اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پرواز چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 841 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید تقریبا یکسال است که بنده بر روی کلاهک آلت تناسلی خود این جوش های سفید را مشاهده میکنم. برای این بیماری چه درمانی را پیشنهاد می‌فرمائید و تشخیص شما چیست؟ ضرر روش های درمانی چگونه است؟و آیا شما این درمان را انجام میدهید؟و هزینه آن چقدر است؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر پرواز سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      تصویر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      پماد هیدروکورتیزون هر ۸ ساعت استفاده شود اگر بهتر نشد با متخصص پوست مشورت شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    چند وقت است یه لکه سفید سر آلتم مشاهده کردم و الان موقع ادرار حالت سوزش دارم. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایش و کشت ادرار داده شود
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من سنگ کلیه عمل کردم الان سوزش دارم بعد از ۴۵ روز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر دبل جی دارید طبیعیه
  • تصویر کاربر رسول چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    اینجانب 54 ساله بدون مشکل ادراری و تکرر ادارا نتیجه چکاپ P.S.A.total 0.5 , P.S.A. free 0.094 , F.P.SA/T.P.S.A18.8 خواهشمند است در خصوص نتیجه آزمایش راهنمائی فرمائید
    S.G1.022 PH 5.5 پروتئین ، گلوکز ، کتون ،بلوروبین ، نیتریت همگی نگاتیو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . وقت بخیر . من پسرم 28 ماهشه . چند روزی بود بالای بیضه سمت راست حد فاصل ران وشکم کمی متورم شده بود بعد دکتر اطفال نوشت برای سونوگرافی که جوابش رو براتون ارسال کردم . نظر دکتر اطفال اینه که باید عمل بشه ولی با این شرایط کرونا راستش خیلی نگرانم . میخاستم بدونم شما نظرتون دراین مورد چیه ؟ آیا با دارو قابل حل هست یا نه ؟؟ اگه عمل نشه چی میشه ؟؟ ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      بهتر است عمل شود ولی اورژانسی نیست ، عجله نیست
  • تصویر کاربر شهنار جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام.من
    وقتی سرفه و عطسه میکنم ادرا میکنم و قرص ویسول۵ دکتر داد یکبسته خوردم فرقی نکرد و مجبورم همیشه پد استفاده کنم ترا بخدا اگه دارویی است بفرمایبد.در ضمن من ۶۷ سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام شود، مراجعه حضوری کنید . ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    2. تصویر کاربر شهنار چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام.من ۱۲ شهریور سنگ بین حالب و مثانه بود در اتاق عمل رفتم و قبل به پزشک مشکل بی اختیاری ادرار را گفتم و ایشان بعد عمل گفتند انقدر مثانه افتادگی نداره که همان دارو ویسول دادند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر پاسخ نداده نوار مثانه نیازه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من ۵ ماه عمل واریکوسل انجام دادم تعداد اسپرم از ۱۰ میلیون به ۴۵ میلیون رسیده و حرکت از ۱۰ درصد به ۲۷ درصد ولی متاسفانه مورفولوژی صفر ه البته در آزمایشگاه رویان در آزمایشگاه دیگه ۲ بوده می خاستم بدونم امیدی به بارداریه طبیعی هست عملمم ۲ طرف بوده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ممکنه نیاز به روش های کمک باروری باشه
  • تصویر کاربر رویا پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 940 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین ببخشین من اقدام کردم به بارداری تغذیه دادن میخورم قرص هم یدوفولیک میخورم دکترم گفته بود ۱۲ ۱۳ ۱۴ نزدیکی کنید قبل از این که نزدیکی داشته باشیم یه سونو رفتم نه کیست داشتم نه تنبلی تخمدان دوتا امپول نوشت یکی شوهرم زد یکی من بعد نزدیکی کردیم بعد یه هفته بعد رفتم پیش دکترم از من نمونه گرفت گفت تخمدانهات کار نمیکنه ایا درسته با نمونه بفهمن تخمدان کار نمیکنه هودش اقای دکتر عزیز از وقتی که نزدیکی کردیم تخمدان چپ من و کمرم خیلی درد داره ایا ممکن هست باردار باشم لطفا جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      باید ازمایش هاتون دیده شود
  • تصویر کاربر امير پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام اقايي دكتر خسته نباشين يه مدتي احساس ميكنم روي تنه ا لت من يه چيز هاي ريز كوچكي در اومده خواستم اگه ميشه يه نگاه كنيد دارن زياد ميشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      چربی های زیر پوستی ن اهمیتی ندارد
  • تصویر کاربر طالب پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    با سلام ، بیمار 53 ساله با سابقه چندین ساله بزرگی و عفونت مداوم پروستات که سالی چند بار بشدت عود کرده و بهبود پیدا میکند. سونوگرافی، بیوپسی، شستشوی پروستات،معاینه کامل و انجام مرتب تست psa و آزمایشهای روتین عفونت در پرونده دارم و تحت نظر پزشک متخصص هستم.(psa فقط چند بار کمی از حد معمول بالا بوده و در بقیه موارد در حد نرمال است) آمپول اسپکتینومایسین تجویز شده یکبار بسختی پیدا کردم چند ماهی راحت بودم که متاسفانه دیگه پیدا نمیکنم و پزشک نسخه ایرانی و مشابه تجویز کردند ماهی 6 عدد. سوالم این هست که آینده این بیماری از لحاظ میزان خطر و تبدیل شدن به سرطان وجود دارد؟ دوم اینکه منشا این عفونت چیست و آیا راهکاری برای از بین بردن دائمی آن وجود دارد؟ یا باید برای همیشه آنتی بیوتیک مصرف کنم؟ با تشکر هنگام عود بیماری دچار درد کمر، لگن و پاها بعلاوه تب و لرز میشوم و با مراجعه به اورژانس سریعا دستور بستری میدهند که دو بار طی سالهای قبل به مدت یک هفته بستری بودم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      باید مدارکتون رو حضوری ببینم. برای سرطان پروستات ، سالانه psa چک شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب