دیگر دکتر نمی رود و افسرده شده و اینده خود را تباه شده می بیند . دکتر خودش قبلا گفته باید محل تاقی ادرار و اسپرم راببندیم تا ادرار نشت نکند که الوده شود . اگر این طور است چرا ازمایش ادرار پاک است. وحتی به وازکتومی هم نمی توانیم خوشبین باشیم که خوب میشود . ایا به ازدواجش اثر سویی ندارد. اپیدیمیت مکرر در طول سالها چه توجیهی دارد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر کرمی.بنده دیروز که ازخواب بیدار شدم متوجه خونریزی شدم و دیروز هر بار که ادرار میکردم شدیدتر میشد تا امروز صبح که از خواب بیدار شدم متوجه شدم که خون زیادی از التم خارج شده...والان نمیدونم چکار کنم.فقط از انتی بیوتیک استفاده کردم.درضمن با هربار ادرار کمی خون لخته و پررنگ خارج میشه.به نظر شما عفونت ادراریه ؟منتظر جوابتونم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش بدهید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    با سلام اگر الت تناسلى به سمت پايين باشد اما در نزديکى مشکلى پىش نيايد ايا نياز به عمل دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رحمت یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام .34 سال سن دارم .اندازه پروستات بنده در سال 91به ابعاد33*33*34وحجم 20سی سی بوده و مشکل تکرر ادرار داشتم وبا وجود تجویز دارو توسط پزشک هم اکنون ابعادآن 40*44*45 وحجم 42 سی سی میباشد ودچار تکرر ادرار هستم . وضعیت من چگونه است وچه توصیه درمانی یا تغذیه ای دارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال هستید
    2. تصویر کاربر رحمت یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشکر از لطف شما. دقیقا اینجا دکترها بر خلاف شما من را نگران کرده اندوتحت درمان قرار داده اند .درمان را قطع میکنم.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب