اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

توصیه های قبل و بعد از درمان سنگ کلیه به روش PCNL

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 آیا می دانید که با ابداع روش های TUL و PCNL امروزه  ۹۵ درصد سنگ های کلیه نیاز به روش جراحی باز ندارند و به صورت آندوسکوپی و سرپایی قابل درمان هستند.

PCNL

عمل pcnl به معنی ایجاد تونل پوستی به کلیه بدون شکاف جراحی و عبور دوربین به داخل کلیه و شکستن سنگ های بزرگ و خارج کردن آنها از کلیه می باشد. در این تکنیک به جای 20 بخیه فقط یک عدد بخیه در محل عبور دوربین استفاده می شود.

مزیت عمل PCNL  چیست؟

۱- زیبایی روش PCNL

۲- درد کمتر PCNL

۳- بستری کمتر PCNL

۴- زمان برگشت سریع به کار و فعالیته ای روزمره زندگی می باشد.

PCNL برای چه بیمارانی ایده آل درمانی می باشد؟

✅ سنگ های بالای یک سانت تا 5 سانت

✅ بیماران با سنگ بزرگ و سابقه جراحی قبلی

✅ سنگ هایی که به سنگ شکنی برون اندامی جواب نداده اند.

روش انجام PCNL

 این عمل با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی عمومی انجام می شود. با استفاده از سیستم عکسبرداری در اطاق عمل یک عدد سوزن به داخل کلیه وارد و مسیر را بدون برش جراحی فقط گشاد کرده و با عبور دوربین سنگ ها خرد و با پنس خارج می شوند که جهت دیدن کامل فیلم عمل به آدرس آپارات مراجعه نمایید.

توصیه های قبل از عمل سنگ کلیه

۱- در صورت مصرف آسپرین و پلاویکس، ژلوفن و بروفن، دیکلوفناک و دیگر داروهای رقیق کننده خون آنها را یک هفته قبل از عمل و با اطلاع پزشک معالجتان قطع کنید.

۲- در صورتیکه شما بالای 50 سال هستید یا بیماری قلبی دارید حتماً قبل از عمل باید توسط متخصص قلب معاینه شوید.

۳-وجود هر گونه بیماری قبلی را به پزشک معالجتان اطلاع دهید.

۴- اگر مبتلا به عفونت ادراری هستید باید قبل از جراحی آن را توسط پزشکتان درمان کنید.

۵- در صورت وجود بیماری های خونریزی دهنده و حساسیت دارویی، آن را به پزشکتان اطلاع دهید.

۶- قبل از عمل از شما آزمایش کامل خون و گروه خونی انجام خواهد شد.

۷- جهت جایگزین کردن خونریزی احتمالی قبل از عمل تعداد 3 واحد خون به عنوان ذخیره در خواست خواهد شد تا فقط در صورت نیاز از آن استفاده شود.

۸- جهت اطلاع دقیق از نقش کلیه و محل سنگ، عکس سی تی اسکن یا IVP قبل از عمل توسط پزشک معالجتان درخواست خواهد شد.

۹- طول عمل جراحی بر اساس محل و اندازه سنگ از نیم تا 2 ساعت می تواند طول بکشد.

۱۰- جهت عکسبرداری از کلیه یک عدد سوند حالب ه همراه سوند فولی در حین بیهوشی گذاشته خواهد شد و فردای روز عمل خارج می شود.

نکات بعد از عمل سنگ کلیه

✅ سه ساعت بعد از عمل می توانید از نوشیدنی ها استفاده کنید.

✅ دردی متوسط پس از عمل خواهید داشت که با تزریق مسکن کاملاً کنترل خواهد شد.

✅ ادرار شما چند روز آغشته به خون خواهد بود که به علت سوراخ کردن کلیه محل عمل بوده و خودبخود از بین خواهد رفت. در صورت ادامه آن و غلیظ شدن رنگ خون ادرار باید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

✅ این عمل با یک شب بستری در بیمارستان همراه می باشد.

✅ مثل عمل های دیگر جراحی نتیجه عمل جراحی 100 درصد نمی باشد. اغلب موارد نتیجه عمل جراحی 90 درصد موفقیت آمیز است. اگر سنگ های کوچکی در کلیه بماند و امکان خارج کردن آنها مقدور نباشد از سنگ شکنی برون اندامی جهت درمان آنها استفاده می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (58 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سمانه دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکتر من 32سالمه و شش ماه پیش آزمایش خون دادم وتوآزمایش تو ادرارم کمی خون دیده شده بود که دکتر گفت چیزخاصی نیست ممکنه شنی چیزی توکلیت باشه اما من مطالبی که درمورد سرطان کلیه خوندم یهسری مواردش درموردم صدق میکرد البته بجزفشارخون بالا ..مثلا چندروزه کمردرد گرفتم سمت راست کمرم درد گرفته البته باماساژ خوب شد وهر از گاهی یه دردای تیزی تو بالای لگنم سمت چپ احساس میکنم خستگی دارم کم خونی هم فکر میکنم دارم...بنظرشما من سرطان دارم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو از كليه بدهيد
  • تصویر کاربر ق دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام من خانمی ۳۲ ساله مبتلا به زگیل تناسلی انواع ۶ و ۳۹ هستم . چند جلسه کرایو انجام دادم اما جدیدا زگیل دیگه ای در ناحیه تناسلیم ظاهر شده که بزرگتر از قبل هست. با توجه به اینکه از همسر سابقم جدا شدم و در این مدت رابطه ای نداشتم و عود زگیل مشخصه که ویروس همچنان در بدن من وجود داره. حالا قصد اردواج با یک آفایی دارم که از این قضیه مطلع هستن . سوالم این هست برای اینکه ایشان مبتلا نشن میشه ایشان واکسن بزنن؟ یا من میتونم واکسن دو نوع ۱۶ و ۱۸ رو بزنم وفتی به دو نوع ۶ و ۳۹ مبتلا هستم؟ میترسم از رابطه جدید این دو نوع هم به من منتقل بشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      واكسن فتيده ندارد ادامه كرتيو پيشنهاد ميشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      كرايو
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حجت دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام
    بالای کلیه سمت چپم سنگ 2 سانتی داشتم که حدود 3 سال پیش دو بار سنگ شکن کردم قسمتی از سنگها خرد شد ولی دفع نشد.
    دو ماه پیش عمل pcnl انجام دادم و حالا که سی تی اسکن کردم نشان میده که هنوز چند تا سنگ ریز و یک سنگ 10.7 میلی دارم
    آقای دکتر حالا برای خلاص شدن از این سنگها باید چیکار کنم؟؟؟
    لطفا مرا راهنمایی کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      يلام بايد سنك سكني كنيد
  • تصویر کاربر کیوان دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . در بعضی مواقع احساس سردی در آلت تناسلی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر sanaz دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدود دو هفته پیش رایطه ای داشتم که بهم خیلی فشار اومد در حدی که زخم داشتم قبلا این اتفاق واسم میوفتاد زخمم فردا صبش خوب میشد ولی بعد چند روز دچار عفونت شدم بعدم دوشب تب و لرز داشتم و بعدش متوجه جندتا جوش شدم حدود دوروز گذشت تعدادش زیاد شد رفتم دکتر بهم گفت تبخال و عفونت کردی بهم شیاف داد با قرص مترونیدازول 250 و قرص و پماد اسکلوویر 500 هم خودم خوردم هم همسرم بعد ده روز خوب شدم بعدش پریود شدم بعد اینکه خوب شدم یه تبخال زدم که اونم با پماد خشک شد امروز با همسرم رابطه داشتم دهانه واژنم دوباره زخم شده و الان سوزشش رفته رفته داره زیاد میشه روشو با بتادین تمیز کردم و پماد اسیکلوویر زدم الان من دیگه باید چیکار کنم واقعا خسته شدم و نمیخوام دوباره مثل قبل به اون شدت عفونت کنم چیکار کنم کمتر عود کنه و زود خوب شه واقعا از نظر روانی بهم ریختم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر نصير دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    روي آلت تناسليم پوسته شده و زيرش صورتي رنگه.بايد چيكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Moeid جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین
    من ۱۶ سالو ۸ ماهمه و طول آلتم ۱۶ سانت و کلفتیش ۱۱ سانته حس میکنم ک کلفتیش کمه
    ایا امکان داره تا قبل از ۱۷ یا ۱۸ سالگی اندازش تغییر کنه و کلفت تر بشه؟
    من هنوز رشد موهای پام کامل انجام نشده و روی صورتم مو دیده نمیشه (یعنی هست ولی باید دقت کرد تا فهمید)
    آیا تا وقتی ک رشد مو توی بدنم انجام بشه امکانش هست کلفت تر بشه یا تغییری نمیکنه!؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر Moeid چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      امکان رشد بیشتر هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
    4. تصویر کاربر Moeid چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      بلوغ تا ۱۸ سالگیه دیگه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      بله
    6. تصویر کاربر Moeid جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      اها پس یعنی رشد آلت تناسلی تا ۱۸ سالگی ادامه‌داره دیگه؟
      ببخشید ک این همه سوال میپرسم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      بله
    8. تصویر کاربر Moeid جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      پس احتمال ۱۰۰٪ هست ک محیط و کلفتیش بیشتر بشه؟
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      تا ١٨ بله
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر عرفان دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من 19 سال دارم و حدود 5 سال خودارضایی میکردم الان نزدیک یک سال است این بیماری را بطور کامل ترک کرده ام اما مقداری تکرر ادرار دارم مقدارش کم است و مشکلی ایجاد نمیکند اما چون نماز میخوانم در این مورد برایم مشکل ایجاد میکند لطفا بگویید که چطور تکرر ادرار ام به پایان برسد و تمام شود؛سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    Ali Zamani:
    با سلام. آلت تناسلی بنده دچار انحنا به بالا می باشد. زاویه آن در حدود 15 تا 20 درجه است. نمیدونم پیرونی است یا مادرزادی. ولی از وقتی یادمه داشتم. لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر. پسر هستم 28 ساله و مشکلات زیر رو دارم لطفا راهنمایی کنید تا در صورت لزوم برای درمان به شما مراجعه کنم. من از کودکی بعد از ادرار گاهی دچار سوزش مجاری ادراری میشدم اما هیچ وقت به پزشک مراجعه نکردم. سنم که بالاتر رفت شدتش کمتر شد. به سن بلوغ که رسیدم گرفتار خود ارضایی شدم و سالها ادامه داشت تا اینکه پشیمون شدمو ترک کردم. برای اینکه مطمئن بشم مشکلی ندارم به پزشک مراجعه کردم برای انجام آزمایش. پزشک بدون اینکه آزمایشی انجام بدن گفتن که من مشکلی ندارم. اما از سایز آلت من ایراد گرفتن و گفتن برای افزایش سایز باید سریعا اقدام کنم. 6 تا آمپول تزریقی در آلت و مصرف VigRX Plus به مدت 1 سال و استفاده از دستگاه افزایش سایز به مدت 1 سال رو برای من تجویز کردن. بعد گذشت 1 سال و هزینه 3 میلیونی هیچ تغییری در سایز آلت من مشاهده نشد. اما مشکلات سوزش مجاری ادراری اینبار به صورت پیوسته و همیشگی شروع شد. با مراجعه مجدد گفتن که عفونت مجاری ادراری دارم. سرم و آمپول و قرص تجویز کردن اما بعد گذشت 1 ماه مشکلم حل نشد. البته قابل ذکر که بارها رابطه جنسی بدون کاندوم رو تجربه کردم. پزشک رو عوض کردم و باز هم تشخیص عفونت مجاری ادراری بود و در 3 دوره درمانی انواع داروها رو مصرف کردم اما بازم مشکل حل نشد و همچنان سوزش باقی و شدتش بیشتر شد. در دور جدید یه نمونه تست ادرار دادم برای احتمال تنگی مجاری ادراری که نتیجش رو متوجه نشدن و گفتن در اتاق عمل با دستگاه باید معاینه کنن. اتاق عمل رفتم و نتیجش بازم معلوم نشد و گفتن مشکلی ندارم. ماه ها سوزش رو تحمل کردم و متاسفانه درد کلیه و بیضه و درد زیر شکم و درد بین آلت و مقعد اضافه شد. دوباره به پزشک جدیدی مراجعه کردم در معاینه اول متوجه کوچک شدن شدید بیضه سمت راستم و مقداری واریکوسل در بیضه سمت چپم و احتمال عفونت شدید در پروستاتم شدن. برام سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات و یه آزمایش کلی خون ادرار اسپرم پروستات تجویز کردن. بعد همه این آزمایشها که طی هفته گذشته انجام شد خواستم به پزشک نشون بدم که از شهرمون رفتن. نتایج آزمایشات رو براتون ارسال میکنم نظرتون رو اعلام کنید و اگه نیاز به مراجعه به پزشک هستش بگید که چگونه میتونم از شما وقت بگیرم تا بتونم به شما مراجعه و درمانم کنید. بیشترین مشکلی که خیلی اذیتم میکنه سوزش شدیدی هستش که روزانه تجربه میکنم. حتی بدون ادرار کردن گاهی سوزش دارم. حدود 6 ماهی میشه که هیچ رابطه ای هم ندارم. ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    پزشک عزیز چند روز پیش مادرم متوجه شدند که ادرارشون کاملا خون شده تا دو روز، بعد از آن دچار درد شدیدی شدند. در آزمایش ادرارشون خون و پروتئین مشاهده شده و پزشک رادیولوژی پس از انجام سونوگرافی گفته اند که بخشی از بافت کلیه ایشون آسیب دیده. الان خیلی نگران هستیم؟موقعیت ایشون خیلی نگران کننده هست؟تا چه اندازه ایشون برای مراجعه به پزشک متخصص نیاز اورژانسی دارند. آخه فعلا شهرستان هستیم. هفته ی آینده مزاحم شما میشیم انشاءالله.
    ممنونم
    التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از کلیه و مثانه و ازمایش ادرار ضروری است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب