جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.7/5 - (25 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الله دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 700 مشاهده پرسش
    پروستات دارای حجم افزایش یافته 108 سی سی می باشد و افزایش ضخامت منتشر جداره مثانه و هایپر ترکفی لوب مدین مشاهده میشود ابعاد پروستات 5.64x6.35x5.78 سانتی متر می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر الله دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      با سلام سن بنده ۶۲ سال می باشد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صالح چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    33سالمه.متاهل.4ساله مشکل پروستات دارم تکرر ادرار دردسوزش سردشدن سرآلت آزمایش ادرارخون تنگی مجرا سونوگرافی کشت ادرار انجام دادم انواع نسخه ها اعم از انتی بیوتیک وبلوک کننده مصرف کردم دکتر اعصاب هم رفتم سه نسخه داروی اعصاب گرفتم ولی بیفایده اس لطفا راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، خسته نباشید
    پدرم ۶۴ سال داره. یه چکاپ معمولی داد و مقدار ناچیزی خون در ادرارش دیده شد.به متخصص کلیه و مجاری نشون داد.دکتر تو مطب یه سونو ازش گرفت گفت پروستاتت مقداری بزرگ شده.به گفته پدرم گفتش ۶۰ میلیمتر شده.بعدش آزمایش psa داد که آزمایشاتش رو براتون میفرستم.وقتی جواب رو دید براش نمونه برداری نوشته.میخواستم ببینم لازمه الان نمونه برداری بشه.چون من خیلی تو توضیحاتتون خوندم که بهتره چند بار این آزمایش انجام بشه، اگر رشد صعودی داره بهتره نمونه برداری انجام بشه.ممنون از لطف و محبت و جوابگوییتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نادر سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    بنده 55 ساله از اردبیل هستم . در آزمایش سالیانه PSAمقدار آن 404 تعیین گردید . در سونو گرافی مشخص شد که پروستات 50 سی سی بزرگتر شده و کلیه ها و مثانه سالم هستند . سابقه سرطان پروستات در خانواده ( پدر ) وجود دارد . البته یک روز قبل از آزمایش پیاده روی سنگین و عمل زناشوئی داشته ام . لطفا راهنمائی بفرمائید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آقای دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    آقای دکتر پایین آمدن psaاز 6000 به 1100 نشان دهنده بهتر شدن بیماریه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      اصلا خيلي خياي بالا است
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    باسلامی دوباره وبا تشکر از شما آقای دکتر مدارکی که براتون فرستاده بودم مربوط به دو سال قبل بود که آن زمان عمل رادیکال پروستات انجام دادم الان بعداز گذشت دو سال PSA بالاتر میره وباداروهای تریپتولین وبیکالوتامیدو کلسیوکیر مصرف میکنم که از عوارض داروها میترسم. ضمنن منظورتون از عمل،چه بود چون پروستات منو در آوردن. ضمنن چطوری میتونم باهاتون تلفنی صحبت کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بايد راديو تراپي كنيد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    باسلام من ادار که می کنم کم می اید از دستشویی که بیرون می اییم دوباره احساس ادرار دارم رفتم سنوگرافی گفت مقدار کمی پروستاتت بزرگ شده چه کاری باید انجام بدهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام اهميت ندهيد اگر اذيت كند بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر ابراهيم پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام ... آقاي دكتر پدر من با توجه به نتايج نمونه برداري گليسون 6 و پي اس اي 5،١٠ دارند به نظر شما با كدام روش مي توان بيماري را رفع كرد ؟ و آيا درد جزئي بيضه و زير شكم پدر من ربطي به اين بيماري دارد يا نه ؟ ... ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رمضان پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام مردی هستم 68 ساله در تاریخ 7287 عمل لیزری TURP شدم. پس از انجام عمل دچار عوارضی از قبیل تکرر ادرار سوزش ادرار و درد در الت در هنگام ادرار شدم و چندین بار به متخصص ارولوژی مراجعه کردم و چندین بار عمل سیستوسکوپی روی مم انجام شد کماکان همان عوارض پاربرجاست .نوار مثانه و تست ادرار چندین مرحله انجام دادم که نوارها همگی به کم بودن فشار ادرار اذعان داشتند. لازم به ذکر است پس از انجام turp و آزمایش پاتولوژی دادم که جواب خوش خیم بود و آخرین psa که انجام دادم شماره پروستاتم 67 صدم بوده در تاریخ 95112. خواهشمند است بزرگواری کنید و بنده را از این درد و ناراحتی نجات دهید با تشکر از لطف شمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام همه را ديدم مورد نياز به درمان جديد نميبينم بايد با مقاومت با تكرر ادرار كنار بياييد
  • تصویر کاربر حسام پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب دکتر .من قبلا گفته بودم هایپوگنادیسم گفته بودن هستم و تستسترون 8سال هست استفاده میکنم آزمایش psa پایین وخوبه ولی سوزش ادرار دارم .بیضه هام کیسه اسکروتم بالاکشیده میشه وبعدازانزال درد دارم .من ازپارسال4تا ازهمکاراتون رفتم هرکدوم 1چیزی گفتن. یکی شون نوار گرفت.گفت پروستاتیت داری بعد 3تا شیشه پروستاتان و60تا افلوکساسین و کپسول های پروستاژل تخمه کدو .بعد خوب نشد .آزمایشم باکتری culture یا کریستال many بود .بعد پزشک دیگه ای که عضو انجمن اروپا آمریکا هم بودن سونوگرافی ازمعقد TRWپروستات و SVS و وازولازان GD نوشت که نرفتم .حالا فوق تخصص رفتم و اونم آزیترومایسین 15 تا با پروستاژل داده آزمایشم PH5 گلوکز Traceبوده .Blood +pos بوده. WBC 2_3 # RBC 12-13 بوده باکتری هم Rare. حالا من چیکنم؟ الان تستسترونم روهم قطع کردم 4ماهه .دکتر غدد نمیرم هایپوتیروئیدم هستم .خاهشن استاد راهنماییم کنین پرفوسور .ممنون میشم همه جواب هام بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      دكتر غدد برويد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر