اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ساسان پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 22 سالمه و 5 سال بودکه به خودارضایی دچار شده بودم وهمراه با استرس وسواسی فکری بود والان به مدت یه ساله که ترک کردم ولی دیگه تحریم نمیشم وحتی جنس مخالف تحریکم نمیکنه خیلی نگرانم دلیلش چیه ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      قرص سرترالین ۲۵ هر روز یک عدد
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام اقی دکتر من حدود 15 روز ادرار میکنم بعضی وفتا البته بیشتر وقته ها سوزش ادار در قسمت خروج ادار دارم میسوزه نوک التم ، بنده حدود 6 سال که متوجه شدم زیگیل تناسلی دارم که کرایور میکنم و خدمت ارض بکنم که لباس لکه خون وجود ندارد ادار بنده خوب خارج میشه اگه مثانه پر باشه و فقط اخر ادار قطع میشه الان سوز در همون قسمت ابتای مجرا محل خروج هست ازمایش کشت ادار و سنو دادم طبیعی بود معذرت می خوام فقط هنگام خروج ادار اگه بادی معده خارج بشه قدرت پرتاب ادار کم زیاد میشه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۶ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر عکس ارسال کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      در سونوگرافی کلیه ها خوبه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      من در عکس زگیل نمیبینم
    5. تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۶ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      دکتر درست زیگیل نیست ولی موقع ادار سورزش دارم اد قسمت ایتدا مجارا محل خروج ادار هست میسوز قسمت ختنه گاه داخل مجرا سورزش ادار برای چی هست الان حدود ۱۰ روز هست اینجوری هستم
      دکتر امکان دار موقع مدوع سوراخ مقعد در میگیر این سورز ادار برای اون باشه لطفا راهنمایی کنی برای سوزش ادار قسمت خارج شدن ادار مرسی
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 3460 مشاهده پرسش
    سلام
    مدت 2الی3ماه که لکه هایی قرمز براق رو کلاهک آلتم ایجاد شده که سفید میشه وپوست میندازه وبه تعداش هم اضافه شده نه درد داره نه خارش باید چکارکنم ودارویی هست که درمان کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی و تریامسینولون هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر ِِِ پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام دکتر مدتی خودارضایی میکردم الان 8 ماه هست که ترک کردم ولی آلت تناسلی ام به شدت حساس شده و راحت با کمترین تحریک ارضا میشوم در ضمن آلت تناسلی ام تیره شده فکر میکنم کبود شده و بی حس هم هست و هر شب هم سیلان منی دارم چکار کنم(سن16)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      با ترک خودارضایی علایم رفع میشه
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر نمیدونم این چند وقت که ظاهر شده ولی رو اعصابم و از فکرش در نمیام پماد الدرا گرفتم و اولین بار میباشد که استفاده کردم ولی چون میترسم باز گفتم شما چک کنید اگر واقعا زیگیل هست که مراجعه کنم خدمتتون برای درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      مجددا فرستادم اقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      مشکوک به زگیل است مراجعه کنید از نزدیک معاینه کنم در صورت تایید کرایو کنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر
    بنده 35سال سن دارم و متاهل هستم حدود یک ماه هست که رابطه جنسی نداشتم و الان دوروز هست که لبم ترک ترکی شده و داخل لب پایین هم دونه سفید زده و توری شده دهانم که نمیتونم زیاد باز کنم دهانم را میسوزه و درد میکنه و الان هم بیشتر جای دهانم زخم شده و می‌سوزد خیلی اذیت هستم و از دیروز تا الان هم نوک آلت تناسلی ام مثله اینکه بسوزد و پوست بلند شود به اندازه یک بند انگشت همینتور مثله اینکه بسوزد و پوستش بلند شود شده و از آنجایی که ختنه می‌کنند دور سر آلت مثله اینکه بگندد یچیز به اندازه یک سانت همینتور شده و سوز می‌دهد میخواستم ببینم چیکار کنم درمانش چیست خواهش میکنم جوابم بدهید ممنون میشم دعاگوتون هستم ممنون... و راهکاری اگر دارید برایم اگر میشه بهم بگویید تشکر از شما پزشک دلسوز و محترم عجرتان با خدا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر Amir پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    من ۱۹ سالمه و کجی الت تناسلی دارم
    نگرانم.اگه میشه بگین اوکیه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به جراحی نداره
  • تصویر کاربر Hamid پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    زیر التم یچیزی شبیه به زیگیل مطمن نیستم. عکسش ارسال میکنم میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      سلام،این ها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام. کلیه چپ دختر ۵ ساله من از بدو تولد مولتی سیستیک و فاقد کارکرد می باشد. در سونوهای قبلی وجود سنگ ریزه هایی در کلیه راست دیده شده بود اما در آخرین سونو علاوه بر سنگریزه ها یک کیست هم مشاهده شده که ما رو نگران کرده. آیا این کیست مانند همان کیستهای کلیه چپ خواهد بود و به مرور باعث از دست رفتن کلیه خواهد شد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      باید هر ۳ ماه سونوگرافی تکرار بشه
  • تصویر کاربر سویرا پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام خانم ۳۷ مجرد هستم چندین ساله درگیر بیماری آندومتریوز پیشرفته هستم یکبار جراحی لاپراسکوپی کردم و اخیرا که کولپوسکوپی شدم برای برداشتن پولیپ سرویکس در کمال ناباوری دکتر بهم گفت hpv مثبت هستم😔😔 راهنمایی میخواستم فایل پاتولوژی رو براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 4 سال پیش)
      سالانه واپ تسمیر انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب