اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    با سلام آقاي دكتر خيلي ممنون از اينكه به سوالات مردم پاسخ ميدهيد.
    ببخشيد آقاي دكتر،پسري مجرد ٢٢ ساله هستم، بنده بخاطر درد بيضه چپ سونوگرافي داپلر انجام دادم كه يك كيست ٥ ميلي متر روي اپيديدم سمت چپ وجود دارد وهيچ مشكلي ديگه ايي مشاهده نشده،بيضه چپ درد شديد داره، و اغلب اوقات فتق ميكنه و پوست بيضه نازك و قرمز ميشه و پاي چپم هم درگير درد شديد ميشه،كيست بنظرم دچار عفونت است كه درد پيدا شده و الا كيست كوچيك است!!حدود ٨ ماه ميشه دچار اين بيماري شدم و اين درد برام قابل تحمل نيست و دارم دچار مشكلات عصبي ميشم از اين درد بنظرم و تصميم گرفتم جراحي كنم !!
    آقاي دكتر اگر عمل جراحي كنم چند درصد احتمال ناباروري است؟؟و اگر نابارور شدم آيا قابل درمان است؟؟
    شما چي پيشنهاد ميكنيد چيكار كنم با اين درد؟؟
    آيا با دارو درمان ميشم، اگه ميتونيد يه چندتا قرص يا آمپولي چيزي اسمشو برام بگيد براي از بين بردن اين درد از قرص پارستامول استفاده كردم تاثيري نداشت به اون صورت روي درد،
    دكتر خوبي در مشهد سراغ داريد اگر داريد لطف كنيد آدرس يا شماره تلفنشو بدين با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من میخوام سایز التم رو افزایش بدم شرایتش چطوره چند سانت دراز تر میشه ایا خطر داره یا نه بعدش خواستم بپرسم شما خودتون عمل میکنید ببخشید اگه سوال زیاد پرسیدم ممنون میشم اگه جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندار د
    2. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      من شنیدم عمل میکنند و تاثیر گذاره یعنی هیچ عملی وجود نداره؟؟؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ملک سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی ممنون از راهنمایتون من بیضه سمت چپم داخل شکممه سربازی نرفتم آیا از خدمت معاف میشم عملش چقدر زمان میبره بعد عمل سریع مرخص میشم درد هم داره با اینکه 30 سال سن دارم لطف کنید جواب سوالمو کامل بدید هزینه عمل چقدر میشه آدرس یه دکتر خوب در اصفهان بهم بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه است
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    من چند وقتی است در موقع نزدیکی پوست آلتم زخم میشه وترک میخوره وباسوزش همراه است یعنی پوستش نازک شده باید چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید.
    باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر پوست
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من وقتی که ادار دارم اطلاف نافم همان مکانهای که کلیه هست زیر کمر ام درد میکند یا زمانی روی یک طرف بخوابم درد میکند باید چیکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1090 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر !
    میخواستم ببینم آیا از روغن خراطین استفاده کنم میتونم به قطر آلت تناسلی بیافزایم یا خیر؟ به طول آلت چی؟ حتی اگه حدود 2 الی 3 سانتی بشود! آیا این کار جواب میدهد؟
    و اینکه آیا با روغن خراطین میشود کجی آلت رو درمان کرد؟ چون باعث قطور تر شدن آلت میشود یا خیر؟
    اگر میشود کامل توضیج دهید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ebrahim سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیرخیلی ممنون برای این سایت کامل و مفیدتون
    پسری 24 ساله هستم بیضه سمت راستم به صورت کامل در بیضه قرار ندارد و همجنین پشت بیضه راستم هنگام پیاده روی طولانی و کوهنوردی و سرپا ایستادن طولانی و به طور کلی انجام کارهای سنگین بزرگ میشه خیلی بزرگ و یه چیزی که نمیدونم آبه هواست یا پیز دیگهدورو بر و پشتش رو میگیره که نمیدونم چیه و خیلی زیاد اذیتم میکنه که البته فقط در صورتی که دراز بکشم درست میشه یعنی اون آب یا هوا برمیگرده تو شکمم
    درضمن من قصد نلمزدی کردن رو دارم میخواستم بدونم برای آینده جنسیم مشکل ساز هست یا نه
    بازم تشکر میکنم از این سایت مفید و پربارتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده آزمایش اسپرم انجام داده‌ام و دکتر گفته نطفه شما ضعیف است. خواستم ببینم مشکل اصلی بنده در چیست و آیا احتمال باروری وجود دارد؟ جواب آزمایش را ضمیمه کرده‌ام.
    با سپاس از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      واریکوسل دارید
  • تصویر کاربر دوستدار سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جنابعالی.
    من 27 سال دارم و مجرد گاهی اوقات مخصوصا زمانی که به مدتی مایع منی خارج نمیشود بعد از دستشویی چه ادرار و چه مدفوع بعدش دردی در ناحیه بیضه ها و زیر شکم و کلیه ها احساس میکنم که این درد برای حالت ایستاده بیشتر به نظرم و زمانیکه منی در خواب یا ...خارج میشه تا مدتی این مشکل ره دیگه ندارم البته متخصص کلیه و مجاری اداری هم مراجعه کردنگرلمطبق آزمایشات و سونوگرلفکلیگای کلی گفتن که کلیه ات نعل اسبی است و عفونت یا مورد خاصی ندارید میخواستم نظر شما را در مورد این درد که بعضی مواقع زیاد برام چیست خواهش میکنم راهنمایی کنید....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به برسی نیست
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده آزمایش اسپرم انجام داده‌ام و دکتر گفته نطفه شما ضعیف است. خواستم ببینم مشکل اصلی بنده در چیست؟ جواب آزمایش را ضمیمه کرده‌ام.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب