اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پریما پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام دکتر روز بخیر می تونم ازتون کمک بگیرم این دوست من در خارج از ایران زندگی میکنه و مدتی است که ضایعاتی روی پوست خود مشاهده می کند می تونید راهنمایی بفرمایید چیکار کنه - رابطه سکسی مشکل دار هم نداشته
    و تلفن بنده 09123112845
    اجازه بدهید تلفنی هم صحبت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      کپسول سفالکسین هر ۶ ساعت استفاده کنه
  • تصویر کاربر ساحل شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی ببخشید بنظرتون اینا زگیلن مدت 4 ماهه درآوردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      نه ظاهرش به زگیل شباهت نداره
    2. تصویر کاربر ساحل جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      بنظرتون چیه ان دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      محض اطپینان پاپ اسمیر انجام شود
    4. تصویر کاربر ساحل جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      ببخشید دکتر من مجردم نمیتونم پاپ اسمیر انجام بدم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      یه دوره ۱۰ روزه کپسول سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت بخورید ببینید بهتر میشو یا نه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر آرین پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من ۱۹ سالمه من امروز از خواب که بیدار شدم متوجه شدم یکم بالا تر از جای ختنه نزدیک به سر آلت یک رگ به صورت عرضی و به طول ۱ سانت باد کرده آیا مشکلی وجود داره؟ به پزشک مراجعه کنم؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام نه مشکلی نیست بهتر میشه
  • تصویر کاربر ارش پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    من چند ماه در هنگام نزديكي مشكل نعوظ دارم ابتداي سكس مشكلي نيست ولي در وسط سكس و هنگام تغيرر پوزيشن الت شل ميشه و زمان نيبره اا به حالت نعوظ برگرده.ممنون ميشم راهنماييم كنيد🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      بررسی ازمایش کامل شوید ، اگر مشکل نداشت قرص لیبیدوکس هر ۱۲ ساعت
  • تصویر کاربر نیکوبخت پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام.ببخشید آقای دکتر من آلتم به سمت پایین کج هست.الان دوساله ازدواج کردم و تو این مدت اصلا دخول نداشتم .یکی از دلیلهاشم ترس از دخول نامناسب بوده.الان هنوز نتونستم حتی ازاله بکارت کنم.از طرفی هم من قبلا پر حرارت بودم.همیشه دنبال سکس بودم.اما الان تازه بعد از 2 ماه که از عروسیم میگذره بشدت سرد شدم ک اصلا هیچ حسی ندارم.واقعا درمانده شدم.لطفا کامل بهم بگین چیکار کنم؟ایا حتما باید برای کجی آلتم عمل کنم؟ سلام.ببخشید آقای دکتر من آلتم به سمت پایین کج هست.الان دوساله ازدواج کردم و تو این مدت اصلا دخول نداشتم .یکی از دلیلهاشم ترس از دخول نامناسب بوده.الان هنوز نتونستم حتی ازاله بکارت کنم.از طرفی هم من قبلا پر حرارت بودم.همیشه دنبال سکس بودم.اما الان تازه بعد از 2 ماه که از عروسیم میگذره بشدت سرد شدم ک اصلا هیچ حسی ندارم.واقعا درمانده شدم.لطفا کامل بهم بگین چیکار کنم؟ایا حتما باید برای کجی آلتم عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر رضاهستم پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام یک ماه است که آلتم ازدوطرف کج شده وکوتاه وقتی سفت یاارضاع میشوم درد شدید دارم به دکتر مراجعه کردم ولی تعقیری نکرده وخیلی نگرانم ممنون میشوم که چکار کنم که مداوا شوم ومیل جنسی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      در حالت نعوظ عکس بفرستید
  • تصویر کاربر صیامیان جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    من تو سی تی اسکن سال قبل یک سال چهار ماه شد انجام دادم چربی انژیومیلیپوم 10 و11 میلی داشتم ایا الان باید سی تی برم یا نمیخواهد درد هم دارم در همان قسمت یه توده ای هم حس میکنم خطرناک نیست قسمت پهلو کمی پشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام آنژیومیولیپوم باید سالانه بررسی شود . مجدد سی تی اسکن انجام شود
  • تصویر کاربر حسام پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    جناب دكتر سلام،من حدود ١ ماه است خارش در بدنم دارم و اين خارش از گردن يهويي به پا منتقل ميشه،ولي اصل خارش و كلافگي روي بيضه و كنار بيضه و كمي روي كشاله و زير شكمو جديداً بالاي معقد ميباشد ولي اثرات ظاهري خاصي ندارد و فقط خارش و كلافگي دارد و در شب شدت زيادي ميگيرد و نميتوانم بخوابم و تا زود به زود از خواب بيدار ميشوم و كلافه و عصبي ميشوم از خارش،ميشه لطف كنيد و بفرماييد كه بايد چيكار بكنم؟ممنون از لطفتون🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      قرص ستریزین هر ۱۲ ساعت ، پماد کالامین هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر مهدیان جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام چند وقتی هست نقطه هایی کوچک در کنار آلت دیدم که درمان خانگی انجام دادم ولی احساس میکنم سر آلت هم داره در میاد تا دیر نشده چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      پماد موپیروسین هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر سهند شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1117 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر عزیز،نزدیک به یک ساله قسمتی از کلاهک آلت تناسلیم رنگش تغییر کرده، اندازه عدس به رنگ سفید کمرنگ، الان با گذشت زمان داره بزرگتر میشه کم کم، لازم به ذکر که هیچگونه علامتی مثل سوزش، خارش ودرد یا ترشحی وجود نداره ممنون میشم راهنماییم کنید. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر سهند جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      زیر پیکان فلشی ک مشخص کردم هست دکتر جان
    3. تصویر کاربر سهند جمعه ۱۸ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      چشم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      مشکلی نیست یه مدت پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت بزنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      چیز نگران کننده و مهمی نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب