اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علي شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر خسته نباشي.من حدود ١ سال پيش دچار سوزش شدم به پزشك مراجعه و با خوردن انتي بيوتيك علايم كمتر اما رفع نشد تا اينكه قرص فنازوپرين خوردم رفع شد.الان به مدت ١ ماه هست كه باز بعد نزديكي سوزش و خارش دارم به پزشك مراجعه ازمايش كشت ادرار سونو اسمير انجام دادم مشكلي نبود اما ٨ هفته كليندامايسين خوردم بهتر نشدم چه هنگام استفاده از كاندوم چه بدون كاندوم سوزش دارم.به پزشك پوست مراجعه كردم از پماد كتوكنازول استفاده كردم خيلي بهتر شدم اما باز هنگام استفاده از كاندوم يا حالت عادي سوزش دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      به کاندم حساسید استفاده نکنید
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید
    من و مادرم مراجعه کردیم به مطب شما فقط دقت عمل میخواستیم بگیریم من از ژنو اومده بودم و فرصت چندانی هم نداشتم ولی متاسفانه بعد از ۵ ساعت انتظار منشیه شما اجازه ملاقات با شما را نداد حتی به گریه مادرم هم توجه نکرد با این بی عدالتی با خاطره بد من مطب شمارا ترک کردم بدون شک من این موضوع را بین ایرانیان خارج از کشور مطرح خواهم کرد جهت اطلاع شما خدانگهدار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      من از شما واقعا معذرت خواهی میکنم این بی ادبی منشی را ببخشید من شماره ان را میفرستم با من تماس بگیرید
  • تصویر کاربر الهام شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من یه دختر 21 ساله هستم و حدود 2سال که مبتلا به خوارضایی از طریق فیلم شدم میخاستم بدونم ایا قرصی یا دارویی وجود داره که بتونم به خودم غلبه کنم ارادم خیلی ضعیف شده 😞😞
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      نه ورزش واجتناب ارز تنهایی وصحنه های سکسی کمک کننده است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم 4 ماه پیش آزمایش psaدادن که psa tatal=4.35 و psa free=0.91 بوده آزمایش رو تکرار کردن و tatal =5.23 و free =0.97 شده چقدر احتمال داره سرطان باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      هر سه ماه تکرار کنید اگر بالا رفت نمونه برداری کنید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید....اقای دکتر بنده مبتلا به زگیل هستم و دوبار هم کرایو کردم اما دوباره زگیل زدم و همچنین دئ نوبت گارداسیل زدم و قرص تقویت ایمنی immune هم مصرف کردم..چرا دوباره بالا امدن.....سوال مهم ترم اینع که از طریق بوسیدن لب های یه دختر ویروس رو بهش انتقال میدم؟ اگر به التم دست بزنع چی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      از طریق بوس نه ولی سکس بله منتقل مسشود
  • تصویر کاربر موسوی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    وقت بخیر
    اقای دکتر من درسال86 جراحی واریکوسل انجام دادم در طرف چپ بود امروز دوباره سونوگرافی انجام دادم در سونوگرافی بازهم واریکوسل داشتم هم طرف چپ وهم طرف راست .
    چکار باید کرد دوباره باید جراحی انجام داد.
    علت به وجود امدن واریکوسل چیه
    چکار هایی نباید انجام بدهم .تا بهتر بشوم . مجردم و28 سالم هست ضمنا اسپرماتوسل هم دارم .
    علت وجود اسپرماتوسل چیست .10 سال هست که اسپرماتوسل دارم باید چکاری براش انجام داد.
    تصویر سونوگرافی را هم ارسال میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      جمع شدن منی در داخل کیست است
    3. تصویر کاربر موسوی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      برای واریکوسل جوابی دریافت نکردم .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر نگار شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    خانمي ٢٩ ساله و مجرد هستم ، 6 ماه پيش با آقايي رابطه داشتم كه بعدا متوجه شدم مبتلا به hpv هستن، رابطه ي سطحي داشتم چون باكره هستم، خوشبختانه زگيل نزدم و دوبار هم پيش متخصص زنان رفتم گفتن مشكلي ندارم، الان من چه اقداماتي بايد انجام بدم؟ آيا من ناقل هستم و بخوام ازدواج كنم بِه همسرم انتقال ميدم؟
    ممنون از راهنماييتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست وبخواهید میتوانید واکسن بزنید
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    آزمایش سومم هم Psa من بالای 5 است
    بعد از دو آزمایش بیوپسی انجام دادم و هیچ مشکلی رویت نشد ولی مجددا در آزمایش Psa بالاس و خون هم در ادرارم دیده شده است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      هر ۳ماه تکرار کنید اگر بالا رفت باید ام ار ای کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    قد کوتاه هست قد کوتاه هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      سوال؟
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      قد التم کوتاه هست چیکار کنم فکر کنم ۱۰ سانت باشه داری چیزی نیست مصرف کنم بعد زود انزالی دارم ولی کلفتی داره قد ش کوتاه هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      اگر در حالت نعوظ بالای ۱۰سانت است نرماله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با سلام‌خدمت دکتر گرامی. جناب دکتر من برای مدتی زیر بیضم دردی به وجود اومد ک با مراجعه به اورولوژ نشکلی نبود و سونوگرافی اوکی و درد هم خوب شد. من قبلا خود ارضایی میکردم و جدیدا به محض اینکه ادرارم تموم میشه به مدت 5 دقیقه بعد . قشنگ در قسمت لوله التم حس میکنم چند قطره ای مونده و وقتی به توالت میرم میبینم بعله ادرارم مقداری مونده بوده و تخلیه میکنم باز. میخاستم ببینم من باید چیکار کنم اقای دکتر من دیگه روم نمیشه به دکتر ارولوژ مراجعه کنم.
    در ادامه بگم ک وقتی ک ماهیچه الت خود را منقبض میکنم این حس بودن ادرار در لوله الت را حس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      این حس را تقویت نکنید بدتر میشود شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بسیاری از مردان در مقطعی از زندگی خود، با یک درد مبهم یا احساس سنگینی در ناحیه…
اگر به دنبال عکس بیضه ی سالم و ناسالم هستید، در ابتدا باید بدانید چه بیماری هایی…
پروتز آلت تناسلی چه کمکی به درمان اختلال نعوط می کند؟ آیا پروتز می تواند مشکل نعوظ…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب