متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.7/5 - (26 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سلام سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 80 مشاهده پرسش
    آیا این بیماری درمان قطعی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      مشکلتون چیه؟
  • تصویر کاربر پويان دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    پدر بنده 72 سال سن دارد و چند سالي است از بزرگ شدن پروستات رنج مي برد كه باعث شده تعداد دفعات زيادي در طول روز به سرويس بهداشتي رفته و همچنين نگه داشتن ادرار، تا زمان خيلي كوتاهي براي او مقدور است.
    10 سال پيش دچار سكته هاي مغزي خفيفي شد كه پس از آن نيز دچار علايم آلزايمر شده است و دارو مصرف ميكند.
    شرايط عمل پروستات براي چنين فردي با متد شما چگونه هست؟
    ما خوزستان زندگي ميكنيم و ممنون ميشوم براي من روند معاينه ، تصميم گيري شما براي عمل و تعداد روزهايي كه حدودا بايد تهران بمانيم تا دوره نقاهت طي شود را توضيح مختصري بفرمائيد.

    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      ابتدا باید اوکی عمل از نورولوژیست بگیرد بستگی به حجم پروستات دارد
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۹ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر شبتون بخیر ببخشید من الان ۶ ماهه که التهاب پروستات دارم علائم تکرر ادرار درد بیضه و ناحیه بین بیضه و مقعد و دستگاه تناسلی وقتی ادرار می‌گیرد درد دارم یبوست هم دارم به من گفتن التهاب پروستات ولی هر چی دارو استفاده میکنم بهتر نمیشم جراحی سیستوسکوپی هم انجام دادم ولی همه چی خوب بود نرمال بود ولی من همچنان درد دارم باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر رضایی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    سلام
    نه دکتر جراحی نشدم چون چک سال گذشته رو دیدین فرمودین اقدامی نمی خواد.
    سال گذشته
    fpsa 0.6
    tpsa.0.1
    سال جاری
    fpsa 0.3
    psa 0.80
    دستور چیه دکتر؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      در محدوده ی نرماله نیاز به اقدام خاصی نیست سالانه تکرار شود
  • تصویر کاربر عیسی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    با سلام بنده چند سال مشکل پروستات دارم 6 ماه پیش آزمایش دادم pas بالا بود نمونه برداری کردم و گفتن خوش‌خیم است الان بعد از 6 ماه دوباره آزمایش دادم psa بالاتر رفته فرستادن ام از ای و الان بردم پیش دکتر گفتن دوباره باید برید نمونه برداری.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام 60سال دارم ده سالی مشکل پروستات دارم باریکی ادرارو بزرگی پروستات روی مثانه هست خوب ادرار تخلیه نمیشه از برداشتن پروستات و عواقبش نگرانم سیستو کوپی انجام دادم گفتن جراحی باز و برداشتن پروستات ایا عیر از جراحی راهی هست که عمل نشه تیرویید داره و اعصاب ضعیف لطفا راهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      مدارکتون رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشد یک سوال داشتم بنده جوانی 25 ساله هستم مشکل ادرار دارم یعنی ضعیف باریک وقتی آب میخورم یکم فشار میگیره بعضی وقتا بعد دفع ادرار سوزش سر آلت دارم روز هر نیم ساعت یکبار باید برم دسشوی عفونت ادرار در آزمایش مشخص شد قبلا یکسال اعتیاد به تریاک(شیره) داشتم که هفت ماهه پاک شدم استفاده نمیکنم بنظرتون تاثیر داشته در مشکل ادرارم ایا شما داروی پشنهاد دارین مشکلم حل بشه. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    حدود چهار ماه است پروستات بزرگ شده 8.56واز آذر تاکنون تغیری نکرده وهیچگونه علایم ندارم دستور چیست و شصت سال سن دارم باتشکر سلام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش)
      آزمایش psa انجام دهید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ فروردین ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خدمت جناب آقای دکتر
    بیمار ۵۱ ساله که با تجویز جنابعالی نمونه برداری پروستات انجام دادم و جواب پاتولوژی خدمت شما ارسال کردم خواهشمندم تا قبل از ویزیت توسط حضرتعالی تفسیر آزمایش انجام بشه و از نگرانی در بیام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۳( 8 ماه پیش)
      خدارو شکر خوش خیمه
  • تصویر کاربر گاموری دوشنبه ۶ فروردین ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 96 مشاهده پرسش
    علائم بنده تب و لرز همراه با سر درد شدید ، درد مقعدی ، تکرر ادرار همراه با درد و منقطع از 2 روز پیش شروع شده و
    بهبودی حاصل نشده

    دیروز به پزشک مراجعه کردم و تشخیص عفونت یا ورم پروستات دادن ، در این راستا 2 نوبت تزریق جنتامایسین داشتم به همراه هر 12 ساعت ناپروکسن 500 و تاوانکس 750 روزی 1 عدد

    بیمار مرد ،61 ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ فروردین ۳( 8 ماه پیش)
      اگر تب و لرز دارید باید به اورژانس مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر