انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پانیذ سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    بالای واژن من بالاتر از کلیتروس یعنی لب کنار و بالای کلیتروس یک طرف آن باد کرده به اندازه ی یک عدس کوچک انگار جوش زیرپوستی است و میخارد دست که میزنم درد میکنه، دو روز است که اینطوری شده آیا نیاز است چیزی مصرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر پانیذ دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      پاسخ دکتر رو پیدا نمیکنم چرا ؟!!!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بحری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام من 40 ساله و مجردم
    مذکر هستم
    زیاد خودارضایی می کنم احساس می کنم پوست التم کمی بی حس شده انگار دچار ساییدگی شده
    می خواستم بدانم آیا دارویی برای رفع ساییدگی وجود دارد
    با سپاس بسیار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      ا ترک ان وبا زمان بهتر میشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      با ترک
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    با سلام من چند وقت پیش ازمایش پاپ اسمیر دادم و جواب رو واسه شما پیوست میکنم. چون موقع نزدیکی درد و یه بار خونریزی داشتم مراجعه کردم پزشکی به من گفتن کرایو باید انجام بشه ولی بعد اینکه گفتم من مجردم و بچه ندارم و بصورت مکرر هم نزدیکی نداشتم ایشون گفتن یه ماهی صبر کنم و دوباره معاینه بشم.از طرفی خانم دکتر دیگه ای با دیدن ازمایش و بدون معاینه گفتن که باید کولپوسکوپی و ازمایش hpv انجام بشه. من واقعا خیلی نگرانم نمیدونم باید چیکار کنم.
    ممنون میشم راهنماییم کنین اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Kourosh دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام، عرض ادب، پیرو سؤال قبلی من اون دفعه عکسارو براتون فرستادم و عرض کردم که این تبخاله یا زگیل تناسلیه و شما فرمودین که هیچکدام، من تهران نیستم که بیام خدمتتون، فقط اینجا رفتم دکتر گفتم یه چیزی شبیه حساسیته و این دارو ها رو دادن که وقتی زدم تغییر شکل داد و به این حالت دراومد، این چیه؟ زگیله؟ داروها به شرح زیر است:
    مگاکورت01 درصد
    صابون کرم دار 25٪
    کرم بازسازی کننده میموزا 10٪
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهمن یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام
    یکسال قبل درموردمون سرطان بدخیم وثرستات تشخیص دادشدبعدازان تاالان ده نوبت با آمپول تکسوتروزومتا شیمی درمانی شده آم که نتیجه psiمن از83به1تنزل یافته الان چکاربایدبکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر غزل چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر من دچار تبخال تناسلی شدم و درمان شد اما الا چند تا دونه میبینم نمیدونم چیه دکتر گفت زگیل نیست اما چیه یکمم میخاره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر غزل سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      این زگیل نیست پس؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من نه
    4. تصویر کاربر غزل سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      همينطوري مونده اخه ليزر ميخواد پس؟؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر كرمي بنده در تاريخهاي 30/11/95 مقدار توتال پروستاتم 3. بوده و15/10/97 مقدارش 96. و در تاريخ 18/1/98 مقدارش 1.3 و تاريخ 26/11/98 مقدارش 2.9 بوده است . لطفا در مورد وضعيت پروستام نظرتون را ميفرماييد .انزالم راحت نيست وقتي كپسول تامسولوسين 4. ميخورم يه كم وضعيتم بهتر ميشه درضمن متولد 1345 هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير باشه
    آقاى دكتر من حدودا ٢ هفته ميشه كه متوجه اين ضايعات در لبه داخلى واژنم شدم.هر دو طرف هستن.قبلا نبودن!!من دوسال پيش hpv18,59 داشتم اما ٨/٩ ماه پيش منفى شدن.
    من نميدونم اينا زگيل يا پاپول خيلى مظطرب و نگرانم لطفا راهنمايي كنيد.
    دكترم گفتن يه ماه صبر كن ببينيم چه تغييرى ميكنن...
    لطفا راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر mahsa جمعه ۹ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      آقاى دكتر لطفا به سوالم جواب بدين.سپاسگذارم.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر کرمی
    من حدود دو ماه است که عمل رادیکال پروستات انجام داده ام ولی هنوز بعضا بی اختیلری دارم

    این بی اختیاری تا کی طول میکشد
    همچنین مسئله نغوض آیا در آینده صورت پذیر است اگر هست چه باید انجام داد باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یک سنگ ۱۷ میلیمتر در کلیه سمت راست دارم ایا دکتر خطر داره درد داره در حالب فقط مخواهم بدونم درد داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب