اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ahmadreza یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    خسته نباشید دکتر
    دکتر من کلا اب زیاد میخورم ولی خب فک میکنم این طبیعی نباشه ک وقتی میخوام بخوابم حس میکنم بی اختیار مثانم اجازه میده ادرار بیاد تا پشت الت تناسلیم.یعنی جوری میچسپه ک من مجبورم برم دسشوییو همین باعث بی خوابی من میشه.قبلا حتی با اینکه حس میکردم لازمه برم دسشویی ولی مشکلی برا خوابیدن نداشتم ولی الان تا وقتی نرم امکان نداره ک خوابم ببره،گاهی وقتا تویه یبازه 1ساعته مجبورم 3 4 بار برم ک هر بار شاید یه چیزی حدود 30 40 سی سی فقط ادرار داشته باشم،که بازم فک نکنم این طبیعی باشه ک همچبن حجم کمی منو وادار کنه برم دسشویی،،چیزیش ک برام عجیبه اینه ک حس میکنم دقیقا میچسپه ب التم.میخواسم بدونم دلیلش چیه؟برمیگرده ب مثانه یا طبیعیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با توجه به سوال ((با سلام خدمت شما و عرض خسته نباشید.جوانی هستم 25 ساله که با توجه به بررسی هایی که انجام دادم متوجه شدم که الت بنده دچار انحنا بسمت چپ می باشد ولی نمیدانم که آیا این انحنا در آینده برای بنده مسئله ایجاد می کند یا نه،لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر از مطالب آموزنده و سایت بسیار مفیدتون.)) و جوابتون در خصوص فرستادن عکس ،فایل زیر رو خدمتتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل کنید
  • تصویر کاربر وحدت یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    جوانی هستم مجرد...
    من رفتم توسط دکتر معاینه شدم دکتر گفت واریکوسل خفیف دو طرفه داری و برای من آزمایش اسپرم نوشت... بعد دیدن آزمایش هم گفت سرعت اسپرما کمه . بعد دارو نوشت...
    آقای دکتر عزیز ،دکتر بد اخلاق بود جواب درست حسابی به من نداد ،شما کمکم کنید...
    آیا واری کوسل من احتیاج به جراحی دارد؟
    اسپرما قدرت باروری دارند؟؟؟؟؟
    جواب آزمایش من به این شکل هست:(در صورت تفسیر واضحتان ممنون میشم)
    4.5: Volume
    normal:Viscosity
    liquefaction time:30min
    7.4:PH
    sperm count:93 mill
    abnormalforms: 40%
    motility:61%
    non motiliti: 39
    gradei(monimall progress):19hpf
    gradeii(poor to fair activity):12hpf
    gradeiii(good activity):14hpf
    gradeiv(full activity): 16hpf
    epithelil cell:1-2 hpf
    %normal form; 60
    sperm atocyte:4-6 hpf
    r.b.c:0-1hpf
    wbc:3-5 hpf
    61%:motility
    93mill :countsperm
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
  • تصویر کاربر فرشید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر من بیضه سمت چپم مادرزادی در کشاله رانم قرار داشت, در سن 26 سالگی متوجه شدم وعمل کردم. وحالا بعضی اوقات درد دارم وکمرم هم گاهی اوقات درد می گیرد. میخواهم بدانم دلیل آن چیست؟ با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی. فردی ۳۴ ساله هستم . با تشخیص پزشک مبنی بر تنگی مجرای میانی در انتظار جراحی سرپایی هستم لیکن بدلیل شرایط کاری دو بار مجبور به عدم تخلیه به موقع ادرار شدم (به مدت ۵ساعت ) که این امر باعث درد کلیه سمت چپ شده . ایا امکان خطر برای کلیه تا زمان جراحی وجود دارد . درمان لازم چیست . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر پورخامنه یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    مادر 80 ساله ای دارم گه مدتی است سوزش ادرار داره تمام ازما یشات خوب بوده فقط کمی جدار مثانه ضخیم است دکتر یوریناسین داده ولی مادرم همیشه سخت ادرار می کنه.ایا این دارو درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علییییی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آزمایش ادرار انجام شد و مشکلی وجود نداشت اما
    در آزمایش سونوگرافی من نوشته شده:
    "هیدرونفروز MILD در کلیه راست مشاهده می شود"

    الان بارها خواستم نتیجه رو ببرم پیش دکتر اما یبار ایشون نیومدن ، یبار من دیر رسیدم، یبار نتیجه دیر حاضر شد و خلاصه ایشون تا هفته ی دیگه نمیان درمانگاه و هفته ی بعد هم که آخره ساله و ....
    چون ما داریم میریم مسافرت احتمالا نمیرسم برم پیش دکتر، فقط اومدم از شما بپرسم این مشکلی که دارم نیاز به سوندینگ یا جراحی داره یا با دارو درمان میشه؟ اگه دیر برم دکتر ممکنه به ضررم بشه؟ بگه اگه زودتر میرفتم با دارو میشد ولی حالا دیگه دیره
    الان فقط شما به من بگید نوع درمان چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 828 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر حفره در سمت چپ التم همیشه وجود دارد
    که هر چه پوستش را کنار می زنم و به ته حفره می رسم
    خمیری سفید رنک ماننند خمیر دندان بیرون می اید
    این برای همه است یا برای این بنده حقیر
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر طاها یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید من پسری 3 ساله دارم که یکی از بیضه هاش در کشاله ران از بدو تولد باقی مونده و پایین نیومده و در مورد بیضه دیگه هم به تازگی متوجه شدیم که هیدروسل داره (مایع یک سی سی و روان ) ایا برای عمل کردن دیر نشده یا هنوز امیدی هست شرمنده از این که سوالمو دوباره تکرار میکنم در واقعه جهت کامل کردنش است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید عمل شود
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    با سلام،آقای دکتر من قبلا هم خدمتتون عرض کردم که سونوگرافی نشان میده که علائم واریکوسل گرید2-1 درمانوروالسالوا در بیضه چپم مشهود است. در این قسمت درد کمی هحم احساس میکنم. آیا این نوع واریکوسل میتواند باعث ناباروری بشه؟
    در ضمن من اگراز طریق وب سایت وقت حضوری بگیرم ولی پرینت تایید وقت نگیرم اما کد رهگیری داشته باشم بیام خدمتتون مشکلی نداره؟
    ممنون و معذرت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب