اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین
    توده ای که در عکس میبینین یک توده سفت است که انگار از زیر پوست به پوست چسبیده.حدود 9 سال است که وجود دارد(شاید قبل تر هم وجود داشته و من متوجه نشده ام) هیچگونه دردی هم ندارد و تا الان رابطه جنسی نداشتم
    سوال من این است که آیا اگه درمان نشود میتواند در آینده خطرناک شود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      اینها را دستکاری نکنید الوده کننده نیستند
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      یعنی خطرناک نیستنند؟
    3. تصویر کاربر رضا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      یعنی خطرناک نیستند
    4. تصویر کاربر رضا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      یعنی خطرناک نیستند؟
    5. تصویر کاربر رضا شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      یعنی خطرناک نیستند
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      خطرناک نیست انتی بیوتیک بهورید سیفکسیم ۴۰۰ هر ۱۲ساعت
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Ardalan جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من خارج از کشور هستم و به دلیل بیماری کرونا نمیتونم به مطب دکتری مراجعه کنم.
    میخواستم بدونم این زائده که کنار آلت تناسلی من هست زگیل تناسلی هست یا خیر؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر Ardalan پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر اندازه این حدودا سه یا چهار میلی متر هست
      به خاط وضوح عکس بزرگنمایی کردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      این زگیل است باید کرایو شود09351142080
    3. تصویر کاربر Ardalan یکشنبه ۱۰ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      جناب دکتر
      من به خاطر بیماری کرونا نمیتونم‌ به مطب مراجعه کنم و الان در ناحیه کشاله رانها و قسمتی از باسن خارش دارم و خیلی اذیتم‌ میکنه
      به نظر شما چکار کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      سر فرصت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من بعداز هر رابطه با شوهرم دچار عفونت شدید میشم ولی با کاندوم اینجوری نیس،مشکل شوهرم چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      از نظر من این علمی نیست عفونت ۳ الی چهار روز طول میکشد نه بلافاصله
    2. تصویر کاربر مریم شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر چن ساعت بعد از رابطه احساس سوزش دارم و از یکی دوروز بعد ترشحات بد بو
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      اب زیاد بخورید خوب میشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سپهر شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    یکماهی میشه نعوظ دیر انجام میشه وکامل نیست.ودر حالت عادی احساس میکنم آلت حالت اسفنجی نداره.البته صبحها ارکشن کامله.ممنون میشم علت وراه درمانا توضیح بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      lچون صبح دارید پس علتش عصبی است تلقین نکنید پس پنچری عروقی ندارید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من پسری ۳۰ ساله با قد ۱۷۰ و وزن ۶۲ هستم و واریکوسل گرید ۳ دارم و تقریبا از وقتی یادمه حدود ۸ سالگی متوجهش شدم و تو نعوظ و میل جنسی هم مشکلی ندارم و درد ام اصلا نداره و اگه باشه هم خیلی کم
    سایز بیضه راستم حدود ۵ سانته ولی بیضه چپم ۴ یا ۳.۵ میخاستم بدونم چقدر روی توان جنسی(باردار کردن) من تاثیر داره و بابتش چقدر باید نگران بود؟ ایا حتما باید عمل شه و با عمل درست میشه؟ خیلی نگرانم دکتر ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      اصلا جای نگرانی ندارد بیایید معاینه09351142080
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر. خیلی خلاصه میپرسم. پنج سال پیش درد خفیف در ناحیه سمت راست بیضه که اصلا نمیتونستم نقطه ی دقیقش رو تشخیص بدم داشتم و گاها به کشاله ران هم میزد و بعد دوباره محو میشد. سونو دادم و چیزی نبود. یکی از دکتر ها صراحتا گفت از این در که رفتی بیرون یک عدد بروفن میخوری و دیگه هیچ جا نمیری. الان اون درد برگشته چیزی در بیضه حس نمیکنم. درگیر پنیک و اضطراب و مصرف آسنترا هم هستم. فعالیت شدید هوازی مثل دوچرخه سواری کوهنوردی و دویدن هم دارم شش روز در هفته. لطفا راهنمایی کنید آیا مجدد سونو بدم یا حساس نشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      این دردها منشا اسپاسم. ارد مهم نیست
  • تصویر کاربر بیژن شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    چند وقته دور کلاهک التم پوسته پوسته شده و در موقع سکس احساس سوزش‌ میکنم والان چند وقته همین جور بیشتر شده و دارم اذیت میشم چکار کنم یا از چه پمادی استفاده کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد تریامسینولون ان ان ج هر ۱۲ ساعت بمالید سکس نداشته باشید
  • تصویر کاربر Freedom شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام و عرض تبریک سال نو.
    مطابق پرتوکل اعلامی برای معاینه ماهانه بیضه ها توسط اقاین، اقدام کردم و احساس تغییراتی در بیضه کردم. با توجه به شرایط و بدون مراجعه به پزشک اورولوژیست، اقدام به تهیه سونوی کامل کردم. پاسخ ان ارسال می شود.
    احساس من ان بود که یک سفتی دردناک روی اپیدیدیم چپ هست. پاسخ سنو، صرفا واریگوسل را در دو طرف اعلام کرد.
    جناب دکتر، اینجانب 32 سال سن دارم و مجردم و به ورزشهای سنگین کوهنوردی و پاورلیفتینگ می پردازم و تاکنون هیچ عارضه ای نداشته ام.
    سوالم ان است که اولا نیاز به جراحی واریکوسل دارم در شرایط حاضر؟ ایا لزومی دارد برای مشکل سفتی اپیدیدیم دردناکی ان کاری بکنم یا خود بخود خوب می شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      باید دستی معاینه کنم تا قطعی جواب دهم09351142080
  • تصویر کاربر یاسمن شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقت شما بخیر. پدر بنده 56 سالشون هست. آزمایش شون به این صورت هست:
    PSA(ECL): 0.647
    Free PSA(ECL): 0.115
    %18 :FreePSA/PSA
    میخواستم نظرتون رو در مورد آزمایششون بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      کاملا نرمال است
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر وققبون بخیر
    بنده یک سال پیش یک ضریه ایی به کشاله ران چپم خورد که 30 سال پیشن جراحی واریکوسل کره بودم بعد بخاطر دردی که در اون ناحیه و بیضه چپم ظاهر شد رفتم سونو یک دیفکت 4 میلی متری تشحیص دادندبعد در برج 6 سال98 عمل فتق پیش جراح انجام گرفت بعد عمل بیضه چپم ولش و دردش نیز بیشترگردد. بعد دوباره چند مرتبه سونو گرفتم که به پیوست آخرین سونو رنگی بحضور ارسال گرید.
    آقای دکتر خواهشا در مورد سوالات ذیل کمکم کنید.
    1 آیا ول شدگی بیضه درست میشود
    2 برای درمان درد بیضه چکار کنم چون واقعا زنگیمو مختل کرده
    3.تشخیص شما از نتیجه سونو چیه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      کاملا از نظر من نرمال است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب