اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    سلام من برج 3یه وزنه سنگین بلند کردم و بالای آلت تناسلیم یه سوزش کرد و بعد اون هر موقع فوتبال میرفتم 2روز بالای آلت درد داشتم و خوب میشد تا سری بعد تا اینکه بعد 3ماه بدتر شد و سنوگرافی دادم گفتن فتق هست عمل کردم ولی بعد عمل هم بازم بالای آلت درد دارم سنوگرافی هم دادم گفتن فتق نیست متخصص هم رفتم گفتن فتق نیست خواستم بدونم علت درد بالای آلت چیست و سمت راست هم اذیت میکنه درد ندارم ولی حالت اذیت کننده دارم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    وقتتون بخیر
    بنده تقریبا یک ماه پیش با تورم بیضه راست و درد شدید زیر شکم سمت راست که به بیضه راست میزد بطور اورژانس به بیمارستان هاشمی نژاد مراجعه کردم. با انجام سونو تشخیص توده در بیضه داده شد. آزمایش خون نرمال بود. بعد از دو روز درد و تورم از بین رفت. با مراجعه به چند دکتر و انجام ام آر آی، سونو و آزمایش خون مجدد، نظرها و درمانهای متفاوتی ارائه کردند. مدارک پزشکی به پیوست حضور جنابعالی تقدیم میشود تا لطف فرموده و ارائه طریق فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر شخص پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    وقتتون بخیر
    بنده تقریبا یک ماه پیش با تورم بیضه راست و درد شدید زیر شکم سمت راست که به بیضه راست میزد بطور اورژانس به بیمارستان هاشمی نژاد مراجعه کردم. با انجام سونو تشخیص توده در بیضه داده شد. آزمایش خون نرمال بود. درد و تورم از بین رفت. ولی با مراجعه به چند دکتر و انجام ام آر آی و سونو و آزمایش مجدد، نظرها و درمانهای متفاوتی ارائه کردند. مدارک پزشکی به پیوست حضور جنابعالی تقدیم میشود تا لطف فرموده و ارائه طریق بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      فتق دارید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه بشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حجت پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    کلیه من سنگ ساز است حدود ۲۰ سال است که هرسال دو دفعه سنگ به قطر ۵ تا ۶ میل دفع میکنم . جدیدا پهلو چپم موقعی که نشستم درد میکنه حالتی که روش دست میکشم یا راه میرم خوب میشه نمیدونم عفونت مثانه دارم یا همون عوارض کلیه است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر فرامرز پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم زگیل تناسلی از طریق تماس دهان فرد سالم با بالا تنه فرد آلوده (سینه) قابل انتقال یعنی از طریق خوردن سینه ها مشکلی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      اگر ضایعه پوستی وجود داشته باشه بله
  • تصویر کاربر فرامرز پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترمیخواستم بدونم بیماری زگیل تناسلی از طریق خوردن پستان منتقل میشه ؟ یا از طریق لب گرفتن و تماس بزاق دهان به دهان فرد دیگه. ممنون میشم جواب بدین چون استرس گرفتم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      اگر ضایعه پوستی وجود داشته باشد بله
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام.جناب من مشکل شدید زودانزالی دارم و همین باعث شد ازدواج نکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      بعد از ازدواج و داشتن رابطه منظم خوب میشید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    دکتر در اثر ادرار دیر هنگام دچار فلج مثانه شدم با مراجعه به اورولوژ از طریق سون دفع ادرار می‌کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر جوانی 21 ساله هستم با درد کمی که ار ناحیه بیضه چپ و کشاله ران داشتم دکتر رفتم و دکتر سونو نوشت انجام دادم گفتن واریکوسل گرید 1 دارم میخواستم بدونم آیا با دارو حل میشه یا نه و اینکه در آینده ب گرید 2 و3 میرسه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر مینا یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 738 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من۱۵سال نخاعیم و سوند دارم و چندسال پیش هم مطب شما ویزیت شدم، من الان حدودا دوسالی هست ک بعداز آزمایش کشت ادرار وخوردن انتی بیوتیک مد نظرب فاصله یک روز بعداز اتمام دارو دوباره عفونت وسوزش مثانه و کلیه شروع میشه وبشدت اذیتم میکنه،توصیتون چیه؟ ۳۵ سالمه و خانومم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      باید زود به زود سوند رو عوض کنید
    2. تصویر کاربر مینا شنبه ۱۴ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      هفته ای یک بار عوض میکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      در شرایط استریل باید عوض بشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ اسفند ۰( 4 سال پیش)
      روزانه یک عدد قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هم مصرف کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب