جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

توصیه های قبل و بعد از عمل پروستات turp

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

اندازه پروستات

هیچ ارتباطی بین شدت بزرگی پروستات و شدت علائم وجود ندارد و لذا ممکن است پروستات بزرگ علامت نداشته باشد ولی پروستات با حجم کم باعث اختلال ادرار می شود.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

چه کسانی کاندید عمل پروستات هستند؟

احتباس یا بند آمدن ادرار- سنگ همزمان مثانه- عدم تخلیه کامل مثانه و ادرار باقیمانده زیاد- به مخاطره افتادن کلیه ها به علت پس زدن ادرار از مثانه به علت انسداد پروستات- زمان که تخلیه مثانه به سختی انجام می شود و دارها دیگر موثر نیستند – قطره قطره آمدن ادرار و شب بیدار شدن های مکرر برای دستشوئی نشان از این هستند که باید برای درمان پروستات خود باید از روش قطعی جراحی

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

  • عمل پروستات چند روز بستری دارد؟ معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

  • در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.

  • بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.

  • در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.

  • پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.

  • احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.

  • در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.

مراقبت های بعد از عمل turp در خانه

  • احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.
  • برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.
  • در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.
  • نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.
  • بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.
تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

ویدیو عمل بسته پروستات

نوع بیهوشی در عمل پروستات: امروزه عمل جراحی پروستات چه باز و یا عمل بسته بدون بیهوشی عمومی و با بی حسی نخاعی انجام می شود.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (52 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    میخواستم بدونم چنانچه برای ورم موقت پروستات در سن 37 سالگی که مصرف تامسولوسین تجویز شده، آیا بعد از اتمام دوز دارویی 3 ماهه، آیا بعد از قطع دارو، حالت تخلیه منی به حالت اولش برمیگرده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 8 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر نسيم جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.خسته نباشيد. تست PSA پدرم 6.79 است. به نظر شما وضعيت ايشان چگونه است؟ضمنا ايشان به بيمارى پيرونى هم مبتلا هستند. تشکر از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام چند سالشان است
    2. تصویر کاربر نسيم جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      58 سالشان است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      تکرار آزمایش کمک کننده است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    در مورد پلیپ پروستات چرا بعداز حذف آن سوزش ادار باقی می ماند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام منظورتان عمل باشد طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام شش ساله التهاب وتورم مثانه وپروستات وکیست کلیه دارم تواین مدت ترازوسین مصرف میکردم الان سونوگرافی وآزمایش گرفتم اندازه پروستات از20به24 افزایش پیداکرده ادرار اول کمی تاخیر ودرووسط قطع ووصل ودوشاخه میشه البته نه ماهه استرس ومشکلات روحی دارم الان کپسول مدالوسین0/4 وپروستاتان تجویز کرده اند 5 روره مصرف می کنم موقع آمیزش مایعی خارج نمیشه 51 سال دارم راهنمایی میخواستم داروروادامه بدم یا عوض کنم ببخشید وتتان روگرفتم اسماعیلی متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      عارضه دارویی است
  • تصویر کاربر میثم جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض سلامتی روزافزون اقای دکتر. جوانی 28ساله اعنیاد به خود ارضای یا خودرارضایی باعث سرطان پروستان میشودراهنمایی کامل کنید اقای دکتر
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام نه
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    با سلام
    47 سال سن دارم 4 سال است از سوزش ادرار رنج میبرم طبق سونوگرافی انجام شده حجم پروستات 37 وpsa 2 میباشد علت سوزش ادرار من چیست ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 8 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر محمدعلی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با سلام من یکسال پیش عمل باز پروستات انجام دادم الآن گاهی اوقات بدون اختیار چند قطره ادرار خارج میشود وقتی برای دفع مدفوع میروم مرتبأ بمقدار کم ادرار میریزد و معمولأ با سوزش . آزمایش پی اس أ طبیعی بوده سن من 70 سال است . لطفأ راهنمائی فرمائید با تشکر از سایت بسیار خوب و آموزنده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 8 سال پیش)
      اول تست ارو دینامیک یا سیستوسکوپی
  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    حدود یک سال پیش پدرم از ناحیه کمر .بیضه والت دچار سوزش و کم کم درد شدید شد با مصرف انواع انتی بیوتیکها درد کم وزیاد شد تا اینکه درد بصورت دایمی وشدید شد در ازمایشها وسونوگرافی اندازه پروستات نرمال است یک شب هم در بیمارستان بستری شد که دکتر تشخیص داد که پروستات چرب شده الان درد به چشماش خیلی فشار میاره که تحمل مطالعه ودیدن تلویزیون هم نداره در اثر فشار درد زیاد یکی از چشماش هم دچار یه سکته خفیف شده دارو هم بر روی پروستاتش اثر نداره لطفا ما را کمک و راهنمایی کنید با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 8 سال پیش)
      متخصص چشم بروید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام
    25 سالم هست و از زمانی که به سن بلوغ رسیده ام دچار سوزش مجاری ادراری شده ام. سوزش در ناحیه وسط آلتم میباشد که در هنگام ادرار سوزشی ندارم اما بعد از دفع ادرار سوزش به صورت صعودی ایجاد شده و به پیک میرسد و بعضی وقت ها مدت 40 تا 45 دقیقه در آن حالت میماند.
    لازم به ذکر است که سوزش بیشتر وقت ها بعد از دفع مدفوع به صورت اسهال شروع میشود. و با نشستن در بعضی حالتها نیز احساس سوزش دارم؛ سوزش ها همراه با تب سرد هستند .
    بسیار نزد متخصصین رفتم. بارها قرص های "" ترازوسین - اوریتیدین و . . .""و بسیاری داروی دیگر. اما همچنان ادامه دارد. دیگر از دارو خوردن های سلیقه ای خسته شدم. امید آخر شمایید و دیگر هیچ.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 8 سال پیش)
      در سن شما بیماری خاص نیست بیخیال دارو و دکتر فقط ورزش
  • تصویر کاربر ارمین سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با سلام. پدر من 54 ساله هستن. در آزمایش ادرار (معمولی) خون دیده شد(با چشم دیده نمیشود) وRBC 18 ...به همین علت سونوگرافی انجام شد و کلیه و مثانه سالم بود. و حجم تقریبی پروستات 37 سی سی بود . و بدون رزیدو....در ضمن پدرم مشکل خاصی در ادرار و.... ندارد ...گاها شبی یکبار وسظ خواب و گاهی هم که خیلی مثانه پر باشد کمی منقطع می شود ادرار.....و در حالت کلی مشکل خاصی ندارد....میخواستم بدونم با این شواهد آیا خطری پدرم رو تهدید میکنه یا نیاز به آزمایشات بیشتر داره ؟؟؟؟ با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 8 سال پیش)
      تست psa بدهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر