اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    برای درمان زود انزالی پیش دکتر یار محمدی مشهد رفتم قرص داپوکستین دادن با دوز ۳۰ علاوه بر این که تاثیری نداشت نعوذ من رو هم از بین برد، لطفا راهنمایی بفرمایید.
    جهت اطلاع برای درمان ریزش مو فینستراید نیز مصرف میکنم.
    متشکرم خسته نباشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام
    خدا قوت

    جسارتا بنده ازمایش آنالیز اسپرم انجام دادم.
    نحوه نمونه گیری: مقاربت در منزل و انتقال نمونه در کمتر از 10 دقیقه تا آزمایشگاه

    الان هم یک فرزند 3 ساله دارم و قصد فرزند دوم رو داریم

    ممنون میشم نتیجه آزمایش رو ملاحظه بفرمایید. نگران هستم خیلی... دکتر زنان گفتن که شرایط خوب نیست چندان

    سپاسگزارم
    یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر وحید شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سپاسگزارم جناب دکتر
    3. تصویر کاربر وحید شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      من از طریق ربات تلگرام بارگذاری کرده بودم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سرعت حرکت اسپرم ها پایین است. سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من میخواستم بدونم برای کجی آلت نبار ب عمل دارم. و اگر راهنمایی هست ممنون میشم لطف کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر ا شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    من ۵۳ هستم دارای صرع می باشم بعد از آخرین تشنج که تقریبا یک سال پیش بود دچار زود انزالی ونعوط شدم زمان تقریبا ۷ الی ۸ دقیقه طول می کشه قرص لوبل وگامازوپین واس سیتالوپرام مصرف می کنم برای درمان چه کنم


    و گا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      بیش از یک دقیقه زود انزالی نمی باشد
  • تصویر کاربر هرکول شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    با سلام پدر خانم بنده پروستات حاد دارد و دکترها گفتند باید نمونه برداری بشه و جواب آزمایش psa45 میباشد و جواب free psa3.6 میباشد لطفا کمک کنید در ظمن جواب سنوگرافی رو پیوست سوال کردم ممنونم
    1. تصویر کاربر هرکول جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام دکتر جان
      جواب چی شد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      باید جهت بررسی سرطان پروستات نمونه برداری شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر صادقی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    پدرم 75 سالشونه. پروستاتشون 50 سی سی و تکرر ادرار و شب ادراری دارن و سوزش ادرار دارن. چند سال پیش نمونه برداری هم از پروستات انجام دادن مشکلی نداشت گفتن التهاب پروستاته. الان اذیتن با سورش و تکرر ادرار. و قرص تامسولوسین مصرف میکنن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر با دارو اوضاع تحت کنترل نیست باید پروستات تراشیده شود. قبلش ازمایش ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر ایت شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام یه کیست بیضه بالای بیضه چپم قرار داره حدود 4 سال هست هیچ گونه تغیری نکرده به دکتر نشون دادم تست کرد ولی سنوگرافی انجام نداد گفت مشکلی نداری ولی الان مدتیه شب ها احساس درد خفیف روی بیضه و کشاله ران دارم بعضی مواقع درد دارم هیچ گونه تغیری نکرده ولی وقتی لمس میکنم درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر فروغ شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مدتی هست که اطراف ختنه گاه آلت همسرم درست زیر کلاهک به خصوص بعد از سکس دچار قرمزی سوزش و التهاب میشود و حالت خشکی دارد. پماد هیدرو کورتیزون هم استفاده کردند ولی بهتر نشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خواست در این زمینه راهنماییم کنید. برادر مجرد ۳۱ ساله دارم که از ازدواج امتناع میکند پس از پرس و جو های زیاد بالاخره گفت که مشکل جنسی دارد و دکترش به او گفته نباید ازدواج کند. یعنی برای بعضی از مشکلات جنسی واقعا درمانی وجود ندارد؟ و فرد باید از ازدواج صرف نظر کند؟ سال گذشته متوجه شده بودم که قرص سیلدنافیل مصرف میکرد. همینطور مرتب جواب انجام میدهد و آزمایشات و سونوگرافی هایش سالم هست. و اینکه اغلب شبها تا صبح بخاطر شغلش بیدار هست و استراحت و تغذیه کافی و منظمی ندارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      باید مدارکش دیده شود و بررسی شود اینجوری نمیشه نظر داد
  • تصویر کاربر کیومرث شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من بعداز عمل واریکوسل موفق به بارداری شدم وبعداز اینکه همسرم باردارشد به فاصله مدت بعد از گذشت چهار ماه بچه اول سقط شد وبچه دوم هم همینطور وهردو دختر بودن وبعداز گذشت حدوداّّ سه سال هنوز موفق به بارداری مجدد نشدیم وهر سری هم به متخصص مراجعه کردم داروی ویتامین دادن وگفتن مشکلی نیست چکار باید بکنیم
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      فرصت دهید ، مولتی ویتامین ولمن استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب