اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده پسر 30 ساله هستم و مجرد . فروردین سال 98 به دلیل سوزش سر آلت و تکرر در ادرار به دکتر مراجعه کردم، با دادن آزمایش ادرار معلوم شد مشکل عفونت ندارم. دکتر برام یه سونو از مثانه و پروستات نوشت ، مثانه نشون داد که ادرار باقی مانده بیش از حد داره و جدارش کمی کلفت شده ولی در پروستات مشکلی دیده نشد. دکتر علائمم رو پرسید: سوزش مخصوصا شدیدا در نزدیکای سر آلت داشتم.
    با این حال دکتر گفت پروستاتیت داری و یه دوره داروی آنتی بیوتیک و آلفا بلاکر داد و گفت سعی کنم ازدواج کنم!

    بعد از مدتی با صحبت هایی که در خونه انجام می شد فهمیدم که من تقریبا از 6 سالگی سوزش ادرار دارم و فکر می کنم سوزش عادیه و همه بعد از ختنه ادرارشون رو مثل آب داغ جس می کنند.
    من 6 سالگی ختنه کردم و بعد ختنه به مدت 48 ساعت نتونستم ادرار کنم ، وضعیتم خیلی بد شد بردنم اورژانس اونجا پرستار سوند رو گویی نمی تونه به درستی وارد کنه و خونریزی شدیدی می کنم و خودم که از حال رفتم ولی خب شکل پوست ختنه گاه یکم عوض شده (البته خیلی نه) ولی زیر آلت دقیقا چسبیده به سرش به شکل بالشتک تو خالی کوچیکی در کنار مجرا هست که در حالت نعوذ کامل ورم می کنه و قابل لمسه.
    می خواستم بدونم این موضوع عادیه یا ممکنه مجرای ادراری من خیلی وقته که دچار مشکل شده و خودم حواسم نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید...
    من هفته گذشته با خانمی بدون کاندوم رابطه داشتم...چند روز بعد از رابطه اطراف واژن ایشان پر از تاول و تبخال شد...که علائمی چون سرما خوردگی و تب داشتن...دکتر رفتیم گفتن احتمالا تبخال تناسلی هست...ولی بنده تا حالا هیچ وقت روی آلتم هیچ گونه تبخال یا تاولی نزده...و حتی در روز رابطه هیچ علائمی از تبخال فعال در من نبود...می خواستم بدونم بدون وجود تبخال امکان سرایت هست؟؟ و اینکه امکان دارد من ناقل خاموش باشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Reza شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من 18 ماه پیش چندتا ضایعه روی قسمت نرسیده به آلت تناسلی (محل رویش مو) مشاهده کردم که به متخصص پوست و مو مراجعه نمودم و فرمودن زگیل هست (بدون آزمایش) و فریز انجام دادن و بعد بهبودی محل فریز سفید رنگ شد آیا راهی وجود داره که به رنگ طبیعی برگرده؟ البته من از دوران نوجوانی قبل از شروع رابطه ی جنسی هم در این بخشی که سفید شده جوش داشتم که با استرس بیشتر میشد
    (18 ماه پیش بعد از فریز کردن مجدد به پزشک متخصص بیماری های جنسی مراجعه نمودم که فرمودن زگیل نبوده و تشخیص دکتر پوست اشتباه بوده)

    الان مجدد چندتا ضایعه خیلی کوچک مشاهده کردم آیا این ها زگیل هستن؟ عکس ارسال شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن25سالمه آلتوبیضه هام خیلی کوچیکه چیکارکنم توروخداکمکم کنیدتوخونه میگن ازدواج کن ولی نمی تونم آیا راهی هست توروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    باسلام
    کودک 20 ماهه ما از وقتی آخرین سونو بارداری را گرفتیم مشخص شد یکی از کلیه های او قطرش بزرگ تر از حالت نرمال است و از اون به بعد ما سونو رو تکرار کردیم و هر بار بین حالت نرمال و غیر نرمال تغییر وضعیت میداد تا اینکه با 2 سونو آخر دکتر دخترم گفته که ما تا حالا نخواستیم وارد مرحله عکس گرفتن بشیم و حالا دیگه باید انجام بشه.من و مادرش خیلی استرس داریم میشه راهنماییمون کنید و بگید اصلا عکس رنگی نیاز هست یا نه.من تصویر 2 سونو آخر رو برای شما میفرستم.لطفا راهنماییمون کنید.ممنونم از لطفتون
    1. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      ضمنا دخترم ۳ یا ۴ روزه که سرما خورده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mary شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام ، آزمایش psa آقایی ۴۸ ساله به شرح زیر است:
    4>Total psa: 1.54
    , Free psa: 0/39
    Free psa/total psa: 0.25
    آیا احتمال کنسرپروستات وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علي شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام ديروزدر اثر فشار به الت در حالت نعوظ التم درد گرفت بعد يه حالت كبودي خيلي خفيف ايجاد شد كه درد نميكنه فقط هنگام كه لمس ميشه درد خفيف و يه حالت خارش ميگيره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۳ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده 18سالم هست و اندازه التم 13 سانتی متر هست ولی از نظر قطر وقتی با خط کش اندازه میگیرم 4 سانتی متر هست ایا برای رابطه مشکلی پیش نمیاد و عادی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      اونوقت از نظر قطر چی دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید آقای دکتر من 26 سالمه و بیضه هام رشد نکرده و تقریبا اندازه تخم بلدرچینه!!
    علت عدم رشد بیضه ها چیه ؟؟
    حقیقتش اینه که من تا 20 سالگی موی صورت نداشتم، و بعد با مصرف دارو( ویتامین ها و محلول ماینوکسیدیل) موی صورتم در اومده!!!
    دو چیز دیگه هم که در بدنم متوجه شدم اینه که من پیشآب (مذی) ندارم....
    نوک سینه هام مثل قبل بلوغه و برجستگی مثل بقیه مردها نداره....
    آیا دارویی هست که بیضه هام رشد كنه و از حالت بچه گانه در بیاد...!!!
    آزمایش خون و ادرار دادم براتون میفرستم 
    لطف کنید ببینید مشکلم چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر masoud شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من چند وقتیه احساس میکنم فشار ادرارم کم شده.سونوگرافی از پروستاتم انجام دادم که 26 سی سی بود.
    اول ادرارم دوشاخه میشه ولی بعد از چند ثانیه درست میشه.نمیدونم مشکلم چیه..اگه ممکنه راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب