متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.7/5 - (28 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    ماه هشتم بارداری هستم چندهفته ای هست متوجه گوشت اضافه در ناحیه بیرون واژن و مقعد شدم به دکتر زنان مراجعه کردم گفتن زگیل پماد ایپوزینک یه محلول اسیدی دادن که بعد از استفاده خشک میشه و قسمتی از آن از بین میره ولی کامل از بین نرفته من باید چیکارکنم با توجه به حاملگی میتونم تست پاپ اسمیر داشته باشم؟ و یا درمان دیگه ای رو پیگیری کنم؟ دکترم گفت با این شرایط نمی تونم زایمان طبیعی داشته باشم برای بچه خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود 16 سال هست که با این مشکل روبرو هستم. همیشه احساس می کنم قطره ای از من ادرار خارج می شود. خصوصا پس از دستشویی، یا زمانی که احتیاج به دستشویی پیدا می کنم. و زمانی که دچار استرس می شوم. به همین دلیل هم همیشه احساس ناپاکی می کنم.وسواس هم هستم.
    دکتر زنان رفتم گفتند نتیجه وسواس هست و از نظر جسمی سالم هستی.
    واقعا می خواهم از این وضعیت نجات پیدا کنم. چاره ای وجود داره؟ نمی خواهم مذهبی وسواس باشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      با نوار عصب مثانه مشخص ميشود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر حافظ جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    مشكل ظاهري ؛ ناتواني جنسي و افت شديد قواي جنسي عليرغم تحريك اوليه
    بر اساس سونوگرافي سه بعدي كالرداپلر آلت بدون تزريق علت ناتواني جنسي موارد ذيل تشخيص داده شد :
    1- GRAY SCALE در داخل هر يك ازCorpora Cavernosal فقط يك شريان كاور نوزال همراه شبكه نرمال HELICINE رويت شد( عدم رويت وارياسيون نرمال شامل دبل بودن اين شريان و منشعب شدن غير نرمال از شريان دورسال پنيس)
    2- در C.F.M شريان كاور نوزال شريان كاور نوزال و شبكه فوق الذكر داراي پترن رنگي نرمال وريد درناژ كننده Corpora داراي فلوي پترن رنگي غير نرمال ميباشد.( علل نارسائي وريدي مطرح ميگردد)
    3- در آناليز اسپكترال شريان كاور نوزال داراي فشار سيستوليك نرمال( p.S.V<35CM/S) و فشار دياستوليك نرمال (P.D.V.<5CM/S) و انديكس مقاومت نرمال ميباشد .
    پلاك كلسيفيه در كورپوس كاورنوس و كورپوس اسپونژيوس مشاهده نشده است .
    سئوال اصلي اينجانب در خصوص روش درمان(دارويي يا جراحي)موارد تشخيصي ميباشد.با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سونو با تزريق پاپاورين جواب مشخص ميشود نه كالر داپلر ساده
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    Reza S:
    با سلام و خسته نباشید... آقای دکتر بنده 2 تا سوال داشتم از خدمتتون... 32 ساله و مجرد هستم... اول اینکه آلت من در هنگام نعوظ کج هست و رو به پايينه، از قسمت بالا میشه تا حدودی تاش کرد، یادم نمیاد از کی این مشکل رو داشتم، دردی هم ندارم اما با مطالعه سايتتون احساس میکنم دچار شکستگی آلت شده باشم اما کی بوده رو نمیدونم، تا حالا رابطه جنسی هم نداشتم، نمیدونم در هنگام ازدواج ممکنه برام مشکلی پیش بیاد یا نه، و آیا مورد من نیاز به جراحی داره یا خیر...
    سوال دومم اینه که خیلی وقتها نعوظ بی مورد دارم و با یه فکر کوچیک التم نعوظ میکنه دست خودم نیست و خیلی وقتها دچار مشکلم میکنه و دیگه میترسم از این جريان... اگه با دختری حرف بزنم مشکلی ندارم اما به محض اینکه بخوام در مورد ازدواج و یا مسائل جنسی فکر کنم یا حرف بزنم التم نعوظ پیدا میکنه و این مورد خیلی اذیتم میکنه خیلی سعی کردم جلوش رو بگیرم یا فکرمو منحرف کنم اما نمیتونم ، استرس این قضیه در مواجهه و صحبت با جنس مخالف اذیتم میکنه... اگه لطف کنید به هر دو سوالم پاسخ بدید ممنونتون میشم... با تشکر فراوان از صبر و حوصله شما...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      زياد كج نيست٢-با توجه به سن طبيعي است
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام ممنون بابت جوابتون، آقای دکتر یعنی نیاز به عمل ندارم حتی اگه دارای شکستگی باشه؟ در مورد جواب سوال دوم هم متوجه منظورتون نشدم یعنی هیچ راهکاری براش وجود نداره؟ سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      نياز نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر
    سال گذشته در اثر سرما خوردگی و عفونت شدید پروستات من بزرگ شد و psa خونم به 86 رسید در طول یک ماه درمانم پروستات کوچکتر و psa خونم به 7.6 رسید ونمونه برداری از مثانه و پروستات انجام دادم و همه چی نرمال بود. درطول این یک سال psa خونم ب زیر 4 رسیدو ابعاد پروستات آخرین بار 37 بود. در طی این یک سال هیچ مشکلی نداشتم.والان طی سرما خوردگی دوباره پروستات حجمش 36 وpsa ب 5.5 رسید و دوباره ادرار بند اومد و سوند وصل کردم بعد از ی هفته ک سوند رو خارج کردم یک روز مشکلی نداشتم الان دوباره احساس میکنم مثانه ام پره این آخرین سونوگرافی من بود و جواب نمونه برداری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام اول بايد سيستوسكوپي وتست عصب مثانه انجام دهيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤خارج از نوبت
  • تصویر کاربر بهزاد جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 649 مشاهده پرسش
    باسلام،مادرم حدود 1 هفته ای بیمارستان به دلیل از کار افتادن دو کلیه بستری می باشد که به تشخیص دکتر به بیماری واسکولیت کلیه مبتلا شده که البته آزمایش نمونه برداری بیوپسی انجام شده که دکترش تشخیصش واسکولیت بوده و هفته ای 3 بار دیالیز میشه و اصلا دفع ادرار و مدفوع نداره و شرایط خیلی برای بیمار 61 ساله سخت هستش حالا سوال این هستش با توجه به جواب آزمایش (تصویر پیوست )آیا تشخیص دکترش درست هستش؟ آیا میشه جفت کلیه همزمان از کار بیوفته؟دکترش درمان رو شروع کرده میگه دو تا چهار ماه طول میکشه تا داروها جواب بده آیا امکان برگشت کلیه هستش؟ باتشکر باسلام،مادرم حدود 1 هفته ای بیمارستان به دلیل از کار افتادن دو کلیه بستری می باشد که به تشخیص دکتر به بیماری واسکولیت کلیه مبتلا شده که البته آزمایش نمونه برداری بیوپسی انجام شده که دکترش تشخیصش واسکولیت بوده و هفته ای 3 بار دیالیز میشه و اصلا دفع ادرار و مدفوع نداره و شرایط خیلی برای بیمار 61 ساله سخت هستش حالا سوال این هستش با توجه به جواب آزمایش (تصویر بالا پیوست )آیا تشخیص دکترش درست هستش؟ آیا میشه جفت کلیه همزمان از کار بیوفته؟دکترش درمان رو شروع کرده میگه دو تا چهار ماه طول میکشه تا داروها جواب بده آیا امکان برگشت کلیه هستش؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      جز دياليز درمان ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    جناب استاد ، من از کودکی بخاطر خجالت از خانواده هنگام نعوظ صبحگاهی به شدت آنقدر آلت را به سمت پایین فشار میدادم تا اینکه از روی لباس معلوم نشود .
    در سنین بالای 7 سال متوجه شدم که دیگر آلت حالت صاف خود را ندارد و همین مساله باعث مشکلات عدیده برایم شده و تا کنون نیز از ازدواج امتناع کرده ام و به کسی نیز دلیل واقعی امتناع خود را نگفته ام. این انحنا به سمت پایین می باشد و البته فکر میکنم بیضه هایم نیز بیش از حد طبیعی کوچک هستند.
    بخصوص بیضه سمت چپ .
    آیا درمان قطعی برای این مساله وجود دارد و در ضمن هزینه چنین جراحی را چقدر برآورد میفرمایید؟ سوال بعدی درباره طول آلت میباشد که میخواهم بدانم درمان آن نیز با جراحی است یا روش های دیگر و کم هزینه تری وجود دارد یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام . آیا عکس در حالت عادی باید باشد یا...؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      در حالت نعوظ
    4. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر جان من چندتا بار تلاش کردم نتونستم عکسها رو بارگذاری کنم
    5. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      شماره 2
    6. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      شماره 3
    7. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      شماره 4
    8. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      همونطور که میشه بینید آلت از ریشه به سمت پایینیه متمایل هست و باید برعکس باشه در واقعا که به شکم بچسبه .
      اگر ممکنه هزینه ها رو هم بفرمایید دکتر عزیزم چون باید ببینم چه زمانی میتونم خدمت برسم.
      پایدار باشید
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
    10. تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      ممنون از اعتماد به نفسی که دادید ولی دوستانم میگن این درست نیست و میتونه باعث سردی همسر آینده ت باشه و مطالبی که من شرم دارم از گفتنشون و خودتون بهتر میدونید.
      یعنی راهی برای درست شدن نداره؟
    11. تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      و در ضمن بیضه های من گاهی اونقدر کوچک میشه که انگار نیست چیزی. شاید تو این عکسها بنظر طبیعی میاد ولی جالبه بدونید مدتها بود حتی اینطور نمیشد.
      موقع گرفتن عکسها که خیلی هم طول کشید تا بتونم انجام بدم نمیدونم چطور شد که این اندازه شده. ولی با توجه به اون چیزی که در گذشته بوده نگران هستم واقعا بیماری نداشته باشم و شاید نیاز دارم دارویی استفاده کنم
      ممنونم که اینهمه برام وقت گذاشتید استاد گرانقدر.
      شب شما بخیر
    12. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      شما از نظر من مشكلي نداريد
    13. تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      متشکرم . پاینده باشید
    14. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سپاس
    15. نمایش سایر 13 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكتر خسته نباشيد
    بنده وقتى ميخوام ادرار كنم اولش از پيشابراه با مكث و كندى مياد اخرش هم به صورت پاشش و قطره قطره مياد....؟؟؟
    وقتى هم ارضا ميشم اخر اب منى رو خودم بايد سر التمو بگيرم ابمو تخليه كنم....
    مشكلم چيه اقاى دكتر اذيت شدم خيلى
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام شايد تنگي مجرا داريد بايد بررسي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    من 24 سالمه (مجرد) و آلتم در حالت عادی، ظاهری معمولی داره اما در حالت نعوظ، خمیده شده و هر مقدار که میزان نعوظ بیشتر میشه زاویه ی خمیدگیش بیشتر میشه...خواستم بدونم آیا این مقدار از انحنا که تو عکس ملاحضه میکنید، غیر طبیعی نیست؟!!! و آیا در آینده که فعالیت جنسی ام شروع شد، مانع مقاربتم نمیشود؟ و سرآخر نیاز به عمل دارد؟ اگر نیاز به عمل دارد، چند سوال داشتم که بصورت جداگانه جواب بدید، ممنونتون میشم

    1) کدامیک از روش‌های مختلف جراحی رفع کجی آلت رو باید انجام دهم؟؟
    "عمل کوتاه کردن لایه پوششی زیر آلت"
    عمل‌های کوتاه کردن بافت پوششی زیر آلت (تونیکا) از طریق ایجاد برش بیضی شکل در تونیکا آلبوژینه در نقطه‌ای با بیشترین انحناء انجام می‌شود. با بستن شکاف ایجاد شده در بافت پوششی سمت خمیده آلت کوتاه‌تر و در نتیجه آلت صاف‌تر می‌شود. عمل Yachia نسخه تغییر یافته‌ای از این روش است که بر اصل کوتاه کردن بخش خمیده آلت مبتنی است، اما شکافی در بافت ایجاد نمی‌شود، بلکه برشی طولی در بافت پوششی داده می‌شود که در پایان به صورت افقی بسته می‌شود.
    "پلیکاسیون مطلق آلت"
    در عمل پلیکاسیون که به منظور صاف کردن آلت انجام می‌شود بخش خمیده آلت (مقابل پلاک) کوتاه می‌شود. این عمل صرفاً بر روی آقایانی انجام می‌شود که آلت‌شان به اندازه کافی بلند است. در گذشته تصور می‌شد که پلیکاسیون برای انحناء بیش از 60 درجه مناسب نیست، اگرچه بدشکلی‌های چندسطحی و تغییر زاویه‌های بزرگتر را نیز می‌توان با این روش اصلاح کرد.


    "ترمیم با حداقل تهاجم پیرونی"
    فرورفتگی یا بدشکلی ساعت شنی را نمی‌توان به این روش ترمیمی اصلاح کرد. اما روش ترمیمی با حداقل تهاجم مزایای شاخصی دارد. این عمل را می‌توان تحت بی‌حسی موضعی انجام داد، احتمال بروز اختلال نعوظ پس از این عمل صفر است و عمل غالباً به روش ایجاد برش طولی انجام می‌شود که برای بیماران ختنه نشده مناسب است و نیازی به ختنه کردن ندارد. برای جلوگیری از ورم و کبودی یا خون مردگی پس از عمل نوار پانسمان آغشته به نفت خام روی برش قرار داده می‌شود، سپس پانسمان اسفنجی روی نوار بسته و به آرامی دور آلت پیچیده می‌شود. پانسمان چسب‌دار فشرده کننده نیز از زیر سر آلت (گلنس) تا پایه آن بسته می‌شود که البته نباید محکم باشد.
    "عمل افزایش طول بافت پوشش آلت (برش و گرفت)"
    عمل‌های افزایش طول آلت صرفاً بر روی آقایانی انجام می‌شود که آلت بسیار کوتاه، انحناء بیش از 60 درجه یا بدشکلی شدید ساعت شنی دارند. متخصص برشی را در پلاک ایجاد می‌کند و مواد گرفت (پیوند) را برای ترمیم نقص موجود وارد آلت می‌کند. متقاضیان این روش باید ظرفیت نعوظ عادی داشته باشند و بتوانند اختلال ایجاد شده در انسجام لایه پوششی زیر آلت (تونیکا آلبوژینه) را تحمل کنند.
    نمی‌توان ماده مشخصی را به عنوان بهترین ماده گرفت تعیین کرد، چون هر نوع گرفت مزایا و معایب خاص خود را دارد. جراح گرفت مناسب را با توجه به صلاحدید خود و ترجیح بیمار پس از توضیح کامل عوارض، مزایا و جایگزین‌ها انتخاب می‌کند.

    2) چه زمان عمل کنم؟ (قبل از ازدواج عمل کنم ایرادی داره؟ یا بمونم در آینده اگه به مشکل برخوردم، بعد عمل کنم؟؟)
    با تشکر از شما...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد حضوري صحبت كنيم
  • تصویر کاربر میلادکریمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    ازمایش اسپرمم روتفسیرکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر راد سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام
    پدرم 84 ساله می باشد. دارای فشار خون بالا (البته تحت کنترل) با نارسایی مزمن کلیه با کراتینین 1.7 می باشد. در ضمن دچار گرفتگی مجرا ناشی از عوارض عمل TUR در سال 84 می باشد که هر 45 روز توسط متخصص اورولوژی سوند بنیکه زده می شود که با همان، گرفتگی جزئی معم.لاً رفع می شود.
    پدرم در سال 84 عمل TURپروستات با حجم 70 سی سی را انجام داد که جواب بیوبسی بزرگی خوش خیم گزارش شد (BPH). در سال 90 دومرتبه پروستاتش به 60 سی سی رسید و عمل TUR را مجدداً انجام داد. این بار هم جواب بیوبسی، بزرگی خوش خیم گزارش شد. عمل به گونه ای انجام شد که در سونوگرافی سه هفته بعد از عمل دوم، حجم پروستات 3 سی سی گزارش شد.
    در سال 94 دو مرتبه حجم پروستات به 20 سی سی رسیده است و PSA بیمار 6.2 می باشد.
    در ضمن بیمار به مدت دو سال است جهت کنترل فشار خون روزی 10 میلی گرم پرازوسین مصرف می کند که با توجه به آلفا بلوکر بودن آن برای کنترل بزرگی پروستات هم قاعدتاً تاثیر داشته است.
    نظر شما برای اینکه پروستات را در این حجم نگه داشت، چیست؟
    چه داروهایی برای کنترل روند بزرگی پروستات پیشنهاد می کنید؟
    از لطف شما ممنونم
    با آرزوی بهترین ها برای حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      تکرار بیوپسی توصیه میشود
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام ایا اگر پروستات بزرگ برداشته نشود ریسک بالا رفتن psa را افزایش میدهد ؟

    ( اکنون psa پدرم 4.2 و اندازه پروستات 70 است و ما به دلیل نداشتن علایم بالینی ازار دهنده ترجیح

    میدهیم پروستات را برنداریم پدرم اکنون امنیک مصرف میکنند و پیشنهاد دکتر سنگ شکن برون اندامی

    برای دفع سنگ مثانه ایشان است ایا برنداشتن پروستات ایشان ریسک بالا رفتن psa را افزایش میدهد یا ربطی ندارد؟ )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلام آیا پس از برداشتن پروستات باز هم باید عدد psa چک شود یعنی ممکن است psa بعد از برداشتتن پروستات بالا رود و خطرناک شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر
    3 سالی است که مشکل پروستاتیت مزمن دارم و آنتی بیوتیکهای مختلفی مصرف کرده ام و لی بعضی اوقات در اثر سرما و بعضی اوقات که مقاربت جنسی انجام نمی دهم علائم پروستاتیت ام از جمله درد بیضه ، کند شدن ادرار کم شدن ادرار سوزش ادرار به صورت خفیف عود می کنم سئوالی که از محضر شما داشتم که آیا درد بیضه هم جزو علائم پروستاتیت مزمن می باشد و ایا کپسول پروستافیت می تواند در کاهش علائم کمک کند یا خیر ؟ وآیا راهی برای درمان وجود دارد غیر از مصرف آنتی بیوتیک ها ؟ با تشکر از این که وقت شما را می گیرم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه من معتقدم نوار مثانه بگیرید شما مشکل مثانه دارید نه پروستات
  • تصویر کاربر p.pppa دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1548 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما
    من 15 سالمه
    حدودا شش ماه پیش به طور ناگهانی سوزش سر آلت پیدا کردم که زمانی که به ارولوژیست رفتم گفتتد که عفونت ادراریه و سونوگرافی هم انجام دادم که پروستاتیت و سیستیت نشان داده بود اما با دارو خوردن مشکلم بهبود نیافت پس از مدتی دچار احساس فوریت در دفع ادرار شدم که همراه با ترشحات بود وقتی که به دکتر دیگه ای رفتم به من سیپروفلاکساسین داد که باز هم بهبود نیافتم
    بعد از آن به دکتر دیگه ای رفتم که نظر ایشان التهاب پروستات بود کخ به من آنتی بیوتیک دادند ولی مشکلم خوب نشد بعد از اون حدود 60 روز داکسی سایکلین خوردم تا کمی بهتر شدم اما دوباره یک روز صبح که با حالت دفع ادرار از خواب بیدار شدم ادرار زیادی نکردم و انگار ادرار ندارم در صورتی که حالتی مانند درد مثانه داشتم
    بعد از اون دوباره پیش دکتر رفتم که برام آزمایش ivp pvc و اورترو گرافی روتروگرید از نظر تنگی مجرا نوشتند که هنوز اون رو انجام ندادم بنظرتان انجام این آزمایش ضروریه
    در ضمن الان حالت فوریت و احساس دفع ادرار دارم در صورتی که همان موقع تخلیه ادرار انجام داده ام
    هنگام دفع ادرار سوزش دارم
    و کمی رنگ ادرارم زرد رنگ هست
    تا حالا چندبار آزمای ادرار انجام داده ام که عفونتی نشان نداده
    ضمنا در سونوگرافی من سنگ کلیه دیده نشده
    بعد از خروج منی این مشکلات من تشدید می شود
    آیا ممکن است که سرطان پروستات باشد؟؟
    یا عفونت پروستات هست
    در ضمن معمولا صبح ها برای دفع ادرار باید زور بزنم ولی بقیه روز مشکلی ندارم
    خواهشا منو راهنمایی کنید
    چون من خیلی نگرانم
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلتان عصبی است
    2. تصویر کاربر p.pppa دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون از پاسخگوییتون
      بنظرتون لازمه که ivp pvc و اورترو گرافی رتروگرید رو انجام بدم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سیدحسن جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    یاا خروج اسپرم قبلا سفت وسریع صورت می گرفت ولی درحال حاضرخروج منی احساس نمی شودویااینکه بصورت اب سفید رنگ می باشد علت ان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی تیست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب