HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) ، به گروهی شامل بیش از 200 ویروس مرتبط گفته می شود که برخی از آن ها از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی منتقل می گردند. انواع HPV مقاربتی، به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم می شوند. ویروس های HPV کم خطر، عمدتاً هیچ بیماری ایجاد نمی کنند. با این حال، برخی از انواع HPV کم خطر می تواند باعث ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی، مقعد، دهان یا گلو شود. ویروس های HPV پرخطر می توانند باعث ایجاد چندین نوع سرطان گردند. حدود 14 نوع ویروس HPV پرخطر وجود دارد و دو مورد از آن ها، HPV16 و HPV18، مسئول ایجاد اکثر سرطان های مرتبط با HPV هستند. عفونت HPV، یک بیماری شایع است: تقریباً همه افراد فعال از نظر جنسی، در عرض چند ماه تا چند سال پس از شروع فعالیت جنسی، به HPV آلوده می شوند.

HPV

حدود نیمی از این عفونت ها از نوع پرخطر HPV می باشند. هم مردان و هم زنان ممکن است به این عفونت و سرطان های ناشی از آن مبتلا گردند. اکثر عفونت های HPV باعث بروز سرطان نمی گردند: سیستم ایمنی بدن معمولا عفونت های HPV را کنترل می کند تا باعث بروز سرطان نشوند. عفونت‌ های پرخطر و مقاوم HPV، می‌توانند باعث ایجاد سرطان شوند: گاهی اوقات عفونت‌های HPV نمی توانند توسط سیستم ایمنی کنترل گردند. هنگامی که عفونت پرخطر HPV برای سال‌ها ادامه یابد، می‌تواند منجر به ایجاد تغییرات سلولی شود که در صورت عدم درمان، ممکن است در طول زمان بدتر شده و تبدیل به سرطان گردد. واکسیناسیون HPV می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند: واکسن های HPV می توانند از ابتلا به عفونت با انواع پرخطر HPV، سرطان های مرتبط با آن و زگیل تناسلی جلوگیری نمایند.

عفونت HPV باعث بروز چه سرطان هایی می شود؟

ابتلای طولانی‌ مدت به انواع پرخطر ویروس HPV، می‌ تواند باعث بروز سرطان در قسمت‌ هایی از بدن شود که HPV آن را آلوده می‌کند، مانند دهانه رحم، اوروفارنکس (بخشی از گلو در پشت حفره دهان) که شامل یک سوم پشتی زبان، کام نرم، دیواره های کناری و پشتی گلو و لوزه ها می باشد، مقعد، آلت تناسلی، واژن و وولوا.

HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، می تواند سلول های سنگفرشی و پوشاننده سطوح داخلی این اندام ها را آلوده نماید؛ به همین دلیل، بیشتر سرطان های مرتبط با HPV، از نوع سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی هستند. برخی از سرطان های دهانه رحم، ناشی از ورود ویروس HPV به سلول های غدد موجود در این اندام بوده و آدنوکارسینوم نامیده می شوند.

سرطان های مرتبط با HPV عبارتند از:

  • سرطان دهانه رحم: تقریباً همه انواع سرطان دهانه رحم، توسط ویروس HPV ایجاد می شوند. غربالگری های معمول، می‌توانند از ابتلا به اکثر سرطان‌های دهانه رحم جلوگیری کنند، زیرا امکان یافتن و حذف سلول های پیش سرطانی را، قبل از تبدیل شدن به سرطان، برای پزشکان فراهم می نمایند؛ در نتیجه، نرخ بروز سرطان دهانه رحم در ایالات متحده در حال کاهش است.
سرطان دهانه رحم
  • سرطان های اوروفارنکس: بیشتر این سرطان ها توسط ویروس HPV (70٪ موارد در ایالات متحده) و در گلو (معمولاً لوزه ها یا پشت زبان) ایجاد می شوند. آمار ابتلا به این سرطان، سالانه در حال افزایش است. سرطان های دهان و حلق، در حال حاضر شایع ترین سرطان مرتبط با HPV در ایالات متحده می باشند.
  • سرطان مقعد: بیش از 90 درصد سرطان های مقعد توسط ویروس HPV ایجاد می شود. تعداد موارد جدید و مرگ و میر ناشی از سرطان مقعد، سالانه در حال افزایش است. سرطان مقعد در زنان، تقریبا دو برابر مردان رخ می دهد.
  • سرطان آلت تناسلی مردانه: بیشتر سرطان های آلت تناسلی مردانه (بیش از 60٪) توسط ویروس HPV ایجاد می شود.
  • سرطان واژن: بیشتر سرطان های واژن (75 درصد) توسط ویروس HPV ایجاد می گردد.
  • سرطان ولوا: بیشتر سرطان های ولوا (70 درصد) توسط ویروس HPV ایجاد می شود.

ویروس های HPV پرخطر، عامل ایجاد حدود 5 درصد از سرطان ها در سراسر جهان می باشند، به طوری که تخمین زده می شود سالانه 570000 زن و 60000 مرد به یک سرطان مرتبط با HPV مبتلا می شوند. سرطان دهانه رحم، یکی از شایع ترین سرطان ها و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان، در کشورهایی با درآمد کم و متوسط ​​است. در این کشورها، آزمایش های غربالگری و درمان تغییرات اولیه سلول های دهانه رحم، به آسانی در دسترس نیست.

HPV چگونه منتقل می شود؟

HPV به راحتی می تواند بین شرکای جنسی منتقل شود. این بیماری می تواند از طریق هرگونه تماس نزدیک پوست به پوست، از جمله رابطه جنسی واژینال-آلت تناسلی مردانه، آلت تناسلی مردانه-مقعدی، آلت تناسلی مردانه-دهانی، واژینال-دهانی و استفاده از اسباب بازی های جنسی یا اشیاء دیگر منتقل گردد. استفاده از کاندوم و سد های دهانی (dental dams)، می تواند شانس انتقال HPV را کاهش دهد اما به طور کامل از انتقال آن جلوگیری نمی کند.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

علائم عفونت HPV

عفونت HPV پرخطر، معمولاً علائمی ایجاد نمی کند. تغییرات سلولی پیش سرطانی، ناشی از عفونت مداوم HPV در دهانه رحم، به ندرت باعث ایجاد علائم می شود، به همین دلیل است که انجام غربالگری منظم برای سرطان دهانه رحم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وجود ضایعات پیش سرطانی در سایر نقاط بدن، ممکن است علائمی مانند خارش یا خونریزی ایجاد نماید. اگر عفونت HPV به سرطان تبدیل شود، این سرطان ممکن است علائمی مانند خونریزی، درد یا تورم غدد داشته باشد.

واکسیناسیون HPV

واکسن HPV Gardasil 9® می تواند از افراد، در برابر عفونت ناشی از 9 نوع HPV محافظت کند: دو نوع HPV کم خطر، که باعث بروز اکثر زگیل های تناسلی می شوند، و هفت نوع HPV پرخطر، که سبب بروز بیشتر سرطان های مرتبط با HPV می گردند. واکسیناسیون HPV، نوعی محافظت قوی در برابر ابتلا به انواع جدید ویروس HPV نیز ایجاد می کند. واکسیناسیون، یک روش پیشگیری است و در درمان عفونت کاربردی ندارد.

واکسن HPV برای درمان عفونت های HPV یا بیماری های ناشی از آن استفاده نمی شود. تخمین زده می شود که این واکسیناسیون بتواند تا 90 درصد از ابتلا به سرطان های مرتبط با این ویروس پیشگیری نماید.

چه کسانی باید واکسن HPV را دریافت کنند؟

دریافت واکسن های HPV برای دختران و پسران، در سنین 11 یا 12 سالگی توصیه می شود و می توان آن را از سن 9 سالگی نیز شروع کرد. واکسیناسیون حتما باید هم برای مردان و هم برای زنان انجام گیرد، زیرا هر دو گروه ممکن است به سرطان های دهان، گلو و مقعد و همچنین زگیل تناسلی مبتلا شوند. انجام واکسیناسیون، همچنین می تواند شیوع ویروس HPV را کاهش دهد.

کودکانی که واکسن خود را قبل از سن 15 سالگی شروع می کنند، برای ایجاد محافظت کافی به دو دوز از واکسن نیاز دارند. برای جوانانی که در محدوده سنی توصیه شده واکسینه نشده اند، واکسیناسیون HPV تا سن 26 سالگی توصیه می گردد. کسانی که اولین دوز خود را در سن 15 سالگی یا بالاتر دریافت می کنند، برای محافظت نیاز به سه دوز دارند.

آیا می توان واکسن HPV را در سنین بالاتر تزریق کرد؟

بله، این واکسن را می توان به بزرگسالان بین 27 تا 45 سال، که هیچ یک از دوزهای واکسن خود را در سنین کمتر دریافت نکرده اند، نیز تزریق نمود. محافظت ایجد شده توسط واکسن بری بزرگسالانی که در این گروه سنی قرار دارند کمتر است؛ زیرا این افراد با احتمال بیشتری قبلاً در معرض ویروس HPV قرار گرفته اند و بنابراین، واکسیناسیون به طور معمول برای افراد در این گروه سنی توصیه نمی شود.

غربالگری HPV و تغییرات سلولی ناشی از آن

از تست های غربالگری، برای بررسی بیماری در هنگامی که هیچ علامتی ندارد، استفاده می شود. هدف از غربالگری سرطان دهانه رحم، یافتن تغییرات سلولی پیش سرطانی در مراحل اولیه قبل از تبدیل شدن به سرطان، و در نهایت جلوگیری از پیشرفت سرطان به کمک موارد درمانی می باشد. در حال حاضر، سرطان دهانه رحم، تنها سرطان ناشی از HPV است که تست های غربالگری تایید شده ای برای آن وجود دارد. غربالگری سرطان دهانه رحم، بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی روتین برای زنان و مردان تراجنسیتی (که هنوز دهانه رحم دارند) می باشد. تست های غربالگری سرطان دهانه رحم، شامل موارد زیر می باشد:

Rate this post

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    یک سالی پوست بیضه و بدنه و زیر کلاهک آلت دچار پوست ریزی شده و التهاب و خارش و سوزش داره از پماد کلوبتازول و بینافین استفاده کردم که پوستریزی قطع شد ولی هنوز التهاب زیر کلاهک و بدن آلت و بیضه اتفاق میفته و کامل خوب نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش)
      خودارضایی میکنید؟
    2. تصویر کاربر وحید دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش)
      بله یه مدتی زیاد ولی الان حدود ۶ ماه و از زمانی که اینجور شده خیر
    3. تصویر کاربر وحید دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش)
      ولی تعریق شدید در قسمت تناسلی دارم
    4. تصویر کاربر وحید دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش)
      اگر لازمه دکتر برم تهران دکتر پوست هست بهم معرفی کنید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۴( 2 روز پیش)
      واکنش حساسیتی میتونه باشه اگر دارویی مصرف نمیکنید ممکنه در زمینه غذا/ شوینده و مخصوصا لباس زیرباشه باید به متخصص پوست مراجعه کنید و زیر نور معاینه بشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر هلیا جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    سلای اقای دکتر من یه چند ماه پیش روی گردنم چند تا دونه ریز زده بود رفتم دکتر پوست گفت زگیل هستش فریز کرد خوب شد الان یک هفته ایی هستش دوباره روی قفسه سینه و زیر سینم از این دونه ها در اومده اینا چیه خیلی میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش)
      داروی خاصی مصرف میکنید؟ به نظر بنده اصلا اینا شبیه زگیل نیستند
  • تصویر کاربر دلاور شنبه ۷ تیر ۴( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر ، چند روز پیش آلتم یهو شروع به خارش کرد و به مرور خارشش بیشتر میشد ، بیشتر بغل و زیر کلاهک احساس میکنم یخورده هم زیر کلاهک چروک شده
    در ضمن چند روزی از قرص داکسی سایکلین استفاده کردم
    1. تصویر کاربر دلاور جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش)
      H
    2. تصویر کاربر دلاور جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش)
      از اون روز خارش بیشتر و کلاهک چروک شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    4. تصویر کاربر دلاور جمعه ۶ تیر ۴( 5 روز پیش)
      چروک بیضه و کلاهک
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ تیر ۴( 4 روز پیش)
      دویت عزیز عکسشو بفرستید ببینم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳ خرداد ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.ببخشید من مدتی طولانی درگیر خودارضایی بودم.ولی الان توبه کردم.می خواستم بدونم من شنیدم که جماع زیاد باعث میشه نتوان آدم بارور بشه.یعنی من نمی تونم ازدواج کنم و بچه دار شوم؟آیا راهی برای جبران است؟
    علاوه بر آن من زودانزالی هم گرفتم.درمانی برای زودانزالی هم وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ خرداد ۴( 1 ماه پیش)
      باید آزمایش مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر ع شنبه ۲۰ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    با عرض ادب واحترام خدمت استاد ارجمند جناب آقای دکتر کرمی .بنده 61 ساله مدت چندین سال است که قرص لیتیوم و ترانکوپین و لوزارتان و پروپرانولول و امنیک مصرف میکنم و مشکل جنسی نداشتم تا اینکه حدود دوسال است قرص سرترالین 100 به قرصهای فوق اضافه شد که بعد از مدتی از مصرف آن دچار عدم میل جنسی وعدم نعوظ می‌باشم ضمنا بزرگی پروستات نیز دارم لطفا دستورات لازم درخصوص معرفی دارویی که قبل از رابطه جنسی مصرف شود ویا هرگونه دستورات لازم رابفرماییدبا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      فشار خون های بالا دارید؟
    2. تصویر کاربر ع جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      فشار خون بنده بیشتر استرسی است و روزانه دو قرص لوزارتان 25 مصرف میکنم که قابل کنترل باشد.
    3. تصویر کاربر ع جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      لطفا پاسخ دهید .
    4. تصویر کاربر ع جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      لطفا پاسخ دهید با تشکر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      سونوگرافی از آلت با تزریق پاپاورین انجام بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۶ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند ساله درگیر خال های ریز ریز دور کلاهک هستم چند بار دکتر رفتم کرایو درمانی هم انجام دادم بهم گفتم زگیل هستش گفتم نظر شما رو هم بدونم ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      اینا زگیل نیستند و کرایو لازم نداره هیچ اهمیت بالینی هم نداره
  • تصویر کاربر Behzad چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    سلام من کنار بیضهام دوتا 3تا نمی‌دونم تبخال تناسلی یا زگیل ذهنمو خیلی درگیر کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر احد دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    سلام دکتر حدود سه ماهه انتهای الت تناسلی یه توده سفت ظاهر شده بعضی موقع درد خفیف داره رفتم دکتر دوتا امپول وراپامیل با بتامتازون laتزریق کردم نتیجه نداشت سونوگرافی انجام دادم گفتن رسوب کلسیمه راهنمای بفرمائید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 3 ماه پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    من بعد از رابطه بدون کاندوم با همسرم معمولا این قارچ‌ها ایجاد میشن و اگر ژل بهداشتی نزنم بیشتر میشن و زخم میشه
    بلافاصله بعد از ژل خوب میشن
    برای درمان جدی چکار باید انجام بدم
    اگر دارو یا ژلی باید من و همسرم مصرف کنیم همسرم ممکنه باردار باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ بهمن ۳( 4 ماه پیش)
      از روان کننده ها حین رابطه استفاده کنید قارچ نیست
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب دکتر بنده ۱۷ ساله هستم و مشکلم اینه که زمانی که با پارتنرم صحبت میکنم تحریک میشوم و بی اختیار از التم مایع منی خارج میشود.
    گاهی اوقات در بیضه چپ درد دارم.
    بعد از ادرار هم چند قطره با سوزش کم از التم خارج میشود.
    بنده به صورت حضوری به دکتر مراجعه کردم ازمایش ادرار ۲۴ ساعته و سونو کلیه و پروستات و سونو بیضه هم گرفتم که گفتن مشکل زود تحریکی داری و قرص پنتوکسی فیلین ۴۰۰ و ویتامین E رو برام تجویز کردن که طی ۱ ماه استفاده هنوز مشکلم برطرف نشده
    ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      باید به روانپزشک مراجعه کنید مشکل ذهنی و روانی هست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر