اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چه نوع جراحی باز یا بسته؟ علی رغم پیشرفت در تکنولوژی در جهان هنوز عمل پروستات بسته به روش تراش یا TURP و عمل پروستات باز دو عمل طلائی برای جراحی پروستات می باشند.

پروستات غده ای است که به اندازه گردو کوچک قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و با گذر زمان بزرگ می شود و با حالت فشار در گلوگاه مثانه باعث کاهش قدرت پرش ادرار، تکرر ادرار ، سوزش، عدم تخلیه خوب ادرار، شب بلند شدن های بیش از حد برای دستشویی در نهایت احتباس ادراری می شود.

عمل بسته یا TURP

که در آن بدون شکاف جراحی و از مجرای ادراری، پروستات برداشته می شود و بهترین عمل برای پروستات های زیر 60 گرم می باشند.

 ویدیو عمل بسته پروستات

عمل پروستات چقدر طول میکشد؟

عمل پروستات بسته به عوامل زیادی از جمله اندازه غده پروستات، چاقی بیمار، جراحی های قبلی او در ناحیه شکم و یا وجود بافت اسکار، بین 2 تا 4 ساعت طول می کشد.

توصیه های قبل از عمل پروستات

  • جهت اطمینان از تحمل عمل جراحی باید دکتر متخصص قلب و بیهوشی قبل از عمل شما را ویزیت نماید.
  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین، بروفن، ژلوفن، دپیریدامل، پلاویکس و غیره باید یک هفته تا 10 روز قبل از عمل با نظر پزشک معالجتان قطع گردد.
  • در صورت ابتلا و زمینه بیماری و مصرف داروهای خاص و سابقه عمل های جراحی قبلی حتماً آنها را به دکتر مشاورتان اطلاع دهید.
  • صبح روز عمل ناشتا و در ساعت 9-10 صبح در بیمارستان حضور داشته باشید.
  • بلافاصله پس از پذیرش آزمایشات و عکسبرداری لازم قبل از عمل و مشاوره های بیهوشی و قلب در بیمارستان توسط متخصصین انجام خواهد شد تا با آرامش و اطمینان بیشتر برای اطاق عمل آماده شوید.
  • جهت حفظ سلامتی شما و جایگزین کردن خونریزی احتمال حین عمل 2-3 واحد برای شما خون ذخیره در بیمارستان آماده می شود تا فقط در صورت نیاز استفاده گردد.
  • توصیه می شود در صورت عمل باز موهای زائد بالای مثانه را چند روز قبل از عمل با مواد موبر حذف نمایید.
  • به علت بی حسی نخاعی شما کوچکترین احساس درد و ناراحتی حین عمل نخواهید داشت.
  • عمل پروستات چقدر طول میکشد؟ طول عمل جراحی پروستات شما حدود نیم الی یک ساعت است.

عمل پروستات چند روز بستری دارد؟

معمولا پس از عمل بسته پروستات، فرد قبل از رفتن به خانه نیاز دارد 1 تا 3 روز را در بیمارستان سپری کند.

مراقبت های بعد از عمل turp 

در بیمارستان، تا زمانی که بیمار از بیهوشی بهبود یافته و قادر به خوردن و نوشیدن شود، به او از طریق ورید (درون رگی) مایعات داده می شود.


بیمار هیچ گونه درد شدیدی نخواهد داشت؛ با این حال ممکن است در اثر کاتتری که در میزراه او قرار داده می شود دچار مقداری ناراحتی و اسپاسم مثانه شود. دلیل قرار دادن کاتتر در میزراه این است که این مجرا متورم و دردناک خواهد شد. میزراه لوله ای است که ادرار را به بیرون از بدن می راند. هنگامی که کاتتر برداشته شده و فرد قادر باشد به صورت معمول ادرار کند، از بیمارستان مرخص می شود. قبل از رفتن به خانه، توصیه هایی در ارتباط با بهبودی بیمار به او داده می شود. قرار ملاقاتی در چند هفته بعد جهت بررسی پیشرفت بیمار برای او ترتیب داده می شود.


در طول روز پس از عمل، امکان دارد جهت پاکسازی مثانه و تخلیه کردن هر گونه لخته خونی یا دیگر مواد زائد، آب از طریق این کاتتر به درون مثانه فرستاده شود. این مورد اغلب دردناک نیست با این حال می تواند احساسی نامطلوب از پر بودن را در مثانه ایجاد کند.


پس از 24 تا 48 ساعت، جهت بررسی توانایی بیمار در ادرار کردن و مرخص شدن به خانه این کاتتر برداشته می شود.


احساس ناراحتی و عدم کنترل به مدت چند روز پس از برداشته شدن کاتتر عادی است.


در صورتی که فرد پس از گذشت این مدت قادر به ادرار کردن نباشد، ممکن است نیاز باشد تا کاتتر به صورت موقت دوباره جایگذاری شود. فرد می تواند به همراه کاتتر به خانه رود. قرار ملاقاتی در چند روز تا چند هفته آینده جهت برداشتن کاتتر برای بیمار ترتیب داده خواهد شد.


احساس خستگی و بی حالی به مدت 1 یا 2 هفته پس از انجام این عمل شایع است. اغلب مردان پس از این مدت سلامتی خود را باز می یابند. با این حال، باید حداکثر تا 2 ماه پس از عمل بر خود آسان گرفت.


برای چند هفته اول، بیمار نباید هر گونه جسم سنگین را حرکت داده و یا بلند کند. همچنین، باید از انجام ورزش های شدید نیز اجتناب شود. در صورت امکان، باید از دوستان و اعضای خانواده در انجام کار های خانه کمک خواست.


در هنگامی که فرد احساس توانایی می کند می تواند ورزش هایی مانند پیاده روی را انجام دهد. این ورزش ها به حفظ گردش خون و کاهش خطر ایجاد لخته های خونی در پا کمک می کنند.


نوشیدن مقادیر زیادی آب در حین دوره بهبودی می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری و همچنین پاکسازی هر گونه خون موجود در ادرار کمک کند. فرد توصیه هایی را در ارتباط با انجام ورزش های قاعده لگن دریافت خواهد کرد. این ورزش ها به بهبود کنترل مثانه کمک می کنند. هر گونه دردی معمولا می تواند به وسیله دارو های مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن درمان شود.


بهبودی کامل از عمل برش پروستات از طریق میزراه معمولا بین 3 تا 6 هفته به طول می انجامد. جراح یا پزشک فرد به او توصیه هایی را در ارتباط با زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های معمول ارائه می دهند.

تشخیص بزرگی پروستات

بازگشت به کار بعد از عمل turp

زمان بازگشت به سر کار عمدتا به شغل فرد بستگی دارد. برای مثال، فردی که در یک دفتر کار می کند نسبت به فردی که کار های جسمانی سنگین انجام می دهد سریع تر می تواند بر سر کار خود بازگردد. در اغلب موارد، به فرد توصیه می شود که به مدت 3 تا 4 هفته از رفتن بر سر کار خودداری کنند.

رانندگی

جراح یا پزشک زمان مناسب برای از سر گیری رانندگی را برای فرد توضیح خواهد داد. این زمان معمولا هنگامی خواهد بود که فرد بتواند توقفی ناگهانی و سریع را تحمل کند.

برخی افراد جهت رسیدن به این سطح به 1 هفته و برخی دیگر به 1 ماه یا بیشتر نیاز دارند.

ارتباط جنسی

در حدود 3 تا 4 هفته زمان لازم است تا فرد بتواند برای برقراری ارتباط جنسی احساس راحتی کند.

وجود خون در ادرار

وجود گاه به گاه خون در ادرار پس از انجام عمل برش پروستات از طریق میزراه عادی است. در حدود 1 یا 2 هفته پس از عمل، از آن جایی که زخم موجود بر روی پروستات شروع به از بین رفتن می کند امکان دارد حجم خون موجود در ادرار افزایش یابد.

نوشیدن مقادیر زیاد مایعات به تخلیه هر گونه خون یا لخته خونی کوچک در مثانه کمک می کند. در صورتی که خون موجود در ادرار به مدت بیش از 48 ساعت ادامه یابد، فرد باید با بیمارستان تماس گیرد.

عمل باز

 اگر اندازه پروستات شما بالای 70 گرم باشد، همزمان سنگ مثانه دارید، پروستات به داخل مثانه رشد کرده باشد، بهترین و موثرترین درمان فعلی، عمل باز می باشد.

توصیه های بعد از عمل پروستات

  • در پایان عمل پروستات چه روش باز و یا بسته به مدت 48 تا 72 ساعت سوند فولی در داخل مثانه شما گذاشته می شود تا لخته ها و ترشحات محل عمل کاملاً تخلیه شود.
  • رنگ سوند فولی خونی بعد از عمل طبیعی است و لذا جهت رقیق شدن آن از شستشو سوند به مدت 24 تا 48 ساعت استفاده می شود و لذا اصلا ً نگران  نباشید.
  • صبح فردا باید مصرف مایعات را شروع کنید و با کمک باید راه بروید تا از خطر لخته شدن خون در اندامتان و همچنین یبوست بعد از عمل جلوگیری شود.
  • 48 ساعت بعد از عمل با صلاحدید پزشک معالج سوند شما خارج خواهد شد و اگر تخلیه مثانه انجام شد، شما آماده ترخیص از بیمارستان می شوید. خون در ادرار، سوزش ادرار، عدم روان آمدن ادرار و قطره قطره آمدن ادرار بعد از خارج کردن سوند طبیعی است.
  • علت نیامدن ادرار بعد از عمل پروستات چیست؟ گهگاهی به علت عوارض بیهوشی یا گیرکردن لخته یا قطعه کوچک پروستات در مجرا بعد از خارج کردن سوند ممکن است دچار احتباس ادرار شوید که بلافاصله باید پرسنل را مطلع سازید تا موقتاً دوباره سوند گذاشته تا مشکل شما حل شود.
  • نمونه پروستات خارج شده حین عمل جهت نسج شناسی به آزمایشگاه فرستاده می شود و لذا توصیه می شود یک هفته بعد از عمل با در دست داشتن نتیجه پاتولوژی به پزشکتان مراجعه فرمائید.
  • جهت جلوگیری از خونریزی از انجام کارهای سنگین و مقاربت جنسی یک ماه بعد از عمل اجتناب نمایید.
  • بخیه ها جذبی است و نیاز به کشیدن ندارند.
  • بلافاصله بعد از ترخیص از بیمارستان می توانید استحمام کنید.
  • توصیه می شود جهت شفاف شدن رنگ ادرار بعد از عمل ترجیحاً از مواد نوشیدنی و مایعات زیاد استفاده شود.
درمان بزرگی غده پروستات

در حین بهبودی در صورت بروز موارد زیر، باید با بیمارستان یا پزشک خود تماس گرفت:

⚠ دمای بدنی (تب) 38 درجه سانتی گراد یا بالاتر

⚠ درد شدید در هنگام ادرار کردن

⚠ عدم توانایی ادرار

⚠ درد مداوم یا وجود مقدار خونی در ادرار که بدتر می شود.

این علائم می توانند نشانه مشکلی باشند که نیاز به درمان دارد. از جمله این مشکل ها می توان به خونریزی داخلی یا ابتلا به یک عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.

عمل جراحی خوش خیم پروستات چه به روش باز یا بسته بر روی توان و میل جنسی شما اثر منفی ندارد و بعد از عمل مایع منی به داخل مثانه ریخته و با ادرار دفع خواهد شد.

درمان دارویی بزرگی پروستات

هنوز در دنیا داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده است. همه داروها حالت شل کنندگی موقت دارند و زمانی موثرند که شما هر شب دارو را مصرف نمائید و با قطع دارو  بلافاصله  علائم بر می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (62 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام ارادت من ۴۰ سال سن دارم و درد در ناحیه بین مقعد و بیضه دارم پس از ارتباط جنسی و ارضا شدن در بک روز بیشتر دوبار درد تشدید میشه و گاهی اوقات درد در ناحیه مقعد هم دارم. حدود ۲ سال هست که وازکتومی انجام دادم البته قبل از عمل هم این دردها رو داشتم خفیف تر و دیر به دیرتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر اشکان پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام. 46 سالمه و دیابت نوع 2 دارم. قرص مصرف میکنم. مدتیه که نعوضم خیلی ضعیف شده. حتی بدون نعوض کامل منی دفع میشه. تا حالا این مشکل رو نداشتم. دو سه ماهی هست دچار شدم.البته با قرص سیدنافیل مشکلم حل میشه. البته هر بار نصف قرص مصرف میکنم. اوایل نعوض خوبه ولی بعاز یک روز دوباره مثل اول میشم. بین دوستان شایع شده که عاملش واکسن تایید نشده سازمان بهداشت جهانی دلیلش هست. من چینی این واکسن رو سه مرجله تزریق کردم. خواهش میکنم راهنماییم کنین. آیا مشکل جدیه؟ ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بیشتر با دیابتتون مرتبطه تا واکسن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      دیابت کنترل بشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    4. تصویر کاربر اشکان پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سپاسگذارم آقای دکتر. شش سال هست دیابت دارم. اما عارضه جدی فعلن ندارم. فقط زمانی که زمان مصرف قرص کمی به تاخیر میوفته تا سی درصد چشمام جرم میگیره و دیدم مختل میشه. از راهنمایی شما صمیمانه سپاسگذارم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر نویان پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    چه باید کرد برای زودانزالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر رحمان پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    باسلام مجدد وتشکر فراوان ارلطف شما جناب دکتر.اقای دکتر خانم من ۴۲ سال سن دارد وچندسالی هست که سنگ کلیه داره وجدیدا ‌کلیه راست شون بیشتر اوقات مثل نبز میزنه ،ودرد داره وتکرر ادرار هم دارن.با تشکر از زحمات شما ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر Sina پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین اقای دکتر من با مشکل عدم نعوظ کامل مواجح شده ام 28سالم هستش چاقی زیاد ندارم وزنم 100 قدم 180 صبح ها نعوظ صبگاهی ندارم قبلا اینجوری نیودم چهار بار پشت سر هم رابطه داشتم تو سه ساعت ولی الان متاسفانه تو اولیش نعوظ میشه زود رفع میشه نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    شریک جنسی من بعد از 4 ماه رابطه تبخال تناسلی گرفته و بنده تابه حال تبخال تناسلی نداشتم امکان داره ک ایشون از قبل داشته و عود کرده یا از طریق رابطه دهانی یا واژینال از بنده گرفته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله هر دو موردی که گفتین احتمالش هست
  • تصویر کاربر شیوا پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر
    این کنار انتهای زبونم هستش این پرز زبونمه ؟ یا میتونه ربطی بع زگیل و اینا داشته باشه در حالت عادی مشخص نیست دست میزنم مشخص و احساس میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر رجبلو پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت جناب دکتر پدرم ۴سالی هست که درگیر سرطان پروستات هستن وبیماریشون ازحدگذشته وبه استخوان رسیده ورنگ استخوان تیره شده تحت درمان وشیمی درمانی بودن و دارو مصرف میکردن ۵ ماهی هست که درمان روکنارگذاشتن و ازشدت پادرد کمر یالگن درد وبی اختیاری اجابت مزاج رنج میبرن به نظرشما آیا درمان روادامه بدن جای امیدواری هست؟ دوباره درمان روشروع کنیم البته دکتری که ایشون تحت نظربودن گفتن که بیماریشون نرمال شده ولی ماحال خوبی ازایشون نمیبینیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله مجددا درمان شروع شود با برداشتن بیضه دو طرفه دردهای استخوانی اندکی کاهش میابد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    من از کلاس ششم تا الان که ۲۲ سال هست روزی ۲ یا ۳ مرتبه خودارضایی داشتم والان بچه ندارم باید چکارکنم راه درمانی دارد ممنون میشم راهنمایی بکنید با تشکر از شمادکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من برج از برج یازده پارسال درگیر سنگ کلیه بودم تا برج سه چند بار فنر و کاتتر گذاشتم و در آخر با خیلی رنج وعذاب که کشیدم سنگ رو دفع کردم الان دوباره کمرم و کلیه راست درد و سوزش دارم سونا دادم سنگ نبوده وگفته هیدرونفروز خفیف دارم آزمایش ادرار و خون هم دادم عفونت ندارم باید چکار کنم کنم آیا احتمال داره که دوباره به عمل کشیده بشه یا با مصرف دارو برطرف میشه ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      جهت اطمینان باید سی تی اسکن انجام شود
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    با سلام پسري27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم تحت نظر پزشک 55روز آنتيبيوتيک مصرف کردم 35تا لوفلوکساسين و20تا سفيکسيم و مقداري ايمي پرامين تقريبا به بهبودي کامل رسيده بودم ک دکتر گفتن ديگه ادامه ندم دوباره علائمم برگشته نگرانم تا آخر عمر بايد تحملش کنم اگه راه درماني هست کمکم کنيد اگه لازم بدونيد بيام خدمت شما با آرزوي سلامتي تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهترین درمان بیخیالی و ول کردن موضوع است به سرطان تبدیل نمیشود با شما کاری ندارد قابل درمان نیست بپزیرش
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 632 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی.اقای دکتر 35سال دارم.حدودا 8ماهی هست ادرارم درست نمیاد.فکر میکردم چون کار بنایی انجام میدم خیلی عرق میکنم به خاطر اینه.یک ماه پیش رفتم پیش دکتر رفتم سنو اندازه سنوم (35mm*31*44)واکوی هموژن مشاهده میشود.حجم ادار قابل تحمل350ccحجم ادرارباقیمانده 45ccوحجم پرستات 25ccمیباشد.لطفا راهنماییم کنید.درضمن دراستان کرمان شهرستان رفسنجان زندگی میکنم وپرستات خوش خیم وبد خیم از کجامشخص میشه خیلی فکرمو مشغول کرده.موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما جوان هستید به این بیماریها فکر نکنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب