جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.7/5 - (25 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    درود فراوان آقای دکتر
    54 سال سن دارم ، حدود 20 سال پیش دچار پروستاتیت حاد شدم و پس از معالجه تقریبا هر سال یک بار به هنگام عود عارضه ناراحتی مثل سوزش خفیف و دایمی در موضع دارم و عموما آقایان اطبا تاوانکس را تجویز نموده اند، که پس از دو سه روز بهبود میافت . این بار که از 10 آذر 1400 آغاز گردیده علاوه بر سوزش خفیف و دایم ، احساس ادرار خفیف داشتم. لیکن طی دو هفته گذشته حدود 4 بار دچار تکرر ادرار حاد شدم و حتا روزی شد که بیش از 25 بار کمابیش تخلیه داشتم . در سیستم شما وقت گرفتم که 30 بهمن تایید و بعلت ناراحتی امکان انتظار نبود به همکاران شما مراجعه و تحت درمان هستم. موضوع اینجاست که آزمایشات، عفونتی تشخیص نداد و سونوگرافی هم نکته قابل توجهی آشکار نکرد. تاوانکس 20 روز 750 و یک تک دوز منوپرم 1 گرم امنیک و ویسول تجویز شد ، امروز پس از 4 روز هر چند بهبود اندکی احساس میکنم ، با وجود احساس یک ادرار خفیف در طول روز احساس ادرار اضطرای ندارم لیکن از تکرر ادرار نیمه شب که تقریبا حدود دو ساعتی مرا مجاور دستشویی نگه میدارد، نگران هستم . حجم پروستات در دو جای مختلف طی کمتر از سه روز یکجا 30 سی سی و جای دیگر 38 سی سی اندازه گیری شده است . PSA 1.03 T قطعا در صورت بهبود کامل باز هم برای ویزیت توسط شما طبق وقت قبلی مراجعه میکنم اما استدعا دارم با توجه به شرح حالی که عرض کردم ، نظر و راهنمایی بفرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش)
      درمان ها درست انجام شده و داروها رو ادامه بدید
  • تصویر کاربر َباس چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من عمل جراحی پروستات باز انجام دادم. جواب پاتولوژی نمره گلیسون ۶ دادند وپزشک جراح گفت خیلی مهم نیست ومیبایست چند نوبت جای آن پرتودرمانی شود.
    در جواب سی تی اسکن جهت پلنینگ رادیوتراپی، نوشته ضایعات اسکلروتیک درجسم مهره ال۴ وال۲ واستخوان ایلیاک دیده میشود.
    ودر سیار ساختمانهای استخوانی نسج نرم نرمال مشاهده میشود ودرسیستم اوروژینتال درون لگن عارضه ای مشاهده نمیشود. وعضلات کف لگن واطراف رکتوم نرمال است.
    آیا با توجه به اینکه نمره گلیسون من ۶ میباشد. احتمال متاستاز دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 2 سال پیش)
      بهتره اسکن استخوان انجام بدید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدرم ۸۶ سال سن داره آبان ۹۹ جراحی پروستات انجام دادن که بعد از نمونه برداری فهمیدیم سرطان پروستات بدخیم داره یک مرتبه آمپول دیفرلین استفاده کرد بعد جراحی برداشتن بیضه ها رو هم انجام دادیم بخاطر کهولت سن نتونستیم راجب بیماریشون بهش چیزی بگیم الان یکسال داره میگذره و هیچ درمانی یا دارویی طی این یکسال انجام ندادیم سرطان به دیگر قسمتهای بدنش مثل بازو و لگن سرایت کرده بود الان در قسمت لگن و پای سمت راست درد شدیدی دارند طوری که براحتی نمیتونن بلند شه یا بشینه الان بنظرتون چکار کنیم یا چه درمانی رو انجام بدیم یا دارویی که باعث تسکین درد لگن میشه رو معرفی کنین
    آقای دکتر با این وضعیتی که پدرم دارند طول عمرشون چقدر هست؟
    ممنون میشم اگه راهنماییم کنید و لطفا بگین بهترین درمان در حال حاضر با این وضعیت پدرم چه درمانی میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      درمانشون درست بوده و باید آمپول ها رو ادامه بدن
  • تصویر کاربر ولی پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۳۲ ساله هستم متاهل یک سالی هست درگیره بیماری شدم پارسال درد در قسمت آلات و بیضه و سوزش ادرار و پای چپم کلا و چندتا دکتر رفتم و پیش بینی اونا مبنی بر جواب آزمایشاتم بر عفونت پروستات و التهاب بود و تجویزشان بر مصرف قرص آمونیاک و قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ بوده و نشستن در آب گرم و یک شیاف اسمش رو به خاطر ندارم اما بهتر نشدم یکی دو روز خوبم ولی بعد باز درد دارم الان فقط درد در قسمت آلات و پای چپ هست دیگه بیضه هام درد نمیکنه چند آزمایشی که گرفتم رو هم میفرستم آقای دکتر استرس هم زیاد دارم میشه از استرس هم بتر بشم آقای دکتر چ عمولی باعث عفونت پروستات میشه آقای دکتر موقعه ادرار ادرار قطره قطره و دو شاخه میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 2 سال پیش)
      ترشح از نوک مجرا دارید؟
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۳ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده ۳ ماه پیش ادرارم کمی حبس میشد و سرعت کمی داشت و یکمی سوزش ولی خیلی زود برطرف شد و به دکتر مراجعه نکردم. الان سونو چکاپ انجام دادم. ۴۰ سالمه اندازه پروستات ۳۱ cc بلافاصله ازمایش psa دادم نتیجه اش psa =1.2 و free psa = 0.19. به نظر شما آیا مشکلی هست و باید اقدام دیگری انجام بدم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آذر ۰( 2 سال پیش)
      آزمایشاتتون نرماله و مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 72 سالشه و سرطان پروستات پیشرفته دارد که تحت درمان هورمون درمانی هستن و پرتو درمانی هم شدن ولی متاسفانه سرطان به استخوانها و ریه سرایت کرده هفت روز که افت فشار دارد و فشارشون 8 روی چهار است و در آی سی یو بستری هستن چکاری میشه براشون انجام داد ممنون از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۰( 2 سال پیش)
      در این شرایط امکان جراحی نیست و فقط درمانش همون کمورادیوتراپی هست
  • تصویر کاربر شهرام پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    درود جناب آقای دکتر.
    بنده 36 ساله هستم. در سونوگرافی که داشتم حجم پروستات 16 سی سی تخمین زده شده.
    مقدار psa هم 0.90 هست
    خواستم بدونم حجم 16 سی سی پروستات بنده یه مقدار کم نیست؟ من همه جا دیدم میگن از 20 سی سی. آیا مشکل خاصی میتونه باشه؟

    سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 2 سال پیش)
      کمتر بودنش خوبه و خطری نداره
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دکتر من خودارضایی دارم بعد میخوام ترک کنم میرم دستشویی ادرارم سوزش داره و بعد اینکه کامل شاش کردم شاشم چسب ناک میشه یکم میاد بعد دکتر رفتم گفت مثانت چرک داره آزمایش بده دادم درست بود بعد یک قرص داد گفت بخور خوردم یک دو ماهی خوب بودم ولی باز همین جوریم چیکار کنم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 2 سال پیش)
      باید ازمایش انالیز و کشت ادراری انجام بدید
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 2 سال پیش)
      آزمایش دادم گفتن پروستات چرک داری تو مثانت کلیتم مشکل نداره هم سونو رفتم آقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 2 سال پیش)
      آزمایشاتتون رو بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۰ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    بنده دوماه پیش دچار درد لگنی شدم ک با نشستن در آب گرم درد کاملا رفع شد.
    اما اخیرا دو هفته ای دچار تکرر ادرار شدم و هیچ دردی هم ندارم.
    دکتر برام تاوانکش ۷۵۰، مولکسیکام و امنیک تجویز کرد فقط ۲۴ ساعت اول کاملا مشکلم حل شد اما بعدش دوباره علامت برگشت.
    الان چهار روز از تجویز این داروها میگذرد.

    من ۴۴ سالمه
    میخواستم بدون تاثیر داروها از چند روز بعد از تجویز باید نمایان بشود.
    و گر نشود تکلیف چیست؟

    با تشکر
    جهت اطلاع تون من ۸ سال پیش دچار التهاب عفونی پروستات شده بودم ک با تجویز مصرف انتی بیوتیک مشکل حل شد.
    1. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۸ مهر ۰( 2 سال پیش)
      جسارتا" اقای دکتر من دیشب از فرط تکرر ادرار دیازپام ۵ خوردم گرفتم خوابیدم الان صبح ک رفتم دستشویی ادرارم بسیار روان دفع شد خودم تعجب کردم، آیا احتمالش هست پروستات عصبی گرفته باشم؟؟؟
      اگه اینطوره درمانش چیه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ مهر ۰( 2 سال پیش)
      همون ۳ داروی تجویز شده رو به مدت یک ماه مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۰ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام هفته گذشته بعد از دوچرخه سواری دچار درد شدید زیر شکم و‌ادرار خونی شدم
    بعد از مصرف مایعات و توالی روزها درد بیشتر به زیر مقعد و‌بیضه ختم و‌خون بسیار کم شده ولس هر از گاهی در انتهای ادرار چند قطره می اید شونو هم خدممتون ارسال کردم میخوام ببینم علتش از چیه ؟پروستاتیت هست و‌درمانش چیست ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      قرص سیپروفلوکساسین 500 تا 5 روز مصرف کنید و مجدد آزمایش ادرار تکرار بشه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر