اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرمان دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 11664 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام.وقت شما بخیر. بنده 23 سالمه. من تقریبا” سه هفته قبل خودارضایی کردم و از اون موقع به بعد دچار مشکلاتی از جمله راست نشدن آلت (حتی بهنگام خوابیدن) شدم. در سه هفته گذشته پیش دو تا دکتر رفتم و هر دو تمرکزشون روی این بود که واریکوسل دارم و درست هم میگفتن.بنابراین عمل جراحی کردم(8 روز پیش).منتهی هرچی میگفتم ک آقا من از مشکل راست نشدن و کمی درد در انتهای آلت هم دارم، هر دو بیضه ها رو معاینه کردن و واریکوسلو تشخیص دادن. یعنی من موندمو و با این مشکل حل نشده. البته یکیشون به من قرص ویتامین E داد که نمیدونم آیا موثره و اصن برای چیه. کلا” فقط همین یه نوع قرصو داد و تمام. آلت تناسلیم مشکل کوچک یا بزرگ شدن نداره اما وقتی هم که بزرگ میشه روی بیضه میافته و انگارآویزون و شل میشه. حالت خیلی خوبش اینه که به طرف راست شل و آویزون میشه. قبلا” اصلا” این طوری نبود.راحت رو به جلو یا موقع خواب رو به بالا راست میشد. داروهایی که کلا” مصرف میکردم : لووکسین تیروئید، فیناسراید(برای ریزش مو)،مکمل vm پروتئین ( که تقریبا” 10گرم فقط پروتئین داره و اکثرش انواع ویتامیناس) و هفته ای یه دونه هم قرص ویتامین D مصرف میکردم. خواهش میکنم کمکم کنید و راه درمانو بگید. بنده دانشجو هستم و متاسفانه تمام کارام مختل شده و استرس زیادی هم دارم عکساشو میفرستم .هم برای حالت کوچک بودن و هم بزرگ بودن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها اغلب روحی وروانی است ورزش ونشاط کمک کننده است
  • تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام من حدود۱۳روزپیش رابطه داشتم ازفردای اون خارش وترشح داشتم الان ۳روزه که چندتا زخمی که دردداره آب که میخوره والانم توش فرورفتگی داره خیلی نگرانم اقای دکتراین ها تبخاله ؟واینک اون اقاهم یه علایمی داشتن ورفتارشون جوری که انگارمیدونسته کمکم کنین عکس میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تب خال است وپماد وکپسول اسیکلو ویر استفاده کنید
  • تصویر کاربر عزام دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    باعرض سلام واحترام..بنده ٣٠ ساله كه از ٨٠ روز قبل عمل واريكوسل درجه ٢ انجام دادم... كه قبل از عمل درد شديد در ناحية كشاله ران وناحيه ران وبه زانو منشتر شده است.. بعداز عمل دردم كلا برطرف شده است ولى از 5 روز قبل همان دردى دوباره شروع شده است.. دكتور جان بنظرتون واريكوسل سل دوباره عود شده است؟ أيا به اقداماتى خاصى نياز دارم.. خيلى متشكرم از رهنمايتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا عود نکرده وپی گیری نکنید
  • تصویر کاربر مهشید دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من دختری هستم که با پارتنرم حدود یکسال در رابطه بودیم و طی این مدت رابطه جنسی مقعدی و دهانی داشتم اما واژینال نه چون پرده دارم. چند ماهی هست که در قسمت لبه بیرونی کلیتوریسم احساس خارش خفیف میکنم بعضی از اوقات.طی این مدت دوبار هم عفونت قارچی داشتم و علت خارش رو فکر میکردم به خاطر عفونت باشه. وقتی که با دقت بررسی کردم دیدم که لبه کلیتوریسم به رنک تبره تر دراومده و تغییر شکل داده انگار که از هم باز شده باشه بافتش. و در کنارش یک ضایعه کوچیک با همون بافت در حدود چندمیلی وجود داره.آیا این تغییر شکل و ضایعه زگیل تناسلی هست؟ و اینکه من در آلت پارتنرم متوجه ضایعه نشدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب احتراما با توجه به آزمایشها و سونوگرافی انجام شده دلیل مشخصی برای تورم پاها بیان نشد ، در ضمن پدر اینجانب دارای سابقه جراحی پروستات ، بیماری دیابت و آسم می باشدخواهشمند است راهنمایی های لازم را مبذول فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این ورم مال کلیه نیست
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.بنده چند روز هست متوجه ضایعاتی در ناحیه مقعد خودم شدم که ضایعات به داخل مقعد هم کشیده شده.خیلی نگرانم که شاید علایم سرطان باشه.اگه امکان داره بنده رو راهنمایی بفرمایید تا جهت مشاوره های بعدی و معاینه حضوری خدمت برسم.با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل واضح است بیایید کرایو02122642744 تماس بفرمایید برای کرایو
  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دكتر مهربان
    آيا فردى كه سالهاى زيادى با بيمارى پوستى روماتيسمى درگيره و گهگاهى كل بدن درگير اين بيمارى ميشه(ازدواج با اين مرد)آيا به بدن زن منتقل ميشه يعنى واگيرداره؟از لحاظ تماس جنسى چطور؟
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا منتقل نمیشود
  • تصویر کاربر داریوش دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام.ا از سی سالگی که از دواج کردم در حین نزدیکی موقع خروج منی سوزش و درد داشتم.چندین سال رفتم دکتر ولی خوب نشده.الان که 46 سال دارم درد و سوزش در ناحیه بین مقعد و بیضه دارم و ادرار ضعیف شده آزمایش دادم سرطان منتفی شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا اهمیت ندهید. مهم نیست اب زیاد بخورید وورزش
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2024 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید، جناب دکتر من از بچگی دچار مشکل دفع ادرار بودم، حدود چهار ماه پیش دچار عفونت اپیدیدیم شدم، بعد از پیگیری و درمان با گرفتن نوار مثانه و گرفتن عکس مجرای ادرار مشخص شد دچار تنگی مجرای ادرار در چند نقطه هستم و دکتر گفتند باید عمل سیستوسکپی انجام بدم، بعد از عمل سیستوسکپی و یورتروتومی تو خلاصه عمل نوشتند تنگی مجرا در چند نقطه مشاهده شد و باز شده، و سوند برام گذاشتن وگفتند ده روز باید بمونه، الان پنج روز از عمل میگذره و من از اطراف سوند ترشحات خونابه ای دارم مخصوصا شبها این خونابه بیشتره، ضمنا آنتی بیوتیک هم از روز اول مصرف میکنم، در ضمن بعد از عمل هم وقتی اومدم بخش خونریزی داشتم از مجرای ادرار (البته نه داخل سوند، بیرون و از اطراف سوند خون بیرون میاد)، خواستم ببینم چه مشکلی ممکنه باشه و آیا خطری داره، ممنون میشم جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بعد از خارح کردن سوند خوب میشود
  • تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 8072 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پوست زیر کلاهک آلتم پوسته پوسته و خشک هست که خوب نمیشه، پماد آلفا استفاده کردم سمت راست کامل خوب شد ولی سمت چپ همین شکلی باقیمونده.
    بخاطر اینکه خجالت میکشم به پزشک مراجعه کنم مشکلم رو سه سالی هست دارم
    تصویر رو خدمتتون ارسال میکنم
    عذرخواهی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تصاویر پیوست گردید
    3. تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تصاویر پیوست گردید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب