اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من چندماه پیش به دکتر مراجعه کردم و متوجه شدم واریکوسل دارم و عملش رو انجام دادم
    الان بیضه سمت چپم که واریکوسل داشت از سمت راست بزرگتره ولی در کل به نظر خودم اندازه بیضه هام کوچیکه چطور باید مطمئن شم مشکلی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو سه سالی هست که ضایعه ای که تو عکس فرستادم روی التم هست میخواستم بدونم ایا زگیل هست یا خیر همچنین تیرگی هایی نیز در ناحیه سر الت پیدا شده میخواستم بدونم ایا خطرناک هستن یا خیر ؟؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      بابت عکسها پیشاپیش عذرخواهی میکنم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با عرض سلام د خسته نباشید محضر پرفسور گرانقدر دکتر کرمی بنده اون یکی سایتتون سوالی هم مطرح کردم که گفتین سونوگرافی و جواب اسپرم رو برایم ارسال کنید بنده حدود دوسالی هست که بیضه هام درد میکنن تو سونوگرافی واریکوسل دو طرفه تشخیص داده شده و دو بار هم ازمایش اسپرم دادم دکتر هم گفته سمت چپ شدیده بیضه سمت چپم هم کوچک تر از بیضه سمت راسته درد بیضه هام میزنه به باسنم و پایین باسن هام ران هام ازدواج کردم ولی تو دوران نامزدی ام و هنوز اقدامی به بارداری نشده ممنون میشم بهترین راهنمایی رو برام بکنید بنظرتون نیاز به جراحی هست یا نه اگه باید جراحی کنم کدوم روش جراحی بهتره من تبریز هستم و نمیدونم اینجا کدوم دکتر میکروسرجری انجام میده هزینه عمل تقریبا چقدره بازم ممنون از لطفتان و وقت گران بهایتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من به دلیل افسردگی پیش روانشناس رفتم و به من گفت بهترین راه خودارضایی به شکم خوابیدن است و من این کار رو انجام میدادم و برای من یه عادت شده بود حتی در خواب این کار رو میکردم بعضی روزا اینقد بیضه ام درد میگرفت نمیتوانستم راه بروم و الان احساس میکنم بیضه ام کوچک شده اند شما درمانی برای کوچک شدن بیضه به این دلیل فشار دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۳ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با سلام ي مدت آلت تناسلي به صورت پوست مرغي شده و پايين كلاهك تيره و چروك راه اش چيه غير طبيعي درمان اش چيه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      منظور سكس آلوده چيه جناب دكتر شرمنده؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    4. تصویر کاربر حسن شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      متاسفانه سكس بدون محافظت داشتم الان يني شرايط ام حاد تورو خدا بگيد چيكار كنم خودم رو باختم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 5 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    آقای دکتر من پسری 19 ساله هستم با قدی بلند و بدنی نسبتا لاغر ،من واریکوسل گرید 3 دارم اما نرماله نه دردی و نه مشکلی دارم اسپرم نرمال و وضعیت بیضه هم همینطور ،ولی من به سختی به نعوظ میرسم و مشکل حفظ نعوظ دارم و آلتم هم همینطور که از عکس ها مشاهده میکنید مقداری به سمت چپ کج هستش و احساس میکنم که تمایل جنسی کمی دارم ولی دقیقا نمیدونم که این مشکل ریشه روانی داره یا جسمی ،کمی سردرگمم و نبست به وضعیتم نگرانم ،قبلا پیش متخصص ارولوژی که راجب واریکوسل مراجعه کردم گفتن که نباید وزنه سنگین بردارم تا فشار به رگ های گرفته شده وارد نشه من قصد داشتم که بدن سازی رو شروع کنم اما بخاطر این موضوع یکم گیج شدم و همینطور خواستم بپرسم که میشه گفت واریکوسل باعث شده که آلتم انحراف داشته باشه یا ی دلیل دیگه ای داره ،کمی راجب این مسائل عصبی هم هستم و واقعا دوست ندارم این مشکلات رو داشته باشم لطفا یه جواب کلی و کامل بهم بدین تا بتونم درمانشون کنم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    یک هفتس که پوست نواحی زیر الت تناسلیم بعضی مناطق سفید رنگ و کمی ضخیم شده میخواستم بدونم مشکل چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      ممکن سرطان باشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید ، من از دوسال پیش ، حدودا هر ماهی یکبار در زیر کلاهک آلت تناسلی همون طور که در عکس ها ملاحظه میکنید دچار قرمزی پوست به همراه چند جوش زخم مانند به همراه کمی خارش میشم ، تا الان سه بار آزمایش تبخال تناسلی دادم که hsv2 منفی بودش ، خودمم نمیدونم این چه بیماری هستش ، آیا دچار بیماری خشکی پوست یا حساسیت پوستی دراین ناحیه هستم ؟ ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      چند روز پماد تریامسینولون بزنید خوب میشوید
  • تصویر کاربر مددی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    اقای دکتر بنده سرطان بیضه چپ داشتم که بیضه تخلیه شد و دو دوره شیمی درمانی هم انجام شده،بعد از گذشت دوهفته از اخرین دوره متوجه درد در ناحیه زیرین اپیدیدیم بیضه راست شدم که لمس ناحیه درد تشدید پیدا میکنه مدت یک ماه سیپروفلوکسین مصرف کردم که اگر بخاطر عفونت اگه باشه رفع بشه، ولی تاثری نداشت، قبلا روی بیضه راست عمل واریکوسل هم انجام شده،
    علائم مشکل بنده به علائم ایسکمی که در اینترنت بهش اشاره میشه خیلی شبیه هستش
    از توجه و وقتی که گذاشتید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      باید نتیجه پاتولوژی را ببینم
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان امیدوارم حالتون خوب باشه، من 30 سال سن دارم و بیشتر از 1سال و نیم هست که سکس نداشته ام، اما امروز که حمام بودم متوجه شدم که در ناحیه بالای آلتم چند تا دانه شبیه جوش وجود دارد، خیلی نگران شدم، گوگل هم خیلی سرچ کردم اما متوجه نشدم که چی هستن، هیچ درد و سوزشی هم حس نمی کنم، دکتر من بهداشت فردی را خیلی خوب رعایت می کنم و علت بوجود اومدن این مشکل رو نمی دونم، ممنون میشم اگه راهنماییم کنید🙏🏻🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      اینها زگیل واضحند بیایید سریع کرایو کنم02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب