اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من بعد از خارج کردن دبل جی هام تا یک هفته خوب بودم ولی بعداز این زمان مجدد سوزش شدید وتکرر ادراردارم وهمش حس میکنم که بشدت ادرار دارم ولی اصلا اینطور نیست خیلی اذیتم ایا دوباره سفکسیم تهیه کنم واستفاده کنم یا شما دستور دیگه ای میدید ممنونم میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام تا چند روز بعد از خروج دبل جی به علت اینکه ممکنه شن ریزه دفع کنید علائم تحریکی ادراری رو تجربه خواهید کرد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اگر علائم،با مصرف مایعات بیشتر و زمان،برطرف نشدند باید آرمایش ادرار انجام بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ۵۲سال سن دارم مدتی هست دردوسوزش درحاشیه مثانه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر Bbb سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام و تشکر
    پدر بنده بعد از چکاب متوجه شد که کیست کلیه داره و کراتین بالاست
    کلیه خوب کار نمیکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      کیست های متعدد کلیوی ساده نیاز به اقدام جراحی ندارند باید تحت نظر نفرولوژیست باشید
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حالم اصلا خوب نیست شوهرم امپول گنادورپین با قرص کلوفیمن استفاده کردن برای بارداری فرزند دوم که متاسفانه باردار نشدم خواستم حدود ۴ ماه اقدام کردیم آیا امکان بارداری طبیعی یا آی وی اف از طریق اسپرم شوهرم خودم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله شرایط اسپرم ها قابل قبول هستنداگر واریکوسل داره باید عمل بشه
  • تصویر کاربر . سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید روز بخیر
    بنده تعدادی فرورفتگی در سطح پوست آلتم دیده میشه که ار بچگی هم وجود داشتن و قدیمی تر ها رنگی تیره تر دارن و تعدادشون هم زیاد میشه
    میخواستم بدونم جای نگرانی داره با توجه به زگیل؟ عکسش رو هم ارسال میکنم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیستند منافذ پوستی به هم مرتبط هستند
  • تصویر کاربر رحیمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    نظرتون در مورد جواب پاتولوژی
    آیا درمان قطعی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      پاتولوژی رو آپلود نکردید دوست عزیز
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام
    در سونوگرافی پدر من نوشته شده :
    (تصوير يك توده ايزواكو well defined داراي ناحيه نكروتيك مركزى به ابعاد 35x35 mm در كورتكس پل فوقانى كليه راست مشاهده شد ، كه در بررسي كالر داپلر داراى واسكولاريته داخلى مشاهده شد.
    در تشخيص افتراقى آن ضايعات malignant كليه از جمله RCC مطرح ميباشد .)
    نیاز به عمل هست ؟
    توده بدخیم هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله حتما و سریعا باید عمل بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Yosef چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.بنده آقایی 28 ساله هستم که دارای کجی آلت بیشتر از سی سانت هست در کودکی حادثه ای برایم اتفاق افتاد که مشکلم بخاطر همون هستش.ممنون میشم بعد بررسی تصویر بهم اطلاع بدید آیا درمانی برای مشکلم وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره عمل بشه
    2. تصویر کاربر Yosef سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مرسی از پاسخ گویی.
      آقای دکتر هزینه این عمل چقدر میشه چون شرایط اقتصادی خانواده باعث شده که این همه سال برای جراحی اقدام نکنم
    3. تصویر کاربر Yosef سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر مطب زنگ زدم برای جراحی گفتن جراحی نمی‌کنیم چه زمانی برای جراحی میشه نوبت گرفت؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      ۲
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    6. تصویر کاربر Yosef چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      دکتر به مطب زنگ میزنم برای مشکلات جنسی وقت بگیرم ولی همکاران شما میگن دکتر جراحی برای این گونه مشکلات انجام نمیده مشکل خودمو چگونه بهشون بگم تا نوبت بدهند؟؟؟
      مرسی از شما بابت پاسخ دادن
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      شما زنگ نزنید اونا بهتون زنگ میزنند یا پیامک میاد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر Yosef سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.بنده آقایی 28 ساله هستم که دارای کجی آلت بیشتر از سی سانت هست در کودکی حادثه ای برایم اتفاق افتاد که مشکلم بخاطر همون هستش.ممنون میشم بعد بررسی تصویر بهم اطلاع بدید آیا درمانی برای مشکلم وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله بهتره جراحی بشه
  • تصویر کاربر سامان دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر بنده 13 سال پیش واریکوسل گرید 3 دو طرفه عمل کردم علت دردی بود که داشتم مجرد هستم 39 سالمه تو این 13 سال دردی نداشتم اخیرا یک ماهی هست که سمت چپ بیضه درد دارم و این درد به پام و کمرم میزنه گاها کم میشه گاها زیاد مسکن می خورم ولی مجموعا یک ماهه که هست این مورد باید دوباره عمل کنم یعنی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      دردی که به پا و کمر بزنه مربوط به سیستم کلیه ها و مجاری ادراری و یا واریکوسل نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر عمل مجدد رو اصلا توصیه نمیکنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب