اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ( تورشن )

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیضه توسط عضلات متصل به لایه های اطراف آن و بند بیضه، به صورت طبیعی در درون کیسه بیضه در شبانه روز حرکات محدودی دارد. پیچ خوردگی بیضه زمانی رخ  میدهد که گاهی حرکت بیضه به صورت چرخشی، به صورت غیر قابل برگشت به وضع اولیه اتفاق می افتد. پیچ خوردگی بیضه باعث فشار به عروق خونرسان به بیضه شده و اگر در عرض حدود چهار تا شش ساعت اصلاح جراحی وضعیت بیضه به حالت اولیه صورت نگیرد، به علت عدم خونرسانی مناسب، بافت زنده بیضه قابلیت حیات خود را از دست خواهد داد.

زمانی که بیضه به وسیله طنابی که از آن تا داخل شکم کشیده شده پیچ می خورد، تورسیون بیضه یا پیچ خوردگی بیضه اتفاق می افتد. این چرخش، طناب بیضه را پیچانده و باعث کاهش جریان خون در آن می شود. اگر پیچ خوردگی بسیار زیاد باشد، خونرسانی بقدری کاهش می یابد که باعث تخریب هر چه سریعتر بیضه می گردد.

پیچ خوردگی بیضه

علل ایجاد کننده

عوامل مستعد کننده پیچ خوردگی بیضه

  • علت در اغلب اوقات ناشناخته است ولی انقباض عضلات متصل به لایه های اطراف بیضه و به بند بیضه، همچنین نوعی اختلال تکاملی در یکی از لایه های اطراف بیضه که به بیضه ختم می شوند به عنوان علت احتمالی در برخی موارد مطرح شده اند.
  • بروز این وضعیت در سنین نوزادی و نیز در نوجوانان و بالغین جوان بیشتر است. همچنین در همراهی با چاقی، در فصل تابستان و به دنبال ضربات به بیضه و گاهی در زمان خواب بیشتر دیده می شود. همچنین بیضه های پایین نیامده نیز مستعد پیچ خوردگی می باشند.

علائم پیچ خوردگی بیضه

بیضه مبتلا در لمس دردناک است و وضعیت قرار گیری آن در بیشتر موارد طبیعی نیست. بند بیضه نیز ممکن است متورم و دردناک و کوتاه تر از سمت مقابل و دچار محدودیت حرکت شده باشد. بالاتر نگه داشتن بیضه ممکن است درد را تشدید کند.

پیچ خوردگی بیضه

عوامل زمینه ساز خطر پیچ خوردگی بیضه

1- سن، بیشتر در مردان زیر 30 سال مشاهده می شود اما در بین سنین 12-18 سالگی شایع بوده و شایعترین سن 14 سالگی است.

2- سابقه پیچ خوردگی قبلی- اگر سابقه ای از پیچ خوردگی بدون درمان وجود داشته باشد احتمال عود مجدد در هر کدام از بیضه ها وجود دارد مگر اینکه برای تصحیح وضعیت به وجود آمده جراحی صورت گیرد.

تشخیص پیچ خوردگی بیضه

  • اخذ شرح حال و معاینه دقیق بالینی
  • آزمایش خون و ادرار، برای تشخیص وجود عفونت احتمالی
  • سونوگرافی کیسه بیضه، بررسی جریان خون بیضه
  • اسکن بیضه ها، تزریق مقادیر مختصری از مواد رادیواکتیو به داخل جریان خون برای بررسی جریان خون بیضه
  • جراحی، در صورت وجود درد شدید و اثبات پیچ خوردگی به جهت کاهش عوارض بدون فوت وقت باید جراحی صورت گیرد.

تشخیص های دیگری که لازم است پیچ خوردگی بیضه از آنها افتراق داده شود عبارتند از:

عفونت و التهاب حاد بیضه یا بند بیضه، درد غیراختصاصی بیضه، ضربات به بیضه و ضمایم آن و ….

عوارض پیچ خوردگی بیضه

تخریب یا از بین رفتن بیضه: هنگامی که بیضه پیچ خورده در طی چند ساعت آینده درمان نشود جریان خون آن متوقف شده و می تواند سبب تخریب دائمی یا از بین رفتن آن شود. اگر تخریب شدید باشد با عمل جراحی بیضه برداشته می شود.

عدم توانایی بچه دار شدن: در بعضی از موارد تخریب یا از بین رفتن بیضه منجر به عدم توانایی فرد برای بچه دار شدن می گردد.

عوارض پیچ خوردگی بیضه

مراقبت های کلی پیچ خوردگی بیضه

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای رفع پیچش طناب اسپرماتیک پیچ خورده و اتصال بیضه آسیب دیده به سطح داخلی جدار کیسه بیضه که مانع عود می گردد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای پیشگیری از پیچ خوردگی بر روی بیضه غیر مبتلا نیز انجام خواهد شد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 پس از جراحی، از کیسه یخ برای تسکین درد و تورم استفاده شود. یخ را در پلاستیک گذاشته و آن را در طرف آسیب دیده بگذارید و با یک پارچه یخ را از پوست جدا کنید. هر بار 10-5 دقیقه یخ را روی موضع قرار دهید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

درمان پیچ خوردگی بیضه

در صورت تشخیص در ساعات اولیه می توان از یک مانور ویژه برای باز کردن پیچ خوردگی بیضه توسط پزشک متخصص ارولوژی استفاده کرد (که البته شانس موفقیت آن نسبی است). در صورت عدم موفقیت این مانور جراحی اورژانس جهت رفع انسداد عروقی در شش ساعت اول پس از وقوع پیچ خوردگی لازم است. جراحی شامل زدن برش بر روی کیسه بیضه، باز کردن پیچ خوردگی طناب بیضه و ثابت نمودن یک یا هر دو بیضه داخل کیسه آن است.

در زمان جراحی اگر بافت بیضه قابلیت حیات داشته باشد بایستی پس از اصلاح وضعیت قرارگیری و بهبود خونرسانی، آن را با بخیه به قسمتی از کیسه بیضه ثابت کرد تا پیچ خوردگی مجدد تکرار نشود. برخی جراحان رشته ارولوژی ثابت کردن بیضه مقابل (غیر مبتلا) را نیز به کیسه بیضه توصیه می کنند. در صورت عدم وجود قابلیت حیات، بیضه مبتلا بایستی برداشته شود. لازم به ذکر است که در صورت وجود یک بیضه سالم، معمولاً باروری مرد در آینده دچار اختلال نمی شود.

به تأخیر انداختن جراحی پیچ خوردگی بیضه

  • قبل از 6 ساعت، 90% عملکرد بیضه حفظ می شود.
  • بعد از 12 ساعت، شانس حفظ عملکرد بیضه 50% می شود.
  • بعد از 24 ساعت، فقط 10% علمکرد بیضه حفظ می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.2/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشد اقای دکتر تورو ب قران جوابم بدید اقای دکتر اگ کسی نشت وریدی داشته باشهچند دقیقه حالت نعوظ میگره من تو مقالعه شما خوندم ک بلافاصله مننظور از بلافاصله چقدر چند دقیقه یا چند ثانیه هست تورو ب امام حسین جوابم بده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      از کجامیدانید نشت دارید
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    باتشکر فراوان برای پاسخ به سوال e05d14775
    در مورد همون موضوع جهت اطمینان به متخصص قلب مراجعه کردم که پس از تست نوارقلب واکو معتقد بو.د مشکلی ندارم ؟به اورولوژی هم مراجعه کردم که پس معاینه ظاهری گفتند ظاهرا مشکلی نیست وازمایش هم نوشتند به نظر ایشان هم مشکل روانی بود وفقط مکمل ولمن رو تجویز کردند الا راه حل نهایی من چیه به نظرشما فرصهای ویاگرا یا سیالیس مشکل من رو حل میکنه وباعث سفتی نعوظ والت جهت دخول ونزدیکی میشه؟
    برای درمان نهایی مشکل که اگر عصبی باشد باید چکار کنم؟دیگر به این موضوعات فکر نکنم تاثیری داره؟ با توجه به اینکه با تحریک هم نعوظ به سختی انجام میشه حتی در نعوظ شبانه و صبحگاهی هم الت م سفت وسخت نیست وخیلی شل هست خیلی میترسم که در شب ازدواج توانایی نداشته باشم؟خواهش میکنم راهنمایی کنید چه قرصی یا اسپری رو پیشنهاد میدید پیشاپیش خیلی خیلی خیلی تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیخودی نگرانی
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    با سلام 35 سال دارم جهت رفع این مشکل و انحراف آلت موجود چه راهکاری پیشنهاد می کنید ضمنا دو بار جهت بچه دار شدن اقدام کردم که پس از 2 یا سه ماه در هر دو مورد بچه در شکم همسرم سقط گردید ایا امکان وجود مشکل از من هست یا اگر مشکلی با شد عموما بارداری اتفاق نمی افتد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سقط ارتباطی به شما ندارد
  • تصویر کاربر شکوظفر شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام.
    همسرم.ما11ماه است ازدواج کردیم و1ماه است عروسی کردیم.اوایل جز کم بودن میل جنسی شوهرم مشکلی نداشتیم اماحدود2خفته است که همسرم در ابتدا رابطه نعوظ پیدا می کنه ولی درفرصتی که میاد منو تحریک کنه نعوظش از بین میره وهرکاری می کنیم بر نمی گرده.ایشون واریکوسل هم دارن ممکن از این بیماریشون باشه؟آیا عدم ماندگاری نعوظ ویاواریکوسل قابل درمان قطعی هست یا امکان داره الان درمان بشه ولی بعد از چند سال دوباره افت کنه؟ممنون از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر کیانوش شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام پسرم ۳ سالشه موقع ادرار انحراف به راست داره بطوری که روی پاش میرسه رفتم دکتر دکتر میگه باید عمل بشه و بیهوشی میده میخواستم بدونم روشی هست که بدون عمل خوب بشه یا اینکه بیهوش نشه و بی حسی بزنن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      بایدببینم
  • تصویر کاربر جمشید شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 27 سالمه یک ساله مبتلا به پیرونی شده ام التم به سمت بالا و سمت چپ انحنا داره و بسیا زود انزال شده ام ایا زود انزالی به انحنای ایجاد شده مربوط میشود ؟ اختلال در نعوظ هم ایجاد شده ایا بروش پلیکاسون اگه الت انحنای ان از بین بره اختلال کم میشود .؟ من دفترچه بیمه البرز دارم ایا برای جراحی دفترچه بیمه میپذیرین؟ من شهرستان هستم اگه لطف کنین جواب کانلی برایم بدین تا به مطبتون مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد
    اقاي دكتر چند ماهي ميشه كه من زود انزالي شديد پيدا كردم ! هم زود ارضاء ميشم هم خوب سفت نميشه در حين رابطه شل ميشه و ديگه توانايي به ادامه رابطه ندارم قبلا خيلي خوب بود و اصلا مشكلي نداشتم ٨ ماهي ميشه كه ايجوري شدم، تو يه رابطه خيلي به زرو يك بار نزديكي ميكنم قبلا ٣ ،٤ بار ميتونستم الان هم سفت نميشه اگه هم شد خيلي زود ارضاء ميشم شما چه دارويي تجويز مكنيد؟قابل ذكره كه ميل جنسي دارم هميشه اكتيو م ميل جنسي هميشه دارم، فقط هم زود ارضا ميشم هم التم سفت نميشه به زور سفت هم بشه اگه دير اضا بشم شل ميشه و بيشتر از يك با اصلا نميتونم نزديكي داشته باشم خيلي نگرانم مرده
    اردبيل رفتم دكتر، قرص اكتي لايف و زولوفت تجويز كرد كه جواب نداد! باز هم كامل سفت نميشه در حين رابطه كلا شل ميشه! لطفا رهنمايي بفرماييد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلبسایت من در این مورد را بخوانید
  • تصویر کاربر رسول شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما پزشک عزیز و قرآنی.بنده در حدود چهار ، پنج سالی هست که دچار درد بیضه شده ام بطوری که برای من عادی شده پیش هر دکتری هم تو شهرمون رفتم گفته هیچ مشکلی نداری ولی بنده دچار درد شدیدی در ناحیه دو بیضه هستم .بعضی از مواقع یه درد شدیدی پشت بيضه هام دارم وقتی دست میزنم عین یک رگ سفته. با آزمایش و سونوگرافيم به جایی نرسیدم هر دارویی هم بوده مصرف کردم ولی نتیجه نداده.یکی از پزشکان گفت باید جراحی بشی جراحيم کرد ولی گفت که واريکسل بوده باز هم فرقی در درد بیضه ها م نکرد.در ضمن بنده در چهارده سالگی فتق عمل کردم و الانم متاهل و دارای یک فرزند می باشم.این یک معضل بسیار جدی برای من شده خواهش می کنم استاد بزرگوارم یه جوری منا نجات بدین از این درد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر سونگرافی نرمال باشد اهمیت به درد ندهید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام من 15 سالمه و وزنم 75 کیلو هست که اندازه التم در به قول خودمون وقتی بزرگ میشه یا شق میشه 8 یا 9 سانتی میشه ایا اندازش نرماله یا به پزشک مراجعه کنم تورو خدا جوابمو بدین خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      وزنت را کم کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۸سالن امروز برای اولین بار وقتی ادار کردم لخرش ۳قطره خون اومد خیلی خطرنک ایا من بیماری خطرناکی دارم درضمن یک ساعتی بود ک دستشوی داشتم و نمیتونستم برن چون تو ماشین بودن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام.چند سوال دارم لطفا جواب دهید.1-اندازه کسیه که منی در آن ذخیره میشود به طور متوسط چند سی سی است؟2-اگر حجم این کسیه خیره منی ثابت است پس چرا حجم انزال گاها با هم متفاوت میباشد؟؟
    3-بعد از هر بار انزال چند روز یا چند ساعت طول (به طور متوسط) میکشه تا این کیسه دوباره پر شود و به حالت اولیه باز گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تا 4-7 سیسی بر اساس افراد فرق دارد تا 48الی 72 ساعت کامل بر میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تقویت اسپرم و بهبود پارامترهای اسپرماتوگرام (مانند تعداد، تحرک و مورفولوژی) یکی از بزرگترین چالش های زوج…
بی اختیاری ادرار در زنان و سالمندان یک مشکل بسیار شایع و آزار دهنده است که می تواند…
تقویت اعصاب مثانه یکی از اهداف اصلی در درمان مشکلات رایجی مانند مثانه پرکار (Overactive Bladder –…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب